9/5/09

Ο αγωνιστής κοσμήτωρ

πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 8/5/2009 (στη στήλη Γεγονότα και Σχόλια)
.
Η προσπάθεια δια την περιθωριοποίησιν του μαθήματος των θρησκευτικών, ενισχύεται από την στάσιν του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Εις ερωτηματολόγιον προς τους διδασκάλους διατυπώνονται ερωτήσεις δι’ όλα τα μαθήματα, πλην των θρησκευτικών.
Ο αγωνιστής κοσμήτωρ της Θ.Σ. Α.Π.Θ. απέστειλεν επιστολήν προς τον υπουργόν Παιδείας κ. Άρην Σπηλιωτόπουλον, εις τον οποίον όχι μόνον αποκαλύπτει το θέμα, αλλά και ζητεί όπως το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται εις το Δημοτικόν Σχολείον υπό θεολόγων. Ζητεί επίσης η δίωρη διδασκαλία του να επεκταθεί εις όλας τας τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, όπως συμβαίνει εις αρκετά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Γερμανία, Κύπρος κλπ.) Και ο κ. Κοσμήτωρ καταλήγει: «Δεν είναι δυνατόν ο Ελληνικός λαός να ανέχεται την σαφώς διαφαινόμενη τάση και επιθυμία μιας δυναμικής μειοψηφίας να αποχρωματίσει την Παιδεία μας σταδιακά και να την αποκόψει από τις ρίζες της.Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω εκ νέου την έκκλησή μου να αναστείλετε τη ισχύ των τριών εγκυκλίων των σχετικών με το μάθημα των Θρησκευτικών και να ζητήσετε την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς».
Συγχαίρομεν τον Κοσμήτορα κ. Ι. Κογκούλη δια την αγωνιστικότητά του και την τακτοποίησιν των εκκρεμοτήτων ως προς το μάθημα των Θρησκευτικών. Να πληροφορήσωμεν εν τέλει, ότι εις Κύπρον από ετών διδάσκουν και θεολόγοι και εις την Δημοτικήν εκπαίδευσιν. Πρέπει να πάρη ένα τέλος ο ύπουλος πόλεμος των εκκλησιομάχων και αθέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)