28/5/09

Βήματα αποχριστιανοποίησης του ελληνικού σχολείου

Απαγόρευση της εισόδου των Πνευματικών στα σχολεία, αλλαγή του καθεστώτος των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, σχεδιαζόμενη εισαγωγή μαθήματος Σεξουαλικής αγωγής στα δημοτικά. Αυτά είναι τα τρία τελευταία βροντερά βήματα των πολιτικών στην πορεία προς την αποχριστιανοποίηση του ελληνικού σχολείου. Η αλλαγή του περιεχομένου και του προσανατολισμού των σχολικών βιβλίων, η αδιαφορία για την μη τέλεση της πρωινής προσευχής σε πολλά σχολεία, ο δραματικός περιορισμός του εκκλησιασμού των μαθητών σε μία ή δύο φορές το χρόνο είναι μερικά ακόμη παράλληλα βήματα στην πορεία του σχολείου προς την αθεΐα.

Πέρασαν οι εποχές των διωγμών, της Τουρκοκρατίας και τώρα ελεύθεροι από ξένους άθεους δυνάστες αιχμαλωτιστήκαμε στον χαζοπροοδευτισμό μας και τη μοντέρνα ηλιθιότητα της πολυπολιτισμικότητας. Και μόνοι μας, χωρίς πίεση εμφανή, οδεύουμε στις αγκάλες του πιο ύπουλου δυνάστη, της Νεοταξικής σιωνιστικής προπαγάνδας που σχεδιάζει την υποταγή όλων στα χέρια της μέσω της διάλυσης των εθνών και των θρησκειών.

Τα βήματα των πολιτικών προς την αποχριστιανοποίηση του σχολείου ούτε πισωγύρισμα φαίνεται να έχουν, ούτε πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Λόγια του αέρα οι υποσχέσεις των Υπουργών Παιδείας για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά, που προσπαθούν να μετατρέψουν με την ένοχη σιωπή τους σε θέμα λήξαν. Αδίδακτοι από το παρελθόν και με περισσό θράσος αφού υποβάθμισαν το χριστιανικό χαρακτήρα του σχολείου κλείνοντας την πόρτα στους πνευματικούς και υποβαθμίζοντας τα Θρησκευτικά, τώρα σχεδιάζουν την μετατροπή του σχολείου σε εργαστήρι σεξουαλικής αποχαλίνωσης με μάθημα Σεξουαλικής δήθεν αγωγής στηριγμένο σε θεωρίες σεξοδιδασκάλων.

Το μέλλον του ελληνικού σχολείου φαντάζει ζοφερό. Ο βηματισμός των πολιτικών προς την αποχριστιανοποίησή του δεν πρόκειται να ανακοπεί ούτε από τη Διοικούσα Εκκλησία που μάλλον παραμένει, ως επί το πλείστον, αδρανής, ούτε από τα στελέχη της εκπαίδευσης που προτιμούν την σιωπηλή σύμπλευση με τις κυβερνητικές αποφάσεις από την αγωνιστική αντίδραση, υπολογίζοντας σε προσωπικά οφέλη και διατήρηση των θέσεών τους. Ο βηματισμός προς το άθεο σχολείο θα ανακοπεί ή τουλάχιστον θα γίνει πιο αργός, μόνο αν αντιδράσουμε οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, αυτοί που αγαπούμε την τάξη και τους μαθητές, και οι γονείς που έχουν και θα πρέπει να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τα παιδιά τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών υφίσταται σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης, ως μάθημα ομολογιακό και όχι θρησκειολογικό. Η Ορθοδοξία δεν είναι πρωτόγονη δεισιδαιμονία, απλή αρτηριοσκληρωτική εμμονή σε κενές τελετουργίες, δεισιδαιμονίες που αντιτίθενται στη λογική κλπ. Η Ορθοδοξία είναι η απαλλαγή από όλα αυτά.

Oι αγωνιστές της Επανάστασης πίστευαν και μαρτύρησαν για την Ορθοδοξία. Έλεγε ο Μακρυγιάννης για κάποιους πουλημένους που έβριζαν : «...καὶ βρίζουν, οἱ πουλημένοι εἰς τοὺς ξένους, καὶ τοὺς παπάδες μας, ὁποῦ τοὺς ζυγίζουν ἄναντρους καὶ ἀπόλεμους. ᾽Εμεῖς τοὺς παπάδες τοὺς εἴχαμε μαζὶ εἰς κάθε μετερίζι, εἰς κάθε πόνον καὶ δυστυχίαν. Ὄχι μόνον διὰ νὰ βλογᾶνε τὰ ὅπλα τὰ ἱερά, ἀλλὰ καὶ αὐτοὶ μὲ ντουφέκι καὶ γιαταγάνι, πολεμώντας ὡσὰν λεοντάρια. Ντροπὴ ῞Ελληνες». Στο τέλος ορισμένοι με παραλογισμό θα αρχίσουν να λένε ότι στην Επανάσταση του 1821 δεν υπήρχε η σημαία με το σταυρό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά μας επιβλήθηκε μετά για να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι δήθεν…η Εκκλησία ήταν εναντίον της Επανάστασης!». Οι μάρτυρες που έχυσαν το αίμα τους για την Ορθοδοξία, σφαγιάστηκαν από μισαλλόδοξους δολοφόνους-τύπου Ναζί-αυτοκράτορες, σουλτάνους, κομματάρχες σε άλλα κράτη. Άλλες ιδεολογίες περί αρείας φυλής προσκύνησαν τον Ναζισμό, τον εθνοφυλετισμό και τον Καιάδα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προτείνω να καταργηθούν οι κοσμικοί δάσκαλοι/καθηγητές και να μπουν στη θέση τους ρασοφόροι ιερείς. Επίσης, στον πίσω τοίχο κάθε σχολικής τάξης να αναρτηθεί πορτρέτο του Κάρατζιτς και της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Ανώνυμος είπε...

Aν δω κάποτε στα σχολεία δασκάλους με λιόκλαδα στα αυτιά να φορούν σεντόνια, ιμάμηδες, αστρολόγους, πορτρέτα Κοσσοβάρων,του Χίτλερ, του Στάλιν και του Νέρωνα δε θα εκπλαγώ (και δε θα φταίω), αφού:

«Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν τα φαντάζεται».

«Θα έρθει εποχή που οι άφρονες θα θεωρούνται σώφρονες και οι μυαλωμένοι θα θεωρούνται άμυαλοι».

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)