26/5/09

Θρησκευτικά: Απόσυρση των εγκυκλίων Στυλιανίδη για τις απαλλαγές

Δημοσιεύτηκε στο blog του ΥΠΕΠΘ σύντομο άρθρο μας για το ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά: http://www.meafora.gr/?p=1391
.
Κοντεύει να περάσει ένας χρόνος από τότε που ο κ. Στυλιανίδης με τρεις εγκυκλίους άλλαξε το καθεστώς των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών. Το θολό τοπίο που δημιουργήθηκε με την αλλαγή αυτή άφησε πολλά περιθώρια παρερμηνειών πάνω στο ζήτημα των απαλλαγών.

Η ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων), οι Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών αλλά και οι θεολόγοι των σχολείων ζητούμε ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ και επαναφορά στην εγκύκλιο του 2002 για τις απαλλαγές (σύμφωνα με αυτή κάποιος μπορεί να ζητήσει απαλλαγή δηλώνοντας «…διότι δεν είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος»).

Οι θεολόγοι αλλά και πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί και γονείς περιμένουμε την επίλυση του προβλήματος που δημιούργησαν οι εγκύκλιοι Στυλιανίδη από τον νυν Υπουργό κ. Σπηλιωτόπουλο. Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε μέχρι να αποσυρθούν οι εγκύκλιοι αυτές. Δηλώνουμε προς όλους ότι δεν θα ανεχθούμε υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και της ελληνοχριστιανικής παιδείας γενικότερα.
.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον/την blog thriskeftika.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)