6/6/09

Λίγο πριν την κάλπη… ας μην ξεχάσουμε

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Ο καθένας από μας ως υπεύθυνος πολίτης θα προσέλθει να ψηφίσει ή θα απέχει από τη διαδικασία. Δεν παίρνουμε θέση για τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Απλώς λίγο πριν τις κάλπες υπενθυμίζουμε:
1.Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ κ. Γιαννάκου δήλωσε αμετανόητη για το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού.
2.Ο νυν Υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος δεν προχώρησε ούτε σε απόσυρση των εγκυκλίων Στυλιανίδη για τα Θρησκευτικά ούτε καν σε συνάντηση με την ΠΕΘ και τους Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών.
3.Ο κ. Σπηλιωτόπουλος σχεδιάζει την εισαγωγή μαθήματος Σεξουαλικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις γονέων, εκπαιδευτικών, κληρικών και απλών πιστών.
4.Υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών, εισαγωγή μαθήματος Σεξουαλικής αγωγής και αλλαγή του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα του ελληνικού σχολείου επιδιώκουν τα περισσότερα από τα κόμματα.

Ας σκεφτούμε, ανάμεσα στα άλλα, και τα παραπάνω πριν πάρουμε την απόφαση για την ψήφο μας.
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις θέσεις των κομμάτων για τα Θρησκευτικά και γενικά την παιδεία σε παλαιότερα άρθρα μας που περιέχονται στην ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜτΘ πατώντας ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)