25/6/09

Αντιπροσωπεία του Οικ. Πατριαρχείου στη Ρώμη και συμπροσευχών συνέχεια...

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα μεταβεί στη Ρώμη εν όψει της εορτής των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Το Πρόγραμμα προβλέπει οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου, εκτός των άλλων, να παραστούν και στην Θεία Λειτουργία. Για μια ακόμη φορά το Πατριαρχείο συνεχίζει την τακτική των συμπροσευχών με τους αιρετικούς Παπικούς.

Το σχετικό ρεπορτάζ του Πρακτορείου romfea αναφέρει:
Ρώμη - Τριμελής Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα παρευρεθεί από 26 έως 29 Ιουνίου 2009 στο Βατικανό, για να συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Η Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου θα αποτελείται από τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρο της Συνόδου των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας και Διευθυντή του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ε.Ε., τον Βοηθό Επίσκοπο Σινώπης της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου κ. Αθηναγόρα, καθώς και τον Διάκονο Ιωακείμ Μπίλλη, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικ. Πατριαρχείου.
Να αναφερθεί πως ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, θα δεχθεί την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Αποστολικό Μέγαρο σε ιδιαίτερη ακρόαση.
Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Θρόνου θα παραστούν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής των Αγίων Προστατών της Εκκλησίας της Πρεσβυτέρας Ρώμης.
Τέλος, να σημειωθεί πως η παρουσία της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιείται εδώ και δεκαετίες, μετά την άρση του αναθέματος μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινούπολης.
Επίσης περιλαμβάνει την αντίστοιχη αποστολή Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ρώμης στο Φανάρι κατά την Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, στις 30 Νοεμβρίου εκάστου έτους, μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)