4/6/09

"διαφορετικές απόψεις" ονομάζει ο Υπουργός Παιδείας τις αντιδράσεις για το μάθημα Σεξουαλικής αγωγής

Ασαφείς θέσεις, προσπάθεια αποφυγής αναφοράς στο ζήτημα και υποβάθμιση των αντιδράσεων για τη Σεξουαλική αγωγή από τον Υπουργό Παιδείας. Εν όψει εκλογών αποφεύγει να μιλήσει ξεκάθαρα για τη Σεξουαλική αγωγή και βαπτίζει "διαφορετικές απόψεις" τις αντιδράσεις γονέων, εκπαιδευτικών και κληρικών για την Σεξουαλική αγωγή στα δημοτικά σχολεία. Παράλληλα προαναγγέλει την αφαίρεση μαθημάτων από τα σχολεία. Τι σχεδιάζει άραγε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να κάνει μεσούντος του θέρους; Δεν πρόκειται να μας απαντήσει ο Υπουργός πριν τις εκλογές. Γιατί αν μιλούσε ξεκάθαρα το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο.
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο του esos:

Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών δεν έχει να κάνει μόνο με τα βιβλία αλλά και με τα μαθήματα τα οποία πρέπει να μείνουν, να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από τα σχολεία, δήλωσε σήμερα ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση εάν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προετοιμάζει νέα βιβλία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προετοιμάζονται καινούργια βιβλία, γίνεται δουλειά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όμως υπάρχουν από κάποια μερίδα ιερωμένων κάποιες αντιδράσεις για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: . Δεν θα έλεγα αντιδράσεις, αλλά διαφορετικές απόψεις. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Και, προφανώς, υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές απόψεις. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή είπα ότι το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών δεν έχει να κάνει μόνο με τα βιβλία αλλά και με τα μαθήματα τα οποία πρέπει να μείνουν, να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από τα σχολεία. Θα είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που γίνεται στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί, βεβαίως, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα υπάρχει η απαιτούμενη σύνθεση για όσο το δυνατόν καλύτερα- και πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ίδιων των παιδιών- προγράμματα σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)