11/6/09

Απολυτήρια Ορθοδόξων μαθητών χωρίς το μάθημα των Θρησκευτικών

Πλησιάζουμε στο τέλος των εξετάσεων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Μετά τις εγκυκλίους Στυλιανίδη για τα Θρησκευτικά το περασμένο καλοκαίρι και μέσα στη σύγχυση που δημιουργήθηκε, υπήρξαν Ορθόδοξοι μαθητές που ζήτησαν και έλαβαν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών. Οι μαθητές αυτοί μέσα στις επόμενες μέρες θα προαχθούν στην επόμενη τάξη ή θα λάβουν Απολυτήριους τίτλους χωρίς να περιλαμβάνεται στα μαθήματά που θα αναγράφονται στους τίτλους το μάθημα των Θρησκευτικών. Αυτό είναι ένα πρωτοφανές κατόρθωμα των κ. Στυλιανίδη και Σπηλιωτόπουλου. Για πρώτη φορά Ορθόδοξοι μαθητές στην Ελλάδα θα λάβουν Απολυτήριο χωρίς το μάθημα των Θρησκευτικών.

Το ζήτημα των απαλλαγών τείνει να ξεχαστεί κάτω από την ένοχη σιωπή των αρμοδίων για το μάθημα, την αδιαφορία των περισσοτέρων επισκόπων της Ιεραρχίας αλλά και την νυσταλέα στάση πολλών θεολόγων των σχολείων. Οι πολέμιοι του ΜτΘ χαίρουν καθώς βλέπουν τη σχολική χρονιά να τελειώνει, το ζήτημα των απαλλαγών να μην τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου για την παιδεία, τους υπεύθυνους για το θρησκευτικό μάθημα μοιρολατρικά να δέχονται την υποβάθμιση του μαθήματος και την Ιεραρχία να έχει ξεχάσει το ζήτημα.

Αν θέλουμε να κρατήσουμε στα ελληνικά σχολεία μάθημα Ορθόδοξων Χριστιανικών Θρησκευτικών πρέπει να απαιτήσουμε άμεσα την απόσυρση των εγκυκλίων Στυλιανίδη για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κανείς στα απολυτήρια της Γ΄λυκείου σε μαθητές που δήλωσαν απαλλαγή από το Θρήσκευμα, αν στο Θρήσκευμα θα γραφτεί Χ.Ο. ή μένει κενό??? υπάρχει σχετική εγκύκλιος?? (όχι φήμες ή υποθέσεις)

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)