19/7/09

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου: Φωτογραφίες ετεροδόξων για γέλια






Οι δύο παραπάνω φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο βιβλίο θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου και στις ενότητες για τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Προτεστάντες σήμερα (32 και 33).
.
Ο νεαρός Φραγκισκανός μοναχός με την κιθάρα στον ώμο που μοιάζει να βγήκε από βίντεο κλιπ και η λατρευτική σύναξη των Προτεσταντών που μοιάζει με γυμναστικές επιδείξεις ή τελετή έναρξης Ολυμπιακών αγώνων πετυχαίνουν πράγματι ένα ορθό και ορθόδοξο στόχο: Φανερώνουν στους μαθητές το χάσμα που χωρίζει τον ορθόδοξο ασκητικό μοναχισμό από τους κοσμικούς μοναχούς των Παπικών και την πλήρη αποξένωση των προτεσταντών από την αληθινή λατρευτική ζωή των ιερών Μυστηρίων και ακολουθιών.
.
Στους μαθητές μας που γνώρισαν το τριμμένο ράσο ορθοδόξων μοναχών, που είδαν φωτογραφίες του γέροντος Παϊσίου, ο Φραγκισκανός κιθαρίστας προξενεί μόνο γέλιο. Και οι προτεστάντες που λατρεύουν το Θεό σε γήπεδο τους θυμίζουν μόνο το μάθημα της γυμναστικής που είχαν την προηγούμενη ώρα.
.
Μετά από όλα αυτά οι συγγραφείς του βιβλίου θέλουν να πούμε στους μαθητές ότι οι παραπάνω αλλοπρόσαλλοι ετερόδοξοι είναι «αδελφοί μας Χριστιανοί». Ε, όχι δεν είναι "αδελφοί μας". Βρίσκονται σε πλάνη και πολύ μακράν του Ευαγγελίου του Χριστού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρεπόμαστε και λιγάκι!...

Τα χάλια των αιρετικών δεν τα βλέπουν οι δικοί μας αφηνιασμένοι εκκλησιαστικοί ταγοί του Οικουμενισμού; (ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ, ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ, ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ και πολλοι άλλοι)

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ!

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ (ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ)!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)