26/7/09

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί το ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά

Εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αναδιπλώθηκε στο ζήτημα των σπουδαστών των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων. Και έτσι ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας αποφαινόταν ότι «Από τις διατάξεις του Ν. 3432/06 δεν προκύπτει ότι απαγορεύεται η φοίτηση μαθητριών στα εκκλησιαστικά σχολεία», κάτω από τη βέβαιη αντίδραση της Συνόδου για το θέμα το Υπουργείο αποφάσισε οι Μητροπολίτες «να αποφασίζουν τελικά οι ίδιοι για την ενδεχόμενη εγγραφή μαθητριών στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια, εφόσον υπάρξουν σχετικές αιτήσεις». (Δελτίο Τύπου ΥΠΕΠΘ, 24/7/2009)

Είναι σαφές από τα παραπάνω πως αν η Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος έθεταν με τον ίδιο επιτακτικό τρόπο και το ζήτημα των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, θα μπορούσαν να πετύχουν την απόσυρση των εγκυκλίων Στυλιανίδη. Η παρατεταμένη άλλωστε προεκλογική περίοδος που ζούμε και η δημοσκοπική τουλάχιστον ήττα της Ν.Δ. δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να ανοίξει τώρα μέτωπο με την Εκκλησία. Όπως λοιπόν έχουν τα πράγματα η παρούσα συγκυρία είναι η καταλληλότερη για να τεθεί επιτακτικά από τη Σύνοδο και τους φορείς των Θεολόγων το ζήτημα των απαλλαγών, που πιστεύουμε ότι θα έχει επιτυχή έκβαση με απόσυρση των περσινών εγκυκλίων Στυλιανίδη. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Συνόδου, της ΠΕΘ, των κατά τόπους Ενώσεων Θεολόγων και κάθε χριστιανικής ενώσεως.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΑΘΛΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ή ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΛΟΓΙΣΘΟΥΜΕ ΩΣ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΙΘΟΥΜΕ ΦΟΒΕΡΑ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)