21/7/09

Να ακολουθήσει την Εκκλησία της Βουλγαρίας η Εκκλησία της Ελλάδος στο θέμα του Διαλόγου με τους Παπικούς

Από 16 έως 23 Οκτωβρίου 2009 συνέρχεται στην Κύπρο η Μικτή Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων και Παπικών με θέμα συζήτησης το παπικό πρωτείο. Όπως μετέδωσε προ ημερών η romfea.gr «η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας …μετά από συζήτηση αποφάσισε να μην παρευρεθούν εκπρόσωποι της Βουλγαρικής Εκκλησίας» στη συνάντηση.
Η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνεδρίαση της στις 9 Απριλίου 2009 είχε αποφασίσει «την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Σύνοδο Εργασίας της Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Ρωμαιοκαθολικής…. Εκπρόσωπος της Εκκλησίας μας σε αυτή την συνάντηση, ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος».
.
Ως αγωνιούντες πιστοί υιικώς ζητούμε από την Ιερά Σύνοδο να αλλάξει την απόφασή της, να ακολουθήσει το παράδειγμα της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και να απέχει από τις εργασίες της Μικτής Επιτροπής για τους εξής λόγους:
1.Οι Παπικοί εμφανίζονται έτοιμοι στη συνάντηση αυτή να προωθήσουν την περί του πρωτείου του Πάπα κακοδοξία τους δίνοντας στον Πάπα «πρωτείο διακονίας». Είναι μάλιστα πιθανόν και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων να προσυπογράψουν ένα κοινό κείμενο αποδεχόμενοι αυτή την «λύση» για το παπικό πρωτείο.
2. Τα κοινά κείμενα της Επιτροπής κατά το παρελθόν είναι γεμάτα από λανθασμασμένες και ανορθόδοξες θέσεις τις οποίες δυστυχώς προσυπέγραψαν εκπρόσωποι και των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Εκ των υστέρων βεβαίως έγκριτοι κληρικοί και πανεπιστημιακοί επεσήμαναν τα ανορθόδοξα σημεία των κειμένων, αλλά ουδέποτε η Επιτροπή έλαβε υπόψη της τις επισημάνσεις τους.
3.Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία έντονη αμφισβήτηση από Ορθοδόξους κληρικούς και πιστούς προς τα οικουμενιστικά ανοίγματα επισκόπων της Εκκλησίας μας. Η αποχή της Εκκλησίας της Ελλάδος από τις εργασίες της Μικτής Επιτροπής σε συνδυασμό με την αντίστοιχη της Βουλγαρικής Εκκλησίας μπορούν να αποτελέσουν ένα ηχηρό μήνυμα και την απαρχή υγιούς αντίδρασης προς τους εν ημίν οικουμενιστές.
Μετά πολλής αγωνίας και προσευχής αναμένουμε τις αποφάσεις των επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος ελπίζοντας ότι έστω και τώρα θα θέσουν το ζήτημα της συμμετοχής της Εκκλησίας μας στο Διάλογο με τους Παπικούς (με τη μορφή που σήμερα γίνεται) και θα πάψουν να υιοθετούν την αρχιεπισκοπική τακτική της συμπόρευσης με το Φανάρι στα θέματα αυτά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να διακοπεί παραυτα ο διάλογος της απάτης!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)