27/7/09

Πυρ ομαδόν κατά Εκκλησίας από Γαβρά, ΠΑΣΟΚ και ΔΟΛ

Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται! Μαίνονται πραγματικά κατά της Εκκλησίας οι ΔΟΛιοι εκδότες, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Δαμανάκη και ο ίδιος ο σκηνοθέτης Γαβράς μετά από την απόφαση του Μουσείου Ακρόπολης να αφαιρέσει απόσπασμα από φίλμ του Γαβρά που προβάλλεται στο μουσείο και έδειχνε ιερείς να σπάνε μάρμαρα του Παρθενώνα. Οι εφημερίδες του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικού Όμιλου Λαμπράκη) έχυσαν όλο το δηλητήριό τους εναντίον τόσο της Εκκλησίας όσο και της κυβέρνησης που έκανε τη φοβερή πράξη της περικοπής του φίλμ. Ο ίδιος δε ο Γαβράς έκανε, ανάμεσα σε άλλες και τη φοβερή δήλωση στα ΝΕΑ: «Είναι απαράδεκτο να υποκύπτει η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να παρεμβαίνει σε ένα φιλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα. Η Εκκλησία πάντοτε αρνείται την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει από όλες αυτές τις μικρότητες».
Μεγάλα λόγια από μικρούς ανθρώπους. Βρε, η Εκκλησία πολεμήθηκε από πολύ χειρότερους εχθρούς από ότι ο Γαβράς και ο Όμιλος Λαμπράκη και έζησε και θα ζει εις αιώνας αιώνων. Αλλά ποιός μας είπε να ακριβοπληρώνουμε ένα Γαβρά για ένα ολιγόλεπτο φιλμάκι; Τώρα εκτός από τα χαμένα λεφτά, ακούμε και τις περί δημοκρατίας εξυπνάδες του.
Πάντως εμείς προτείνουμε όλο το φιλμάκι να επιστρεφεί στον κ. Γαβρά για να μην είναι έτσι «λογοκριμένο», εκείνος να επιστρέψει όσα χρήματα πήρε στο Μουσείο Ακρόπολης και άλλος σκηνοθέτης να φτιάξει νέο φιλμάκι για τις ανάγκες του Μουσείου.
Η δε πασοκική ευαισθησία για το θέμα προκαλεί μόνο γέλιο.
Προς άπαντες δε τους αφοσιωμένους αρχαιολάτρες αφιερώνουμε τον ύμνον «Παρήλθεν η σκιά του νόμου της Χάριτος ελθούσης…». Ο νοών νοείτω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν στους κυρίους αυτούς που μάχονται την Εκκλησία, που έσωσε ομολογουμένως το Έθνος απο τον πλήρη εξισλαμισμόν του, δεν τους αρέσει η Εκκλησία και η αλήθεια, ας μεταβούν σε άλλη χώρα και εκεί ας λένε ό,τι ανοησίες θέλουν...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)