11/8/09

Να δοθεί λύση στο ζήτημα των απαλλαγών από τα θρησκευτικά ΤΩΡΑ

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τότε που ο Στυλιανίδης ως υπουργός Παιδείας άλλαξε το καθεστώς των απαλλαγών από τα θρησκευτικά. Τέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο ακούγονταν πλήθος φωνών διαμαρτυρίας για τα όσα νομοθετούσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις απαλλαγές. Ιεράρχες, κληρικοί, θεολόγοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολλοί πολίτες διατύπωναν εγγράφως ή προφορικώς τη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση του θρησκευτικού μαθήματος.
Πέρασε ένας χρόνος από τότε. Οι πιο πολλές φωνές σίγησαν. Το ζήτημα των απαλλαγών όμως παραμένει ανοιχτό και η πόρτα για τη φυγή ορθοδόξων μαθητών από το μάθημα επίσης μισάνοιχτη.
Ένας μήνας πλέον μας χωρίζει από την έναρξη του νέου διδακτικού έτους. Στις λίγες αυτές μέρες που απέμειναν πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα με ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο απαιτείται συντονισμένη αντίδραση των επισκόπων, των Ενώσεων Θεολόγων, των Σχολικών Συμβούλων Θεολόγων και όλων όσων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το μάθημα. Αν υπάρξει αντίδραση και κάτω από το κλίμα διαρκούς εκλογολογίας η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τις εγκυκλίους αυτές. Αν όμως οι υπεύθυνοι για το μάθημα παραμείνουν μισοκοιμισμένοι στη θερινή τους ραστώνη, τότε σε λίγες μέρες θα μετράμε πάλι τους μαθητές που παίρνουν απαλλαγή από το μάθημα και το μάθημα θα έχει δεχτεί καίριο πλήγμα υποβάθμισης και υποτίμησης σε σχέση με τα άλλα σχολικά μαθήματα.
Ο καθένας μας, από τη θέση που κατέχει, ας αναλογιστεί τις ευθύνες που του αναλογούν και ας πράξει το δέον. Αν παραμείνουμε αδρανείς το σχέδιο Στυλιανίδη θα έχει πετύχει και ο δρόμος για περαιτέρω υποβάθμισή του μαθήματος των θρησκευτικών θα είναι ανοιχτός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε! Είναι περισσότερο από αναγκαία η απόσυρση των κατάπτυστων εγκυκλίων.

Ένας πιστός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)