11/8/09

Ο οικουμενισμός με ονόματα - ενδεικτική αναφορά

Το επιτελείο των οικουμενιστών έχει ανθρώπους σε όλα τα πόστα. Στον οικουμενισμό ανήκουν Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, επίσκοποι, κληρικοί, θεολόγοι και απλοί πιστοί. Ο καθένας συμμετέχει στο καταστροφικό έργο της παναίρεσης του Οικουμενισμού με το δικό του τρόπο και από το δικό του πόστο.

Σήμερα –χωρίς φόβο και πάθος – προχωρούμε σε μία πρώτη ενδεικτική αναφορά συγκεκριμένων προσώπων. Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί ακόμη οικουμενιστές αλλά ο σκοπός μας, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι να καταδείξουμε ότι οι οικουμενιστές εργάζονται από πολλά πόστα και κατέχουν ποικίλες θέσεις.

Ποιος θα μπορούσε αλήθεια στις μέρες μας να μιλάει για Οικουμενισμό χωρίς να αναφερθεί στις πράξεις και τις πρακτικές του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι συμπροσευχές του με ετερόδοξους αιρετικούς, η συνέχιση του χωρίς προϋποθέσεις Διαλόγου με τους παπικούς, η γενικότερη προσπάθεια προσέγγισης με παπικούς και προτεστάντες πάσης φύσεως αποτελούν λίγα μόνο δείγματα της οικουμενιστικής δράσης του Πατριάρχη. Είναι σαφές ότι ο σημερινός Πατριάρχης αποτελεί συνεχιστή του οικουμενιστικού έργου του Πατριάρχη Αθηναγόρα, έχοντας προχωρήσει σε οικουμενιστικά βήματα πολύ περισσότερα από εκείνα του Αθηναγόρα που οδήγησαν τότε επισκόπους και αγιορείτες σε διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη.

Ο οικουμενισμός έχει υποστηρικτές και στις τάξεις των πρεσβυτέρων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επίθεση κατά των υπογραψάντων την Ομολογία Πίστεως από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσέτση, τον οποίο ευστόχως ο π. Θεόδωρος Ζήσης ονομάζει «διάδοχο και ομόφρονα του Αμερικής Ιακώβου» «του μέγαλου αρχιοικουμενιστή Αρχιεπισκόπου Αμερικής». (Ορθόδοξος Τύπος, 7/8/2009 και ΕΔΩ)

Αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου των Θεολογικών Σχολών έχει υποστηρικτές ο οικουμενισμός. Το πιο τρανό παράδειγμα ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Πέτρος Βασιλειάδης που όχι μόνο συμμετέχει σε πλήθος συνέδρια του ΠΣΕ, όχι μόνο οδηγεί τους φοιτητές του στους ουνίτες «επισκόπους» της Ελλάδος, αλλά «ἀπειλεῖ μέ καθαίρεση ὅσους κληρικούς ὑπέγραψαν τήν "῾Ομολογία Πίστεως"» εμφανιζόμενος όντως ως «γνωστός οἰκουμενιστής» κατά τον π. Θεόδωρο Ζήση (βλ. παραπάνω). Καμία δε απάντηση δεν έδωσε μέχρι στιγμής για την «οικουμενιστική απάτη» της Ημερίδας της Θεσσαλονίκης με το δήθεν μήνυμα και τον δήθεν εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Τέλος στο πλευρό των οικουμενιστών τάσσονται πολλοί λαϊκοί θεολόγοι. Αναλαμβάνουν τη διαδικτυακή προβολή των οικουμενιστών, ανοίγουν ιστοσελίδες και ιστολόγια προβάλλοντας το σβησμένο φως του Φαναρίου, δίνουν βήμα στους οικουμενιστές κληρικούς και πανεπιστημιακούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο που στην Ιδιωτική του Οδό όχι μόνο προτρέπει σε άρνηση υπογραφής της «Ομολογίας Πίστεως» αλλά στολίζει με ουκ ολίγους χαρακτηρισμούς όσους την υπέγραψαν μιλώντας για «φασισμό», «ολοκληρωτισμό» και «πόλωση» ως χαρακτηριστικά όσων υπέγραψαν την Ομολογία, επιδιώκοντας την «πλήρη απομόνωση» «των οθνείων προς την Εκκλησία» αυτών «στοιχείων» (http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2009/08/blog-post_6010.html). Ας μας απαντήσει όμως ο πατρινός θεολόγος: Φασισμό και ολοκληρωτισμό καταλογίζει και στους οκτώ επισκόπους και στους πέντε αγιορείτες ηγουμένους και στους χιλιάδες κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς που υπογράφουν την Ομολογία Πίστεως;

Όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν οι οικουμενιστές είναι πλέον πολύ ανήσυχοι διότι βλέπουν πως ο πιστός λαός ορθοδόξως αντιδρά και προετοιμάζεται για την «ώρα των μεγάλων αγώνων», όπως σημειώνει και ο σεβαστός π. Θεόδωρος Ζήσης.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να μελετηθεί η αποφλοίωση των κακοδοξιών του κου Ανδριόπουλου από τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών.

http://www.oodegr.com/oode/papismos/airesi1.htm

Το άρθρο για άγνωστους (!) λόγους στο Google έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνος ιστότοπος για τον υπολογιστή!

Ο Παπισμός είναι αίρεση

Ομόφωνη η γνώμη των Αγίων

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών.

Παρατηρήσεις σε άρθρο του θεολόγου κ. Παν. Ανδριόπουλου.


Το ιστολόγιο http://thriskeftika.blogspot.com καλό θα ήταν να το αναδημοσιεύσει.

Ανώνυμος είπε...

Που ήταν ο πατρινός κος Ανδριόπουλος στο πατρινό καρναβάλι, όπου καθυβριζόταν το μοναχικό σχήμα ?

Γιατί ο πατρινός κος Ανδριόπουλος ισχυρίζονται ορισμένοι ότι υιοθετεί μεθόδους καρνάβαλου για να προβάλλει τις οικουμενιστικές κακοδοξίες του?

Μήπως επειδή ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΑ καθυβρίζει ως φασίστες όσους αντιτάσσονται στον Οικουμενισμό με την Ομολογία Πίστεως?

Δυστυχώς, από τον ιδεολογικό καρναβαλισμό περνάμε στον υβρεολογικό ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟ των αντιφρονούντων.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΡΗΡΙΑ

Κ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί σας παρακαλώ μην υποτιμάτε το ιστολόγιό σας ασχολούμενοι με το επίπεδο του Ανδριόπουλου.
Δέστε στο ιστολόγιό του το επίπεδο των θεμάτων και της συζητήσεως που γίνετε και θα καταλάβετε τι σας λέω...
Αν είσαστε και Πατρινοί και γνωρίζατε κάτι περισσότερο τότε θα με δικαιολογούσατε πλήρως ...
Άνθρωποι του επιπέδου "Ανδριόπουλος" χαίρονται όταν οι άλλοι ασχολούνται μαζί τους, ιδιαίτερα όταν τους υβρίζουν ...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον !
Ο Ανδριόπουλος στο ίδιο επίπεδο με Βασιλειάδη και Τσέτση και Βαρθολομαίο ;;!;
Τελείως απαράδεκτο από το http://thriskeftika.blogspot.com !!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΑ
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/06/blog-post_8219.html

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και επώνυμα χρειάζεται να γίνεται ο έλεγχος!

Ανώνυμε 11 Αύγουστος 2009 8:54 μμ
ναι! Ο Ανδριόπουλος το ίδιο αιρετικά φρονεί όπως και οι οικουμενιστές που αναφέρεις!

Ένας πιστός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)