26/8/09

Παραπέμπει σε Συνοδική Επιτροπή το ζήτημα του ΑΜΚΑ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της δεύτερης συνεδρίας της ΔΙΣ για το μήνα Αύγουστο (διαβάστε το ολόκληρο αριστερά στη στήλη Εκκλησιαστικές ειδήσεις) το ζήτημα του ΑΜΚΑ παραπέμπεται στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή. Αναφέρει σχετικά το Δελτίο Τύπου:
.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μετά από αναφορές και ερωτήματα Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών και πολλών πιστών, σχετικά με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφαλίσεως (Α.Μ.Κ.Α.), απέστειλε το θέμα στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί των Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων, για να μελετήσει και να εισηγηθεί επ’ αυτού.




36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα αντιδράσει η Ι.Σύνοδος της Ιεραρχίας όπως οφείλει ή θα συμπορευθεί με τα σκοτεινά σχέδια των αρχόντων, για να μην δυσαρεστήσει κανένα;

Ανώνυμος είπε...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πρέπει να λάβει γενναίες αποφάσεις για τον ΑΜΚΑ, διότι αυτός είναι προστάδιο του χαράγματος του Αντιχρίστου.

Η υποχρέωση όσων θέλουν να εργάζονται και να είναι ασφαλισμένοι (δηλ. σχεδόν όλων!) να πάρουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ΑΜΚΑ, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να εργάζονται, να ασφαλίζονται, είναι πολύ πονηρή και θυμίζει το της Αποκαλύψεως χωρίο "μη δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων ο χάραγμα" (περίπου έτσι), δηλαδή δεν θα μπορεί να αγοράσει και να πωλήσει κανείς παρά ο έχων το χάραγμα.


Πράγματα που οδηγούν στην ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ του πολίτου και ανθρώπου με αριθμούς, στην συνέχεια με ηλεκτρονικές κάρτες που θα έχουν το 666, και στο τέλος με αυτό το ίδιο το χάραγμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο!

Τί πονηρά συστήματα είναι αυτά;

Απαιτείται όλος ο λαός να διαμαρτυρηθεί και να επιστρέψει τις κάρτες ΑΜΚΑ ώστε να αποφευχθεί να οδηγηθούμε στην συνέχεια ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων όπου δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάχτε http://apotixisi.blogspot.com/2009/08/blog-post_2874.html?showComment=1251540401576#c8560045851678905024

"Οσον αφορα διαφορα αλλα blog οπως και το αναφερομενο πολυ καλο blog thriskeytika εγω προσωπικα χθες κατεθεσα ενα ευπρεπεστατο σχολιο περι του ΑΜΚΑ και δεν δημοσιευθηκε. Λυπουμαι αλλα ο φονταμενταλισμος κυριαρχει στις ταξεις μας.
Αυτη ειναι η αληθεια.
Αν πιστευει δε καποιος οτι δεν λεγω την αληθεια ας καλεση τους αδελφους του blog thriskeutika να πουνε την αληθεια.
Βεβαια το σχολιο το κατεθεσα ως ανωνυμος, γιατι σκοπευω να ασχοληθω ευρυτερα επι του θεματος αυτου στο blog apotixisi".
29 Αύγουστος 2009 11:53 πμ


Γιατί δεν του δημοσιεύσατε τις απόψεις;;;

Εσείς έχετε θα μου πείτε την ευθύνη. Συμφωνούμε αλλά αφού ήταν ευπρεπέστατες γιατί αν μην ακουστούν; Ξαναρωτάμε λοιπόν:

Γιατί δεν του δημοσιεύσατε τις απόψεις;;;

O αντιρησίας είπε...

Αντιδρουμε σε μια αποφασι της Πολιτειας να λαβη καποια μετρα ταξεως.
Δηλαδη εμεις οι χριστιανοι θελουμε να συνεχισει να επικρατει αυτη η ληστεια και η καθε αθλιοτητα σε ενα διεφθαρμενο συστημα που αν μεινη και αλλο ετσι θα παη για χρεωκοπια;
Γιατι;
Ποιος μας δινει αυτο το δικαιωμα;
Κυριοι, οι πρωτοι χριστιανοι εζησαν και με Νερωνες και με Καλιγουλλες.
Και δεν τους δημιουργουσαν προβληματα στις αποφασεις τους.
Εσεις που βρισκετε στηριγματα να καμνετε οσα καμνετε;
Σας ζητησε η Πολιτεια να αρνηθητε τον Χριστο; Τοτε;
Η πιστευετε οτι δεν μας κυβερνουν οι αθεοι; Λοιπον; Φρονιμα.

thriskeftika είπε...

Ανώνυμε 29Αυγ. 1.16μμ ειλικρινά μετά από το σχόλιό σας διαπιστώσαμε ότι εκ λάθους είχαμε "απορρίψει" χθες το σχόλιο που σήμερα δημοσιεύσαμε κάτω από το δικό σας με το όνομα "ο αντιρησίας" όπως χθες το λάβαμε.

Ζητούμε συγγνώμη για την "απόρριψη" του μηνύματος που πάντως έγινε εκ λάθους, αφού όντως είναι σχόλιο ευπρεπές. Πιστεύουμε ότι ο σχολιαστή του blog Αποτείχιση εννοεί το σχόλιο που σήμερα δημοσιεύσαμε. Τον πήρε κι αυτόν η μπάλα της απορρίψεως γιατί μαζί με το δικό του μας είχε αποσταλεί και άλλο μήνυμα με απρεπείς χαρακτηρισμούς το οποίο απαρρίψαμε. Όπως και να 'χει, ζητούμε και πάλι συγγνώμη.

Οδυσσεας είπε...

Αγαπητοι φιλοι του thriskeftika σας ευχαριστω και ετσι οπως εγινε.
Οντως ειναι μεγαλο λαθος να αρνουμεθα ολοι μας να δημοσιευουμε εστω και τις αντιθετες αποψεις.
Εαν το κανουμε δεν προσβαλουμε μονο τους εαυτους μας αλλα και την χρισταινικη μας ιδιοτητα.
Δεν γνωριζω κανενα σας προσωπικα, τις αποψεις σας γνωριζω μονον και αυτες σχεδον ολες ταυτιζονται απολυτα με τις δικες μου.
Οπως ισως να παρακολουθειτε πολλες φορες πηρα κειμενα σας και τα καταχωρησα για να δημοσιοποιηθουν ακομα περισσοτερο.
Ο αγωνας μας ειναι κοινος.
Οι εχθροι μας ειναι εντος των τειχων και ολοι μας καλουμεθα σε συστρατευσι.
Ποιος εχει το δικαιωμα να απουσιαση απο την μαχη υπερ της κοινης Μητρερας μας που την προδωσαν οι ιδιοι οι φυλακες της;
Οι μεθ' ημών, καθ' ημών γεγονασιν.
Εφ' οπλου λόγχη, λοιπον.

Οδυσσεας είπε...

Ευχαριστιες και στον αυστηρο φιλο που εφερε το ζητημα.
Θελουμε παντοτε τις παρεμβασεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιόν ανώνυμο 1:16 μμ κ.Διαχειριστές απευθύνεσθε; Δεν υπάρχει 1:16 ανώνυμος.

Ευχαριστούμε ωστόσο για την ευγένεια και το υψηλό ήθος σας. Ευχαριστούμε που το δημοσιεύσατε. Ο σχολιαστής του Αποτείχιση που μάλλον εννοείτε, είναι ο διαχειριστής του.

thriskeftika είπε...

Διόρθωση: Εννοούσαμε Ανώνυμος 1.10μμ

Ευχαριστούμε για την επισήμανση κάποιων ατοπημάτων.

Ανώνυμος είπε...

O "αυστηρός" φίλος αγαπητέ Οδυσσέα, δεν είναι αυστηρός απλά δεν θέλει να διασπάται χωρίς λόγο και λόγω παρεξηγήσεων η ενότητα των Ορθοδόξων αγωνιστών που έχουν όμως υγιείς αντιλήψεις.

αδελφικά
ο "αυστηρός" φίλος

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις μεγάλο λάθος Οδυσσέα που μιλάς για φονταμενταλιστές. Φονταμενταλιστές είναι οι Οικουμενιστές όσο και να ισχυρίζονται το αντίθετο. Μεγάλο λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Οδυσσέα δεν μας τα λες καλά καθόλου. Δεν είναι γνώρισμα των χριστιανικών blog η ασυδοσία που υποστηρίζεις. Είναι αναγκαίος ο αποκλεισμός ατόμων που έχουν αντιχριστιανικές και διεφθαρμένες αντιλήψεις. Το μειζον αγαθό δεν είναι η οχλαγωγία αλλά η αλήθεια. Και είναι αξιέπαινοι οι διαχειριστές του παρόντος blog διότι σε αντίθεση με άλλα που γίνεται μέσα "της τρελλής" αυτό εμφανίζει όσα είναι άξια εμφανίσεως για να ωφεληθεί ο κόσμος.
Όχι λοιπόν στην δημοσίευση απόψεων αιρετικών, χυδαίων και άλλων προσώπων που αλλοιώνουν την εκκλησιαστική αλήθεια και ηθική. Αυτοί έχουν κάθε δυνατότητα να φτιάξουν τα δικά τους blog και εκεί με δική τους ευθύνη να λένε τις τρέλλες τους, τα σαπρώδη λόγια τους και πλανούν τον κόσμο.

Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστέ κ.Οδυσσέα, εσείς έχετε την εσφαλμένη εντύπωση πώς ο ΑΜΚΑ είναι μέτρο τάξης κατα της χρεωκοπίας, διαφθοράς του συστήματος, της αθλιότητας, της ληστείας, όπως αναφέρετε;

"Πλανάσθε πλάνην οικτράν"!

Ο ΑΜΚΑ είναι εντελώς άχρηστος (μέχρι πώς λειτουργούσε ομαλά το εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα;) και η υποχρεωτικότητα, η αναγκαστικότητα, η σπουδή με την οποία μας επιβάλλεται δείχνουν τον πονηρό τους σκοπό.

Δεν μελετήσατε στο ιερό και προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψεως του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου περι της υποχρεωτικότητας του χαράγματος ώστε να μην μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να αγοράσει ή να πωλήσει εκτός απο αυτό που θα έχει το χάραγμα; Πώς νομίζετε θα έλθει αυτό; Κατευθείαν; Είναι προφανές ότι θα έλθει σταδιακά, με διάφορες προφάσεις για να ξεγελιούνται οι αφελείς!

Προφανώς και δεν χρειαζόμαστε τον ΑΜΚΑ!

Ο τρόπος επιβολής του είναι φανερά πονηρός και σκοτεινός! Μας επιβάλλεται με τέτοιο τρόπο ώστε ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΜΚΑ!

Απο πού και εως που; Με ποιο δικαίωμα στερείται το ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα, δικαιώματα απόλυτα απαραίτητα για την ζωή μέσα στην κοινωνία;

Αν θέλουν ας δώσουν κάποια πλεονεκτήματα, bonus, σε όσους το λαμβάνουν, αν νομίζουν ότι διευκολύνεται με τον ΑΜΚΑ το κράτος. Όχι όμως και στέρηση του δικαιώματος της εργασίας! Αυτό είναι ολοκληρωτισμός! Αυτό είναι φασισμός!

Επαναλαμβάνουμε: τί πονηρά συστήματα είναι αυτά;

Είναι προφανές το πού θα οδηγηθούμε: μετά θα έλθει ο ηλεκτρονικός ΑΚΜΑ με το 666, και μετά θα ακολουθήσει το χάραγμα!

Καμμιά σχέση αυτά που λέτε περι Καλιγούλα και Νέρωνα. Ακόμα και αυτοί οι στυγνοί διώκτες του Χριστιανισμού, δεν απαγορεύανε την εργασία! Ούτε εξαναγκάζανε για να εργαστεί κάποιος να λαμβάνει πράγματα που είναι προστάδια του φοβερού χαράγματος.

Όσο για το φακέλωμα που δημιουργείται αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, πολύ σπουδαίο που δεν θα εξετάσουμε αυτή την στιγμή. Μας αρκούν οι θεολογικοί λόγοι. Τούτο μόνον λέγουμε για το θέμα του φακελώματος: το φακέλωμα που δημιουργείται με τον ΑΜΚΑ αρκεί να ξεσηκώσει και αυτούς που δεν πιστεύουν στην Ιερά Αποκάλυψη!

Δεν ακούσατε τίποτα περι των προφητειών και των σχετικών λόγων του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου; Του χαρισματούχου αυτού αγίου Γέροντος; Ο π.Παΐσιος φώναζε εδώ και μια 20ετία περίπου για τον ερχόμενο Αντίχριστο και για τα bar-code. Και εμείς πώς δεν παίρνουμε χαμπάρι όταν τα πράγματα προχωρούν οφθαλμοφανώς απο το κακό στο χειρότερο;

Επαναλαμβάνουμε πιο δυνατά:
Απαιτείται όλος ο λαός να διαμαρτυρηθεί, έγκαιρα και δυναμικά! Να επιστρέψει τις κάρτες ώστε να γλυτώσουμε τουλάχιστον στα επόμενα χρόνια την επιβολή του χαράγματος του Αντιχρίστου!

Ένας πιστός

Οδυσσεας είπε...

Αγαπητε φιλε πιστέ

δεν επιθυμω να ανοιχτω σε συζητησεις για τον ΑΜΚΑ σε αλλα blog.
Θα ασχοληθω στο apotixisi διεξοδικωτερα.
Μονο δυο κουβεντες εδω.
Οι χριστιανοι δεν εχουν το δικαιωμα να δημιουργουν συνεχεια προβληματα στην Πολιτεια σε καθε ζητημα που δημιουργειται.
Δικαιωμα των Κρατων ειναι να λαμβανουν μετρα ταξεως, εμεις θα τους εμποδισουμε;
Ο αγιος Κοσμας ελεγε δυο πραγματα πρεπει να φυλαμε. Την Ψυχη και τον Χριστο. Τιποτα αλλο.
Η φαντασια του καθενος μπορει να κατασκευαζη οσα φοβητρα επιθυμει, αλλα δεν εχει το δικαιωμα να ζηταει να τον ακολουθησουν και οι αλλοι.
Εκεινα τα περι 666 του bar codes
ηταν παραμυθια και τα γεννησε η σατανιστρια Ρελφ και οι Γρηγοριατες με τις απατες τους.
Και παρεσυραν ολο τον κοσμο σε γελοιοτητες.
Για τον π. Παϊσιο εγραψε ο π. Βολουδακης σε βιβλιο που εξεδωσε.
Το κειμενο δεν ηταν του π. Παϊσιου, ηταν ψευδεπιγραφο.
Αυτο αποδεικνυεται.

Ανώνυμος είπε...

''Για τον π. Παϊσιο εγραψε ο π. Βολουδακης σε βιβλιο που εξεδωσε.
Το κειμενο δεν ηταν του π. Παϊσιου, ηταν ψευδεπιγραφο.
Αυτο αποδεικνυεται.''

Μπορείτε να μας αναφέρετε ΠΩΣ αποδεικνύεται?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Οδυσσέα με προβληματίζει η εξής φράση σου: "Οι χριστιανοι δεν εχουν το δικαιωμα να δημιουργουν συνεχεια προβληματα στην Πολιτεια σε καθε ζητημα που δημιουργειται."
Ποιά προβλήματα δημιουργήσαμε, σε ποια ζητήματα;

ΙΩΑΝΝΗΣ

Οδυσσεας είπε...

Αν διαβασης το βιβλιο του καλου Θεολογου π. Βολουδακη, θα πεισθης.
Τι να σου πω εγω; Το τηλεφωνο του είναι 3612449. Τον π. Παϊσιο τον εζησα. Μου ζητουσε στοιχεια να τονν δωσω. Δεν ηταν παντογνωστης.

Αγαπητε μου φιλε
όταν η Πολιτεια δεν ενοχλει τους χριστιανους στο να λατρευουν το Χριστο δεν εχουν το δικαιωμα να ζητουν τιποτα αλλο. Οι χριστιανοι θα πρεπει να ζουν σ’ αυτή τη Γη ,ως ακακα αρνια. Να ζουν, όπως θελει το Ευαγγελιο. Διαβαζε το, διαβαζε και τους Πατερες και θα το καταλαβης. Ελεγε ο π. Επιφανιος, ο χριστιανος θα μπορουσε να ζη μεσα σε μια γυαλα. Εσυ μπορεις; Εγω δεν μπορω, γιατι πολλες φορες ντρεπομαι για τον εαυτο μου.
Τωρα, αν σημερα, που οι χριστιανοι ζουν σε κοινωνια ελευθερη, εστω και εν μεσω αχριστιανων και αθεων, και θελουν να αγωνιζωνται για την παραβιασι των ανθρωπινων δικαιωματων, όπως τα λεμε, δεν απαγορευεται να το πραττουν. Και ιδιαιτερα να υπερασπιζωνται δικαιωματα αλλων, όχι τα δικα μας.
Αλλα παντοτε μετα περισσης συνεσεως. Όταν αποκτησουμε νουν Χριστου, θα σκεπτωμεθα σαν χριστιανοι, σαν παιδια του Χριστου, και σε όλα τα ζητηματα που μας παρουσιαζονται.

Ανώνυμος είπε...

@Οδυσσέα:

Λες:

''(οι χριστιανοί-εμείς) να υπερασπιζωνται δικαιωματα αλλων (μη χριστιανών), όχι τα δικα μας (δηλ. δικαιωματα των χριστιανών)..''

- Θεολογικώς/λογικώς η τοποθέτηση αυτή είναι απαράδεκτη.

-ποιος είναι ο τίτλος και ο εκδοτικός οίκος του βιβλίου που αναφέρεις?

-προς blog thriskeutika :

το κείμενο του π. Παϊσιου πεί του barcode ήταν ψευδεπίγραφο κατά τη γνώμη σας?

Ανώνυμος είπε...

Mάλλον, Οδυσσέα, εννοείς τη βιβλιογραφία του Ιου της Ελευθροτυπίας:

www.iospress.gr/ios2000/ios20000709c.htm

Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου «Το χάραγμα του Αντίχριστου στην ορθόδοξη παράδοση» (έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, Πρέβεζα 1997). Νηφάλια και διεισδυτική μελέτη του προβλήματος του 666 από ορθόδοξη θεολογική σκοπιά και αποκάλυψη της απάτης.

Βασιλείου Βολουδάκη «Ο αντίχριστος, ο αριθμός 666 και η ανησυχία των χριστιανών» (εκδ. Υπακοή, γ΄ έκδοση, Αθήνα 1997). Συμπληρωμένη αναδημοσίευση παλιότερης μελέτης με στόχο τη θεολογική ανασκευή του πανικού για το «χάραγμα» και τον «666».

Σάββα Αγουρίδη «Η αποκάλυψη του Ιωάννη» (εκδ. Π.Πουρνάρα, Θεσσαλονίκη 1994). Μελέτη και ερμηνεία του κειμένου της αποκάλυψης, με αναλυτική παρουσίαση του ιστορικού και θεολογικού προβλήματος του «666».

Γιώργου Μουστάκη «Η αποκάλυψη του Ιωάννη και το σκάνδαλο του 666» (εκδ. Αγκυρα, Αθήνα 1998). Ο γνωστός θεολόγος-κοινωνιολόγος αναλύει με ντοκουμέντα την πλάνη του 666. Περιλαμβάνεται και η έκθεση-μελέτη του χημικού κ. Καρδάση προς την Ιερά Σύνοδο, στην οποία αποδεικνύεται η απάτη της κυρίας Relfe για τους γραμμωτούς κώδικες.

Ναι το δημοσίευμα του Ιου της Ελευθεροτυπίας λέει :

''ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ: Στο βιβλίο μου "Το χάραγμα του Αντίχριστου στην Ορθόδοξη Παράδοση" έκδ. β' σελ.15 και 71 γράφω σαφώς και κατηγορηματικά: Το 666 δεν είναι το χάραγμα του αντίχριστου. Πρώτα θα έλθει ο αντίχριστος. Μετά θα ζητήσει να τον λατρεύσει ο κόσμος σαν Θεό. Μετά θα δώσει το χάραγμά του. Οσο ο αντίχριστος δεν έχει έλθει, "χάραγμα" δεν υπάρχει. Και συνεπώς, το 666 όπου και αν είναι, σε ό,τι και αν χρησιμοποιείται, είναι πάντοτε ένας απλός αριθμός όπως όλοι. Και τίποτε πλέον.''

Πολλοί άλλοι διαφωνούν μαζί με μένα.

http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/1788/Page4.pdf

thriskeftika είπε...

Δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά με το κείμενο του π. Παϊσίου, ούτε τι αναφέρει ο π. Βασίλειος Βολουδάκης.

Ανώνυμος είπε...

Το εν λόγω χειρόγραφο του π.Παισίου:

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1991

http://www.pigizois.net/afieromata/paisios/simeia_kairon.htm

Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Οδυσσέα, επιμένω στο ερώτημά μου:
Σε ποιά ζητήματα δημιουργήσαμε πρόβλημα στην πολιτεία εμείς οι Χριστιανοί;
Ποια προβλήματα δημιουργήσαμε;

Περιμένω απάντηση

ΙΩΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω τα ερωτήματά μου, αγαπητέ Οδυσσέα.
'Οταν η πολιτεία, δια νόμου, νομιμοποιεί τις αμβλώσεις, έχουμε ή δεν έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε;
Όταν αποποινικοποιεί τη μοιχεία;
'Οταν πλήττει την ομολογία πίστης μας, με την απαγόρευση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες;
'Οταν υποβαθμίζει το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους μαθητές να μήν το παρακολουθούν;
Όταν χρηματοδοτεί εκδηλώσεις τέχνης στις οποίες καθυβρίζονται τα ιερά και τα όσιά μας, σε βαθμό βλασφημίας;

Υπάρχουν κι άλλα, αλλά σταματώ εδώ προς το παρόν.
Λοιπόν, εμείς πρέπει να μείνουμε βουβοί παρατηρητές σ' όλα αυτά;
Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, οι Μεγάλοι Πατέρες, θα σιωπούσαν;
Δεν είναι άρνηση της διδασκαλίας Του, άρα και Του Ιδίου, η σιωπή;

ΙΩΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστέ κ.Οδυσσέα διάβασα τις πρόχειρες απαντήσεις σας και σας επισημαίνω φιλικά, τα λάθη που περιέχουν.

α. Όπως σωστά σας επισήμαναν και άλλοι σχολιαστές δεν δημιουργούμε κανένα πρόβλημα στο κράτος ως χριστιανοί. Πού βρήκατε τα προβλήματα που δημιουργούμε; Γιατί αυτό το σύμπλεγμα κατωτερότητας; Αντίθετα οι χριστιανοί είναι “το άλας της γης” και “το φώς του κόσμου” κατα τον λόγο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! Έπειτα το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να το θεωρούμε ως κάτι ξένο απο τους χριστιανούς, το ελληνικό κράτος είναι ορθόδοξο χριστιανικό (άσχετα αν γίνονται προσπάθειες απο διάφορους εκκλησιομάχους να αποχριστιανιστεί και απο διάφορους γραικύλους να αφελληνιστεί), δημιουργήθηκε από ορθόδοξους χριστιανούς, έχει στο προοίμιο του Συντάγματός του, του ανώτατου νόμου του, το Όνομα του Τριαδικού Θεού, τρέφεται και συντηρείται από ορθόδοξους χριστιανούς. Αλλά και γενικά το κάθε κράτος πρέπει να σέβεται τις θρησκευτικές ιδιαιτερότητες των πολιτών του και την θρησκευτική τους συνείδηση και να νομοθετεί ανάλογα.

β. Συγχέετε και μπλέκετε τα θέματα τάξεως με τα θέματα αναγκαστικής επιβολής αντίχριστων συμβόλων στους πολίτες καθώς και επιβολής στυγνού ηλεκτρονικού φακελώματος.

γ. Αφού ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε ότι μόνο ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται τότε γιατί πολεμάτε τον Οικουμενισμό; Διότι θα απαντήσετε, το θέμα του Οικουμενισμού ως παναίρεση που είναι, δεν είναι αδιαφόρο ως προς την σωτηρία της ψυχής μας και της ένωσης της με τον Χριστό. Το ίδιο απαντούμε και εμείς για τις ηλεκτρονικές κάρτες με το 666 και για το χάραγμα του Αντιχρίστου.

δ. Δεν είναι καθόλου φαντασία όλα αυτά που αναφέρει η Ιερή Αποκάλυψη φαίνονται καθαρά να πραγματοποιούνται ημέρα με την ημέρα, το ένα μετά το άλλο. Φτάνει να διαβάζει κάποιος με σεβασμό την Ιερή Αποκάλυψη και τις προφητείες των Αγίων και θα ανοίξουν οι οφθαλμοί της ψυχής του.

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

ε. Το ότι το 666 έχει το bar-code δεν είναι της Ρέλφ, αλλά πραγματικότητα που ομολογούν και οι πλέον ειδήμονες, οι πληροφορικοί όπως έχω ακούσει επαναλειμμένα να λένε. Ποιές είναι οι δήθεν απάτες των πατέρων της Ι.Μ.Γρηγορίου; Πρώτη φορά το ακούω.

στ. Το κείμενο του π.Παϊσίου δεν είναι καθόλου ψευδεπίγραφο όπως ισχυρίζονται μερικοί. Είναι γνήσιο. Έχουμε πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν τον π.Παΐσιο και βεβαιώνουν για την ανησυχία του για το 666 και το χάραγμα, αλλά και για το bar-code. Θυμάμαι πριν μια δεκαετία περίπου που διάβαζα στον “Ορθόδοξο Τύπο” τις απόψεις του π.Βολουδάκη που υποστήριζε ακριβώς αυτά που λέτε και εσείς, περι Ρέλφ κλπ. Αυτές οι απόψεις του π.Βολουδάκη εύκολα δέχονται αντίλογο και αναιρούνται. Θυμάμαι που έγραφε ό,τι πλανήθηκε στο θέμα αυτό και ο λέων της Ορθοδοξίας όπως ακριβώς έγραφε και ισχύει, ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης! Όμως αυτό που συμβαίνει δεν είναι ότι πλανήθηκε ο Σεβασμιώτατος πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας π.Αυγουστίνος αλλά αυτός ο π.Βολουδάκης!

Επίσης έγραφε ο π.Βασίλειος για ένα φάκελο που μέσα περιείχε ένα δείγμα της ηλεκτρονικής ταυτότητας που σκοπεύουν να βγάλουν προσεχώς, μετά την επικύρωση της Συνθήκης Σένγκεν. Στον φάκελο αυτό έγραψε με τον γραφικό του χαρακτήρα ο π.Παΐσιος έξω απο τον φάκελο “Δείγμα ταυτότηος Αλλοίμονον!!!”. Του είχαν στείλει του π.Παϊσίου αυτή την ταυτότητα με πολλά άλλα στοιχεία. Και έλεγε ο π.Βολουδάκης ότι και επειδή δήθεν φαίνεται ότι ο γραφικός του χαρακτήρας δεν ομοιάζει με άλλα του γραπτά και άρα δεν είναι του π.Παϊσίου τα γράμματα! Μάλιστα τον φάκελλο αυτό με τον γραφικό του χαρακτήρα τον είχε και σε φωτογραφία η εφημερίδα. Επιπόλαια κάποιος αν το κρίνει βλέπει ότι υπάρχει κάποια διαφορά, ιδίως στο γράμμα λάμδα (λ). Όμως δεν υπάρχει στην ουσία κανένα πρόβλημα. Είναι ο γραφικός χαρακτήρας του ίδιου σε διαφορετικές στιγμές. Αυτό σας το διαβεβαιώνω από την προσωπική μου πείρα. Στενό συγγενικό μου πρόσωπο έχει παρόμοιο γραφικό χαρακτήρα με αυτό του Γέροντος Παϊσίου, και σας λέγω υπεύθυνα ότι όταν γράφει προσεκτικά και ήρεμα ο γραφικός του χαρακτήρας είναι όπως τα συνήθη γράμματα του π.Παϊσίου ενώ όταν γράφει με γρήγορα και γράμματα μεγάλου μεγέθους ή είναι σε συναισθηματική φόρτιση ή σε άβολη θέση, γράφει όπως τον γραφικό χαρακτήρα του Γέροντος Παϊσίου που είναι έξω απο τον φάκελο. Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα ψευδεπιγράφων! Όποιος έχει το βιβλίο του ιερομονάχου Χριστοδούλου του αγιορείτου “ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ”, Άγιο Όρος 1996, μπορεί να δεί τον φάκελο αυτό στη σελ.410. Εκεί σημειώνει ο π.Χριστόδουλος: “Αξίζει να προσέξουμε το “Αλλοίμονο” που έχει γράψει ο Γέροντος και τα τρία θαυμαστικά με τα οποία υποδηλώνει το τρις αλλοίμονον”.

ζ. Νούν Χριστού δεν έχουν όσοι παθητικά δέχονται κάθε μεθόδευση πονηρή και δόλια της πολιτείας, ούτε πρέπει να θεωρούνται οι αφελείς και δουλοπρεπείς χριστιανοί ως άκακα αρνία του Χριστού! Άλλο αγαθότητα άλλο αφέλεια! Άλλο δουλοπρέπεια άλλο ταπείνωση μετα συνέσεως!

η. Το ότι ο π.Παΐσιος σε ρωτούσε απο ταπείνωση, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, κάποια πράγματα, δεν σημαίνει ότι δεν τα ήξερε. Ούτε σημαίνει ότι δεν ήταν θεοφώτιστος!

Σας καλώ και σας παρακαλώ να μην επιχειρήσετε να επαναπαύσετε τον λαό δημοσίευοντας κείμενα ότι δήθεν όλα είναι καλά και άγια και δεν πειράζει δήθεν ο ΑΜΚΑ σε τίποτα και ότι ούτε δήθεν στοχεύει σταδικά σε κάτι διότι η ευθύνη που θα έχετε θα είναι τεράστια.

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Κρίσεις πάνω στην βιβλιογραφία (1 Σεπτέμβριος 2009 2:52 μμ)
--------------------------

Ο Νικοπόλεως Μελέτιος στο περίφημο βιβλίο του πλανάται και σφάλλει! Δεν είναι όμως τόπος εδώ για να δείξουμε τα σφάλματά του. Ο κορυφαίος θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος που ξέρω ότι σέβεστε και εκτιμάτε, διαφωνεί κάθετα με τις απόψεις του επισκόπου Μελέτιου για το 666 και το βιβλίο του, και του έχει ασκήσει δημόσια κριτική! Και γραπτά και προφορικά! Δεν έχει αμάχητα επιχειρήματα το βιβλίο του! Γιατί λοιπόν να δεχθούμε την άποψη την δική σας, του π.Βολουδάκη και του επισκόπου Μελέτιου και όχι του π.Παϊσίου, του π.Αυγουστίνου, του Νικολάου Σωτηρόπουλου;

Για τον π.Βολουδάκη είπαμε πιο πάνω. Άλλωστε οι απόψεις του ομοιάζουν ή και ταυτίζονται με του επισκόπου Μελέτιου.

Όσο αφορά τον αιρετικό και άπιστο καθηγητή Αγουρίδη καλύτερα να μην μιλήσουμε κάν γι' αυτόν. Διότι ό,τι λέει ισχύει το αντίθετο! Ένας θεολόγος έλεγε μεταξύ αστείου και σοβαρού “αν θέλεις να δεις τι λέει η Αγία Γραφή αντίστρεψε αυτά που λέει ο Αγουρίδης και δείς την διδασκαλία της!”.

Για τον Γεώργιο Μουστάκη παρόμοια ισχύουν με τον Αγουρίδη. Και αυτός διαστρέφει σε υπερβολικό βαθμό την Ορθόδοξη Διδασκαλία! Η ψευτο-θεολογία του είναι κοσμική θεολογία μη έχουσα καμμία σχέση με την Θεολογία της Εκκλησίας μας! Κουβαλάει πλήθος διεστραμμένων θέσεων και απόψεων!

Για τον Καρδάση γνωρίζω επίσης ότι εμφορείται απο αρκετές πλανεμένες αντιλήψεις (θεωρία εξελίξεως κ.α.) και δεν πρόκειται για φερέγγυο πρόσωπο, άλλωστε χημικός είναι ο άνθρωπος!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Ποταμός και καταπέλτης ο '' ένας πιστός '', με ωραίο και τεκμηριωμένο λόγο. Ανεξάρτητα από το τί θα πράξει τελικά ο καθένας ανάλογα με την πνευματική του κατάσταση ενώπιον Θεού, το σχόλιο παραθέτει αλήθειες και τις καθιστά σαφείς.

Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφουμε και τα ερωτήματα του ΙΩΑΝΝΗ. Ιδίως της 1ης Σεπτεμβρίου 2009 10:01 μμ. Αλλά και της 1ης Σεπτεμβρίου 2009 8:26 μμ.

Και ευχαριστώ τον Επώνυμο για τα θερμά του λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να υπογράψω.

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα δείτε μια σημαντική επιστολή του π.Παϊσίου για το 666, ο ευλογημένος Γέροντας π.Παΐσιος επέμεινε αυτός να την γράψει ιδιοχείρως για να μην πουν μετα ότι δεν είναι γνήσια.

http://www.youtube.com/watch?v=14ggrwiCpXs&feature=PlayList&p=2E3BC1798D2236D0&playnext=1&playnext_from=PL&index=34

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουν χρόνο αξίζει να δουν την παρακάτω εκπομπή που έχει θέμα τα micro-chip με το 666, τον Αντίχριστο και την Αποκάλυψη. Έγινε πριν 3 χρόνια περίπου. Προσκεκλημένος είναι ο Θεολόγος-φιλόλογος και συγγραφέας κ.Νικόλαος Σωτηρόπουλος αλλά και η αντίχριστη και δεδηλωμένη εχθρός της Εκκλησίας Μ.Τζανή. Ο ορθολογιστής κοινωνιολόγος Πατσός, ένας ψυχολόγος που έχει μεσάνυχτα απο αυτά, ο π.Μάξιμος που έγραψε ένα ογκώδες πλανεμένο βιβλίο περι του χρόνου ελεύσεως του Αντιχρίστου (λέει ότι θα έλθει γύρω στο 2013) ο οποίος στην εκπομπή μιλάει σωστά στα περισσότερα λόγια του. Μαζί έχουν καλέσει και κάποιους παλαιοημερολογίτες για να κάνουν το τοπίο κάπως "γραφικό" οι υπεύθυνοι της εκπομπής και να υποβαθμιστούν όσοι υποστηρίζουν τις θέσεις της Εκκλησίας. Επίσης είναι ένας θεολόγος που κλίνει μάλλον προς τις ορθολογιστικές εξηγήσεις (δηλ. παρερμηνείες) της Αποκάλυψης.
Σε βίντεα ομιλούν οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως Μελέτιος και Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ.

Αξίζει να το δείτε διότι εκεί εκτός των άλλων για τα σχετικά με το θέμα μας, δηλαδή: Στα πρώτα βίντεα, ένας επιστήμονας πληροφορικός ομολογεί ότι έχει το 666 το bar-code, και κανείς δεν τολμά να το αμφισβητήσει.

Θα δείτε επίσης ότι ο κ.Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν δέχεται τις απόψεις του Νικοπόλεως Μελέτιου, τις οποίες με ευχαρίστηση δέχονται οι ορθολογιστές που δεν θέλουν να έχουν σκοτούρες πάνω απο το κεφάλι τους όπως ο παραγωγός της εκπομπής, ο ορθολογιστής Πατσός κ.α.
Προσέξτε ιδιαίτερα τις εύστοχες και σοφές παρατηρήσεις του κ.Σωτηρόπουλου σε όλη την εκπομπή.
Βέβαια η τηλεόραση τον αδικεί διότι του αφήνει ελάχιστο χρόνο να εκφραστεί.

Ευχόμαστε οι αναγνώστες να κάνουν καλή και σωστή χρήση του videou να πάρουν τα καλά και να μην πλανηθούν απο τις πολλές ανοησίες που ακούγονται που προέρχονται απο την στην διάφορη σύνθεση "του τραπεζιού των προσκεκλημένων".

mikrotsip kai 666 1
http://www.youtube.com/watch?v=q0nw6sbFC5M&feature=related

mikrotsip kai 666 2
http://www.youtube.com/watch?v=WzETgx6n9h4&feature=related

mikrotsip kai 666 3
http://www.youtube.com/watch?v=WdexLestn-o&feature=related

mikrotsip kai 666 4
http://www.youtube.com/watch?v=3hRU_Nw_ulc&feature=related

mikrotsip kai 666 5
http://www.youtube.com/watch?v=9XVBluo0dhE&feature=related

mikrotsip kai 666 6
http://www.youtube.com/watch?v=3kwPo0rlA2Q&feature=related

mikrotsip kai 666 7
http://www.youtube.com/watch?v=Eb5Pn9FhfIc&feature=related

mikrotsip kai 666 8
http://www.youtube.com/watch?v=Z8MlB9D6EL8&feature=related

mikrotsip kai 666 9
http://www.youtube.com/watch?v=-d0PpHppXkE&feature=related

mikrotsip kai 666 10
http://www.youtube.com/watch?v=HIImwhCJuMQ&feature=related

mikrotsip kai 666 11
http://www.youtube.com/watch?v=OviE4IY577w&feature=related

mikrotsip kai 666 12
http://www.youtube.com/watch?v=0_je32pm9cY&feature=related

mikrotsip kai 666 13
http://www.youtube.com/watch?v=4V18dGiNBqw&feature=related

mikrotsip kai 666 14
http://www.youtube.com/watch?v=o6BxCCatbAs&feature=related

mikrotsip kai 666 15
http://www.youtube.com/watch?v=pgVO9zruYCs&feature=related

mikrotsip kai 666 16
http://www.youtube.com/watch?v=wpWAqSLnBkY&feature=related

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρίνιση.
Γράψαμε στην τελευταία πρόταση (3 Σεπτέμβριος 2009 12:16 πμ).
"δεν πειράζει δήθεν ο ΑΜΚΑ σε τίποτα".
Ας μην νομιστεί ότι ο ΑΜΚΑ τώρα, ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΕΑΥΤΟΣ είναι κάτι κακό όσον αφορά την συμπερίληψη αντίχριστων συμβόλων (666).

Οι πατέρες της Ι.Μ.Γρηγορίου Αγ.Όρους σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν λίγες ημέρες λένε ότι: "Εάν ο ΑΜΚΑ είχε τον αριθμό του Αντιχρίστου, δεν έπρεπε να τον δεχθή κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός. Ο ΑΜΚΑ όμως είναι ένας αριθμός πού τυπώνεται στην κάρτα ασφαλίσεως με τον γραμμωτό κωδικό CODE 39, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον αριθμό 666 και πολύ περισσότερο δεν είναι ο δυσώνυμος αυτός αριθμός".

Το όλο θέμα τίθεται μόνο ως προστάδιο για το χάραγμα του Αντιχρίστου. Και ως πονηρή μεθόδευση!

Γύρω στις 20.000 από ό,τι ακούγεται έχουν επιστρέψει τον ΑΜΚΑ.
Ο καθένας ας πράξει κατα συνείδηση και ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Όμως η Διοικούσα Εκκλησία οφείλει και τώρα να αντιδράσει δυνατά όπως αντέδρασε επι αρχιεπισκόπου Σεραφείμ σε παρόμοιο θέμα!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Η Διοικούσα Εκκλησία οφείλει να αντιδράσει δυνατά, ακόμα και αν αληθεύει τελικά ότι ''ο ΑΜΚΑ τυπώνεται με τον γραμμωτό κωδικό CODE 39, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον αριθμό 666''.

Μια σύμπτωση : δείτε στην εικόνα-λογότυπο του ΑΜΚΑ: κάθε ζεύγος [άσπρο τόξο –έγχρωμος κύκλος ] σχηματίζει οπτικά ένα 6 (τρία ζεύγη, τρία 6 συνολικά) ! ...

thriskeftika.blogspot.com/.../blog-post_8677.html -

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π.ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΨΑΝΗ, και αναδείξτε το.

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/09/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Βολουδάκης, απλά συνεχίζει να αναπαράγει την απάτη των βιβλίων του κύριε, έχει αναιρεθεί η απάτη του εδώ και καιρό, αλλα τίποτα, κάποιοι συνεχίζουν. Μπορεί ο καθένας να λέει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να λένε πως δεν είναι το κείμενο του π. Παϊσιου:
http://apokalipseis.wordpress.com/2008/09/19/vol/M

Ανώνυμος είπε...

Ρίξτε μια καλή ματιά στο λογότυπο του ΑΜΚΑ:

http://img514.imageshack.us/img514/592/amka666.jpg

Αυτό που βλέπετε στην πάνω εικόνα ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!

Ξυπνήστε και αντισταθείτε!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)