7/9/09

Άρχισαν οι εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Κορίνθου

πηγή: romfea

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Κορινθίας είναι ένα δημόσιο σχολείο που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας (Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης). Είναι ισότιμο με τα υπόλοιπα γενικά λύκεια και λειτουργεί σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την υλοποίηση του οποίου εργάζεται έμπειρο και εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό.
Διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας (Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και επιπλέον τρία Θεολογικά μαθήματα και Βυζαντινή Μουσική σε κάθε τάξη με σκοπό τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των νέων που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την Εκκλησία.........



Λειτουργούν τμήματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, εργαστήρια φυσικών επιστημών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Οι μαθητές συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ έχουν και τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό ποσοστό στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
Χορηγούνται υποτροφίες στους αριστούχους μαθητές από την Ιερά Σύνοδο. Λειτουργεί ΙΕΚ «Εκκλησιαστικής και πολιτιστικής κατάρτισης».
Το σχολείο βρίσκεται στο Λουτράκι, σε εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και διαθέτει οικοτροφείο για τη δωρεάν διαμονή και σίτιση των αρρένων μαθητών, Παρεκκλήσιο για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Πληροφορίες: στα τηλέφωνα 27440-63187 & 6979865549 , στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.imkorinthou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)