26/9/09

Ολόκληρη η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ για το χρονικό όριο των απαλλαγών

πηγή: Ζωηφόρος

Ολόκληρη η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ για το χρονικό όριο της διαδικασίας των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών»
Απαντώντας στο με αριθ. πρωτ. 239/20-1-2005 ερώτημά σας και σχετικά με το αντικείμενο του θέματος σας ενημερώνουμε ότι από την εγκύκλιο 61723/Γ2/13-6-2002 δεν προκύπτει χρονικός περιορισμός σε ό,τι αφορά την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών.
Παρόλα αυτά, επειδή η καθυστερημένη κατάθεση της ανω δήλωσης θα δημιουργούσε προβλήματα, εάν γινόταν μετά την κατάθεση βαθμολογίας από τον διδάσκοντα το μάθημα καθηγητή και επειδή άλλες διατάξεις, που αφορούν απαλλαγές από τη διδασκαλία μαθημάτων (Γυμναστική Π.Δ. 104/79) ορίζουν ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται εντός πέντε ημερών από της ενάρξεως των μαθημάτων, εκτός από τις περιπτώσεις ξαφνικού συμβάντος, θεωρείται σκόπιμο το αίτημα για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών να γνωστοποιείται στη Διεύθυνση του Σχολείου με την έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΓΡ.ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ
__________________________________
Σημείωση δική μας:
Η εγκύκλιος 61723/Γ2/13-6-2002 στην οποία γίνεται αναφορά είναι η εγκύκλιος "Γκεσούλη" που προέβλεπε χορήγηση απαλλαγής με δήλωση στην οποία θα αναγραφόταν ως λόγος για τον οποίο ζητείται η απαλλαγή "διότι δεν είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος". Η απόσυρση των εγκυκλίων Στυλιανίδη και η επαναφορά μας σε αυτή την εγκύκλιο Γκεσούλη θα δώσει την οριστική λύση στο ζήτημα των απαλλαγών από τα θρησκευτικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)