18/11/09

Συνἀντηση Αρχιεπισκόπου με την Υπουργὀ Παιδείας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου σήμερα το μεσημέρι στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, των πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της στο Υπουργείο Παιδείας.
Όπως δήλωσαν και οι δύο, στη συνάντηση συζητήθηκαν η επανεξέταση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και η δια βίου επιμόρφωση των στελεχών της εκκλησίας, θέματα που θα επεξεργαστεί επιτροπή που θα συσταθεί σύντομα.
Αναφορά έγινε και στη φορολόγηση της Εκκλησίας μετά το γνωστή διακήρυξη της κυβέρνησης για το ΕΤΑΚ, χωρίς να δοθεί ωστόσο κάποια προώθηση στο θέμα που δεν είναι στην αρμοδιότητα της Υπουργού Παιδείας.
Καμία αναφορά δεν έγινε στο ζήτημα των εικόνων στις σχολικές αίθουσες και της πρωινής προσευχής στα σχολεία, ούτε φυσικά στο ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος (και όχι μόνο αυτός) δείχνει να έχει λησμονήσει οριστικά.

2 σχόλια:

thriskeftika είπε...

To σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
Είχα την χαρά και την τιμή να έχω την πρώτη επίσημη συνάντηση και συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο. Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και συμφωνήσαμε για την ανάγκη οργάνωσης του διαλόγου με ένα τρόπο μεθοδικό, συγκεκριμένο, καλόπιστο και με συγκεκριμένη ατζέντα.
Συζητήσαμε σήμερα τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν την επανεξέταση της λειτουργίας της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα αλλά και το θέμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των κληρικών. Αναφορικά με τα δύο αυτά θέματα θεωρώ , ότι μπορούν με σοβαρή και συστηματική δουλειά να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.
Για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
Ο κ. Πρωθυπουργός εξαρχής , επεσήμανε και έθεσε με μεγάλη ένταση την ανάγκη ενός ειλικρινούς και σε βάθος διαλόγου με την Εκκλησία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρόθεση και του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, -ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικονομία και για τη χώρα- η Εκκλησία της Ελλάδας όπως -έτσι και αλλιώς-το έχει δηλώσει να συνεισφέρει όπως και οι άλλοι Έλληνες, αλλά με δικαιοσύνη. Δηλαδή ούτε με δυσμενή μεταχείριση ούτε με ευμενή. Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση αρχής ενός διαλόγου μέσω του οποίου θα επιλυθούν και αυτό και όλα τα ζητήματα. Πάνω από όλα υπάρχει η θέληση, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός για να λυθούν όλα αυτά. Δεν υπάρχει ακόμα καμία νομοθέτηση .Υπάρχει μόνο η θέση της κυβέρνησης για τις βασικές αρχές

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε όλοι την ταινεία "μία τόσο μακρινή απουσία..."

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)