23/11/09

Παιχνίδια της Υπουργού Παιδείας με την πρωινή προσευχή στα σχολεία

«Επ΄ ουδενί, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε, δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας».
Με τη δήλωσή της αυτή στη συνεδρίαση της Ομάδας Εφήβων του Συνηγόρου του Πολίτη (21/11/2009) η Υπουργός Παιδείας όχι μόνο στρέφεται ενάντια στα όσα προβλέπουν τα Προεδρικά Διατάγματα και οι εγκύκλιοι του Υπ. Παιδείας για την πρωινή προσευχή, αλλά ζητά από τους μαθητές να της καταγγείλουν αν κάποιοι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν τους νόμους και όχι τη δική της λογική!.......

Η Υπουργός ουσιαστικά με τα λεγόμενά της μετατρέπει την πρωινή προσευχή στα σχολεία σε προαιρετική. Τι όμως προβλέπουν οι νόμοι; Πλήθος εγκυκλίων και Προεδρικών Διαταγμάτων (δείτε μερικά μόνο ΕΔΩ) προβλέπουν την υποχρεωτική συμμετοχή των μαθητών στην πρωινή προσευχή. Ιδιαίτερη ρύθμιση υπάρχει μόνο για τους ετερόδοξους ή αλλόθρησκους μαθητές για τους οποίους ορίζεται ότι «παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται» (Φ.3/915 / 93640 / Γ1/ 3-8-2009). Για όλους τους άλλους μαθητές όμως προβλέπεται ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου» (βλ. την ανωτέρω εγκύκλιο).
Αν η Υπουργός Παιδείας θέλει να μετατρέψει «οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας» σε προαιρετική, ας το πράξει με σαφή τρόπο, ώστε να γνωρίζουμε όλοι ότι το ελληνικό σχολείο είναι πλήρως αποχριστιανοποιημένο! Την προτρέπουμε με τους λόγους του Κυρίου προς τον Ιούδα: «ο ποιείς, ποίησον τάχιον» (Ιω. ιγ΄, 27)

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εδώ καταντήσαμε!

Να μας δουλεύει η εξοχότατη κ. Διαμαντοπούλου.

Μόνο συμφορές περιμένουμε από σας κυρία μου. Αντε! Να σας κολοβώσει ο Θεός ακόμη και τα δευτερόλεπτα στο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων.

Τα 97% των Ελλήνων δηλώνουν Ορθόδοξοι χριστιανοί σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρντμεντ και μια δράκα χριστιανομάχων βάλτηκαν να μας αλλάξουν την πίστη.

Ακόμη και η προσευχή των παιδιών στο σχολείο τους ενοχλεί, να πάρει η ευχή.

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Τι να πει κανείς όταν ένας (ή μάλλον μία) νομοθέτης προτείνει την αυτόβουλη κατάργηση νόμων ; Τι να πει κανείς όταν προτείνει στα πόδια να χτυπάνε το κεφάλι ;
Νομίζω ότι χρειάζεται πολλή προσευχή , αλλά και εγρήγορση.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)