21/11/09

Υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, "Eπ΄ ουδενί δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή"

Το παρακάτω video είναι από τη σημερινή (21/11/2009) συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας σε συζήτηση με μαθητές Συμβούλους του Συνηγόρου του Πολίτη. Δείτε όσα φοβερά αναφέρει η Υπουργός σχετικά με την προσευχή, τον εκκλησιασμό και τα θρησκευτικά (από το λεπτό 5.35 κ.εξής):

Διαβάστε εδώ απομαγνητοφωνημένα τα όσα λέει η Υπουργός:
Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που έχει σήμερα όλη η Ευρώπη. Από τη μια έχουμε κοινωνίες, οι οποίες έχουν μέσα από τους αιώνες διαμορφωμένες θέσεις, αντιλήψεις, πιστεύω. Και αυτές οι κοινωνίες διευρύνονται με ανθρώπους που έρχονται από όλα τα σημεία του κόσμου και οι οποίοι έχουν τις δικές τους ριζωμένες αντιλήψεις και όχι μόνο θρησκευτικές, πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Νομίζω ότι στη δημοκρατία πρέπει να τα σεβαστούμε και τα δύο. Έτσι, δεν μπορεί η υπάρχουσα κοινωνία να αλλάξει τα δεδομένα της και δεν πρέπει επ΄ ουδενί να πιέζει τους εισερχόμενους, τους φιλοξενούμενους, αυτούς που θέλουν να μοιραστούν την ίδια πατρίδα, να ταυτιστούν, να αφομοιωθούν πολιτιστικά. Επ΄ ουδενί, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε, δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας. Γιατί δεν σημαίνει ότι κι όλα τα Ελληνόπουλα… υπάρχουνε… η δυνατότητα της επιλογής. Η χώρα έχει ανεξιθρησκεία. Επομένως επ’ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής του να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας.
Σχόλιο του ιστολογίου μας
Σαφώς η Υπουργός μετατρέπει με τα λεγόμενα της την πρωινή προσευχή, τον εκκλησιασμό και τα θρησκευτικά σε προαιρετικά. Κάνει λόγο μάλιστα όχι μόνο για τους ετερόδοξους και αλλόθρησκους αλλά και για τους Έλληνες μαθητές! Ο αντιχριστιανικός πόλεμος άρχισε. Συνάδελφοι θεολόγοι και μη, σεβαστοί ιερείς, αγαπητοί γονείς στώμεν καλώς
!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας προειδοποιούσαμε απο καιρό αλλά δεν μας ακούγατε. Είναι ποτέ δυνατόν να συγκρίνει το αντιχριστιανικό ΠΑΣΟΚ με την ήπια σε αχριστιανισμό Ν.Δ.; Είναι οι ταχύτητες που λέγαμε 4 χλμ την ώρα (Ν.Δ.) και 44χλμ την ώρα (ΠΑΣΟΚ) προς τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Υπάρχει καλή και κακή ουδετερότητα. Η τελευταία πληρώνεται πάντοτε.

Ανώνυμος είπε...

Oι ετερόδοξοι και αλλόθρησκοι μαθητές δεν κάνουν ορθόδοξη προσευχή. Οι ορθόδοξοι μαθητές κάνουν ορθόδοξη προσευχή. Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα.

Γιατί, λοιπόν, ζητούν κάποιοι να καταργηθεί η προσευχή και καταπατούν έτσι το (κατοχυρωμένο με νόμο) θεμελιώδες αυτό δικαίωμα των μαθητών;

Γιατί η κοινωνία πρέπει δήθεν να προσκυνήσει τους εικονομάχους και εκκλησιομάχους που στρατεύονται με εντολές από τη Βουλή, τα ΜΜΕ, το εξωτερικό;

Δεν είδαμε ακόμη τα Γκουλάγκ της νεοταξικής ''δημοκρατίας'' των ημερών μας αν και υποψιαζόμαστε ότι οι νεοδιαφωτιστές πολύ θα επιθυμούσαν για κάθε Ορθόδοξο την τύχη του μεγάλου χημικού και Χριστιανού Λαβουαζιέ

Ανώνυμος είπε...

Προσέξατε λεπτομέρεια στο video; Η μαθήτρια δεν μπορεί να ολοκληρώσει την ερώτησή της - προφανώς δεν έμαθε καλά το ποίημα που της είχε βάλει ο Συνήγορος- και ο Συνήγορος αναλαμβάνει να θέσει εις πέρας το ερώτημα! Ανοησίες. Ποιος πιστεύει αλήθεια στην Ομάδα Εφήβων του Συνηγόρου; Μια χούφτα παιδιά είναι που τα χρησιμοποιεί ο Συνήγορος για την προώθηση των αντιχριστιανικών του θέσεων!
Ε, ρε ξύλο που θέλουμε όλοι! Και κυρίως μερικές ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ Αρχές και κάποιοι Υπουργοί που με ενδιαφέρον διαλέγονται δήθεν με μαθητές!

Το παιχνίδι είναι στημένο. Συνήγορος και Πασοκική διακυβέρνηση έχουν σχεδιάσει και σταδιακά προωθούν τον αποχριστιανισμό της παιδείας.
Γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Το http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/11/blog-post_3534.html , το έκανε θέμα απο εσάς βάζοντας αιχμηρά σχόλια και δίκαια.

Ανώνυμος είπε...

Εθνοκτονία μέσω της εθνομηδενιστικής θεωρίας , η οποία πλέον γίνεται και κρατική πράξη.

Αυτή λοιπόν αναλαμβάνει την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων.

Ανώνυμος είπε...

Οι ιθύνοντες είναι άσοι στην κουφιολογία και στις φανφάρες, αλλά τώρα ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην α-νοησία.

Ανώνυμος είπε...

Η Διαμαντοπούλου φαίνεται πρόθυμη υπηρέτρια της διάλυσης των πάντων και της Νέας Τάξης Πραγμάτων! Αλλά και άσχετη με την ελληνορθόδοξη παράδοση και παιδεία της Ελλάδας που υπάρχει απο την αρχή της συστάσεως του Ελληνικού Κράτους!

Ένας πιστός

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Η αντιεκκλησιαστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ μόλις άρχισε να υλοποιείται.

Μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε και χειρότερα μέτρα σε πολλά επίπεδα.

Γι' αυτό η έκκληση του κ. Τάτση σε όλους να επαγρυπνούν είναι καίριας σημασίας.

Ανώνυμος είπε...

To esos γράφει:
Ζήτησε απ τους μαθητές να καταγγείλουν τους εκπαιδευτικούς που πιέζουν για πρωινή προσευχή

Na της καταγγείλουν τον δάσκαλο ή τον καθηγητή που πιέζει μαθητές να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή ή να εκκλησιαστούν προέτρεψε τους μαθητές η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια συζήτησης μαζί τους στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης της Ομάδας
Εφήβων Συμβούλων (σ.σ. είναι μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου) με θέμα: «Σχολικοί Κανονισμοί και Δημοκρατική Διοίκηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», που διοργάνωσε ο Συνήγορος του παιδιού..

«Επ΄ ουδενί δεν συμβαίνει, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας σε σχόλιο μαθητή και σημείωσε: «Δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας».

Ο υπ. Παιδείας υπογράμμισε πως «η χώρα έχει ανεξιθρησκεία» .

« Επομένως, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, επ’ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής του να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας».

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 22 Νοεμβρίου 2009 12:10 μμ

Oι ετερόδοξοι και αλλόθρησκοι μαθητές δεν κάνουν ορθόδοξη προσευχή. Οι ορθόδοξοι μαθητές κάνουν και ΘΑ συνεχίσουν να κάνουν ορθόδοξη προσευχή, όπως ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

μηπως ζητησε να της καταγγειλουν και καθηγητες που πιεζουν μαθητες να παρακολουθησουν ιστορια?μαθηματικα?μια εκπαιδευτικη προβολη?θρησκευτικα?γυμναστικη?(εγω πχ βαριομουνα στην ιστορια,δεν ηταν μαθημα της κατευθυνσης μου αλλα εκει αυτος ο κακος ο καθηγητης...να παρακολουθω...αυστηρος...μηπως επρεπε να τον καταγγειλω?)

Ανώνυμος είπε...

Έχει να πέσει προβοκάτσια-σύννεφο..! Στον τοίχο.. τιμωρία οι δάσκαλοι..με καταγγελίες για την προσευχή!

Το θέατρο-ΣΟΚ του ΠΑραλόγου..

Αμέριστος είπε...

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού - και φέτος (20 Νοεμβρίου) - και ακόμα μια φορά ο Συνήγορος του Παιδιού ήταν παρών. Αφίσες, φυλλάδια, διήμερο ομάδας εφήβων συμβούλων, θεατρική παράσταση. Κοντολογίς κίνηση, ζωή!
Ζωή προσανατολισμένη στο πρώτιστο αγαθό και δικαίωμα του ατόμου, την Ελευθερία∙ ελευθερία της σκέψης, της βούλησης και της έκφρασης.
Προϋπόθεση της απόκτησης αυτού του αγαθού είναι η γνώση των δικαιωμάτων και η τόλμη της διεκδίκησης, όπου αυτά δεν παρέχονται αυτοβούλως, από την όποια Εξουσία, οικογενειακή, σχολική, επαγγελματική, πολιτική, θρησκευτική.

Ενθαρρυντική νότα αποτέλεσε η παρουσία και η συνομιλία με τους εφήβους της κυρίας Διαμαντοπούλου, που, μακάρι, να μπορούσε να εξελιχθεί σε συνεργασία.
Γιατί είναι γνωστό, ότι οι εξουσίες απεχθάνονται την Ελευθερία σκέψης και έκφρασης των πολιτών, προκειμένου να διατηρούν τη χειραγώγησή τους∙ γι’ αυτό και η παρεχόμενη παιδεία ρυθμίζεται κατά τρόπο, που να μην παράγει συνειδητοποιημένους, υπεύθυνους και ελεύθερους πολίτες. Από την άλλη μεριά αποτελεί πολιτική ανάγκη και η διατήρηση ισορροπιών, η οποία ανήκει, επίσης, στην πολιτεία.
Μια πραγματική συνεργασία εξουσίας και πολιτών, ιδίως νέων, θα μας γέμιζε με ελπίδες για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Και με αυτές τις ελπίδες θα μπορούσαμε να κλείσουμε τούτο το σημείωμα, αν δεν βρισκόμασταν, χθες το βράδυ, αντιμέτωποι με την άλλη σκοτεινή εξουσία, τη θρησκευτική. Παρωπίδες, αμετακίνητη λιμνάζουσα ιδεολογία, σκλαβωμένη εγωιστική σκέψη και τα αντίστοιχα μολυσμένα συναισθήματα, φόβος, φανατισμός, θυμός, μισαλλοδοξία, που τα υποστηρίζουν με παραποιημένα «ρητά». Μόνο πολεμικά θούρια λείπανε χθες από το ιστολόγιο: www.thriskeftika.blogspot.com.
Και μόνο από τον τίτλο του ιστολογίου καταλαβαίνει κανείς τις προθέσεις τους. Να κρατήσουμε τους οπαδούς μας.
Μετά από το νηπιοβάπτισμα που αγνοεί (βλέπε: περιφρονεί) τη βούληση του ατόμου, έρχονται τα θρησκευτικά και η πρωινή προσευχή στα σχολεία και ο άμβωνας στις εκκλησίες, για να διατηρήσουν την πελατειακή τους δύναμη. Είναι η δύναμη της ποσότητας. Έτσι μετρούν την αξία της κάθε θρησκείας. Όπως και στα πολιτικά κόμματα, όπως και στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Πελάτες και περιουσία και χλιδή και πρόκληση.
Και κανένας τους δεν σκέφτηκε, ότι Ηθική σε ολόκληρο το Σύμπαν είναι η «Ηθική της Βούλησης». Το σεβασμό Του σε αυτή την Ηθική δήλωσε και ο Χριστός. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή της Ηθικής από τον άμεσο ή έμμεσο περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης της Βούλησης του ατόμου.
Άμποτε, για το καλό της ανθρωπότητας, να καταρρεύσει και αυτή η εξουσία, που δυναστεύει το άτομο και διαστρεβλώνει το μήνυμα του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ειναι αυτο που ειπε μια αγιασμενη γεροντικη μορφη των ημερων μας :
Οταν εχεις πορτοκαλι θα βγει χυμος πορτοκαλιου, οταν εχεις λεμονι χυμος λεμονιου και ουτω καθ΄εξής...αμα εχεις καλη ψυχη θα εχεις καλους λογισμους εαν εχεις σκοτισμενη ψυχη θα εχεις και αναλογους λογισμους...Ετσι και με την ανωτερω προηγουμενη ψυχη εχουμε και τους αναλογους λογισμους... (ελπιζω επιφανειακα και οχι σε βαθος ψυχης που λογω αμαθειας και πιθανον πορωσης και εντονης απεχθειας προς καθετι που αφορα γνωριμια με Το Θειο να τα λεει αυτα. Ευχομαι καποτε να φωτιστει και δεχθει και αυτος μια αχτιδα αγαπης απο Τον Επουρανιο Πατερα μας οπως τελευταιως ετυχε και σε εμενα τον τελευταιο ολων εδω...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)