11/11/09

O Πρόεδρος του Αρείου Πάγου καταδικάζει τις αντιχριστιανικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Με πληροφορίες από ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Κριτική σε βάρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο Στρασβούργο, άσκησε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Καλαμίδας με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΔΑ για την απόσυρση των σταυρών από τα ιταλικά σχολεία.
Η παρέμβαση του κ. Καλαμίδα εκδηλώθηκε στην πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, για να τιμήσει το ΕΔΔΑ για τα 50 χρόνια λειτουργίας του, και ενώπιον του προέδρου του Ευρωδικαστηρίου του Στρασβούργου Ζαν - Πολ Κόστα και του αντιπροέδρου Χρ. Ροζάκη.........
Οι δηλώσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου έμειναν αναπάντητες από τους παρόντες ευρωδικαστές, αν και εκπρόσωποι του ΕΔΔΑ στις ομιλίες τους υπενθύμισαν τις εκατοντάδες καταδικαστικές αποφάσεις του για την Ελλάδα και την αυστηρή νομολογία του κατά του Αρείου Πάγου.
Ο κ. Γ. Καλαμίδας στον χαιρετισμό του υποστήριξε ότι «μερικές φορές οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ γίνονται δεκτές με επιφύλαξη, προκαλούν σχόλια και δεν συνάδουν με το περί δικαίου συναίσθημα της πλειοψηφίας των πολιτών των κρατών - μελών της Ευρώπης», επικαλούμενος την απόφαση για τον σταυρό στα ιταλικά σχολεία μετά την προσφυγή Φινλανδής με ιταλική υπηκοότητα.

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Χαιρόμαστε για την παρέμβαση του διακεκριμμένου νομικού.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τι λέει και το ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=298566&dt=11/11/2009

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)