9/12/09

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Αιρέσεις και παραθρησκεία ΙΓ΄

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΓ΄
Γράφει ο Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης


Οι Χριστιανοί, ονομαζόμαστε Χριστιανοί, διότι πιστεύουμε στην Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Πιστεύουμε και ομολογούμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ενανθρωπήσας Θεός. Είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού Πατρός ο οποίος έγινε άνθρωπος για να μας σώσει από την αμαρτία, τον διάβολο και τον αιώνιο θάνατο. Ομολογεί ο κάθε πιστός Χριστιανός, όπως ομολόγησε και ο Απόστολος Θωμάς την σωτήριον ομολογίαν, κατά την εμφάνιση του Χριστού μετά την Ανάσταση «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου» (Ιωαν. 20,28).....
Από τις πρώτες κακοδοξίες που επισήμως διακηρύττουν οι Μ.τ.Ι. είναι η άρνησή τους στη Θεότητα του Χριστού . Είναι μάλιστα πολύ χαρακτηριστικό ότι όλα τα χωρία της Αγίας Γραφής τα οποία αποδεικνύουν την Θεότητα του Χριστού, τα έχουν εντελώς διαστρέψει στην «Μετάφραση του Νέου Κόσμου» δηλ. στην δική τους «βιβλική» έκδοση. Τούτος βασικά είναι και ο λόγος που δεν επιτρέπουν στα μέλη τους να μελετούν το αυθεντικό ελληνικό πρωτότυπο κείμενο της Αγίας Γραφής.
Στο σημείο δε αυτό της αρνήσεως της Θεότητος του Κυρίου Ιησού Χριστού, αποδεικνύονται γνήσιοι πνευματικοί απόγονοι του αιρεσιάρχου Αρείου, ο οποίος πεισματικά και δαιμονικά, αρνήθηκε τη Θεότητα του Χριστού, και ως αποτέλεσμα είχε να καταδικαστεί από ολόκληρο το σώμα της Εκκλησίας, στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 στη Νίκαια της Βιθυνίας.
Και επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, θα περίμενε κανείς ότι η εταιρεία «Σκοπιά», θα έμενε, τουλάχιστον στην εξωτερική της βιτρίνα, σταθερή ως προς την ονομασία της.
Όμως, για να αποδείξουν για ακόμα μία φορά το αλλοπρόσαλλο στην τακτική, αλλά και τους πανούργους προσηλυτιστικούς τους σκοπούς, αποφάσισε η τάξη της ηγεσίας ή αλλιώς των «πιστών δούλων» ότι μπορούν τώρα να διεκδικήσουν και το όνομα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ.
Απίστευτο, θα πείτε.
Και όμως αληθινό, φίλοι μου!
Ήδη έχουμε τονίσει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί για τα πάντα.
Ενώ δεν δέχονται την Θεότητα του Χριστού (είναι τυχαίο ότι στο σημείο αυτό ταυτίζονται με τους Εβραίους οι οποίοι αρνούνται πεισματικά και δαιμονικά την Θεότητα του Χριστού; Και επίσης είναι πάλι τυχαίο ότι τα δέκα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης που απέρριψαν οι Εβραίοι, τα έχει απορρίψει και η «Σκοπιά»; ), τώρα εμφανίζονται ως δήθεν Χριστιανοί Μ.τ.Ι. !
Είναι φυσικά ολοφάνερο πως το κάνουν αυτό για να εξαπατήσουν τους απλοϊκούς και ακατατόπιστους αδελφούς μας Ορθοδόξους Χριστιανούς.
Χριστιανοί είναι μόνο όσοι πιστεύουν στη Θεότητα του Χριστού.
Όσοι όμως αρνούνται την Θεότητά Του, όπως οι αυτοαποκαλούμενοι Μ.τ.Ι. ,είναι αντίχριστοι, όσους νέους τίτλους και αν προσθέσουν στην φίρμα της εταιρείας τους.
Και επειδή προηγουμένως κάναμε λόγο για την τάξη της ηγεσίας, να διευκρινίσουμε ότι οι οπαδοί της Σκοπιάς, χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: α) Στην τάξη της ηγεσίας ή των «πιστών δούλων» και β) Στην «τάξη του πολύ όχλου».
Στην πρώτη τάξη ανήκουν σχετικά λίγοι. Είναι όλοι αυτοί που κινούν τα νήματα της οργάνωσης.
Στη δεύτερη ανήκει η πλειοψηφία των Μ.τ.Ι. ή διαφορετικά Χιλιαστών.
Είναι όλοι αυτοί που βλέπουμε στους δρόμους και που με τα φυλλάδια στο χέρι γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι, εφαρμόζοντας στο σημείο αυτό τον λόγο του Κυρίου Ιησού που απηύθυνε στους γραμματείς και Φαρισαίους: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι έναν προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών» (Ματθ. ΚΓ΄ 15). Δηλ. Αλλοίμονό σας, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, διότι περιέρχεσθε την θάλασσα και την γη για να προσελκύσετε έστω και ένα μόνο προσήλυτο και από ειδωλολάτρη να τον κάνετε Ιουδαίο. Και όταν γίνει, τον κάνετε παιδί της γεέννης, άξιον να ριφθεί μέσα σ’ αυτή πολύ περισσότερο από ό,τι είστε εσείς.
Όλοι αυτοί λοιπόν που «τρέχουν και δε φτάνουν» κατά το δη λεγόμενον, είναι οι πιστοί υπηρέτες του «κυβερνώντος σώματος» και φυσικά κάνουν πάντοτε ό, τι αυτό θέλει και ορίζει.
Δεν μπορούν φυσικά να έχουν δική τους γνώμη ή να σκεφτούν να διαφωνήσουν, διότι αυτό αποτελεί μεγάλη ασέβεια και έγκλημα προς την οργάνωση . Και όπως ήδη έχουμε τονίσει, για τέτοιου είδους περιπτώσεις, επικρέμεται η Δαμόκλειος σπάθη επί των κεφαλών τους.
Ναι φίλοι μου, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε καλά ότι οι Μ.τ.Ι. ή «Χιλιαστές», είναι πολύ επικίνδυνοι, τόσο για τις φοβερές πλάνες και κακοδοξίες που διδάσκουν, όσο και για το κλειστό σύστημα που ακολουθούν για να αιχμαλωτίσουν ψυχές στην οργάνωσή τους.
Τα προσωπικά και οικογενειακά δράματα που ασταμάτητα παράγονται μέσα στους κόλπους της εταιρείας, λόγω αυτής ακριβώς της νοοτροπίας, είναι ανομολόγητα και θα πρέπει να ασχοληθούμε και για το κεφάλαιο αυτό σε ειδικό άρθρο.
(Συνεχίζεται...)
Το email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) του π. Ιωήλ είναι: p.ioil@freemail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)