21/12/09

English: Η αγαπημένη γλώσσα της Υπουργού και του Υφυπουργού Παιδείας

Όλοι θυμόμαστε την παλιά πρόταση της σημερινής Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου για καθιέρωση των Αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα!
Την ίδια συμπάθεια προς τα Αγγλικά φαίνεται να έχει και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ιωάννης Πανάρετος καθώς τις τελευταίες μέρες στο προσωπικό του ιστολόγιο έχει αναδημοσιεύσει τέσσερα άρθρα ξένων εφημερίδων στα αγγλικά (και φυσικά χωρίς μετάφραση στα ελληνικά).
Την ίδια στιγμή το μέλλον του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο μοιάζει δυσοίωνο…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τί είναι αυτά που λέει Αρχιεπίσκοπος;

Ακούστε
"Τα θερμότατα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. "Ο εκλιπών υπήρξε ακάματος εργάτης του πολιτισμού, διανοητής και ανήρ ευπατρίδης, ο οποίος πολλά προσέφερε δια την πολιτισμικήν εξύψωσιν της ελληνικής κοινωνίας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Κύριος να αναπαύει την ψυχήν του εν χώρα ζώντων μετά δικαίων και αγίων και στα ευαγή έργα πολιτισμού και προσφοράς να τύχει μιμητών", ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος".



Είναι στα καλά του ο άνθρωπος; Μιλάει για τον Λαμπάκη που είχε ο Μega και πρόβαλλε αντιχριστιανικά έργα σαν τον "κώδικα ντα βίντσι"; Τον Λαμπράκη με τα αισχρά δημοσιογραφικά συγκροτήματα, περιοδικά, εφημερίδες και ανήθικες εκπομπές στο Mega channel; Αυτός εξύψωσε τον πολιτισμό μας; Αυτόν ζητάει ο Ιερώνυμος να αναπαύσει ο Κύριος μετα αγίων;

Θα τρελλαθούμε εντελώς με αυτόν τον αρχιεπίσκοπο. Εντελώς!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει στην πράξη τι σημαίνει η εισήγηση της κυρίας υπουργού να καθιερωθεί η Αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ὅτι πρέπει νά προσευχόμαστε γιά ὅλους τούς κεκοιμημένους...
Ἀπ' τό σημεῖο αὐτό ὅμως μέχρι νά βγάζει ὁ ὀρθόδοξος Ἀρχιεπίσκοπος ἀνακοίνωση γιά τόν Λαμπράκη ἔχει μεγάλη ἀπόσταση.
Ὁ Θεός νά τόν φωτίσει!

Ανώνυμος είπε...

Άλλο να τον σώσει τελευταίε ανώνυμε και άλλο να τον τοποθετήσει μετα αγίων. Η διαφορά είναι τεράστια.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)