1/1/10

Οπαδός της πολυπολιτισμικής παιδείας και ο Πάπας

πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 1/1/2010

«Το σεβασμό των άλλων ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη γλώσσα, τη θρησκεία» ζήτησε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, χαρακτηρίζοντάς τον αναγκαίο για την εξασφάλιση της ειρήνης στον πλανήτη.
«Κάθε παιδί είναι σημαντικό να εκπαιδευτεί να σέβεται τον άλλο ακόμη και όταν είναι διαφορετικός από εμάς» δήλωσε ο Πάπας, προσθέτοντας ότι στα σχολεία είναι πια συχνότερη η παρουσία παιδιών με διαφορετικές εθνικότητες........
«Τα πρόσωπά τους αντιπροσωπεύουν την προφητεία της ανθρωπότητας που καλούμαστε να δημιουργήσουμε: μία οικογένεια οικογενειών και ανθρώπων» σημείωσε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγία Έδρα.
«Ο άλλος είναι ένας αδελφός στην ανθρωπότητα, δεν είναι ούτε αντίπαλος ούτε εχθρός» ανέφερε ο Ποντίφικας.
Ακόμη, ο Πάπας ζήτησε την ανάπτυξη μιας «ανθρώπινης οικολογίας», υπογραμμίζοντας τη στενή σχέση μεταξύ του σεβασμού των ανθρώπων και τη σωτηρία αυτού από το οποίο έχει δημιουργηθεί. «Αν ο άνθρωπος απαξιωθεί, υποβαθμίζει το περιβάλλον του» δήλωσε ο Πάπας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To θρησκευτικό αίσθημα κάθε ανθρώπου είναι σεβαστό, έχει δίκιο ο Πάπας, ο άλλος δεν είναι ούτε αντίπαλος ούτε εχθρός!
Άλλωστε τους πολέμους δεν τους κάνουν οι απλοί άνθρωποι αλλά οι ισχυροί που επιθυμούν περισσότερο πλούτο, περισσότερη εξουσία.
Οι απλοί άνθρωποι ούτε μισούν τους συνανθρώπους τους ούτε εξαντλούν και κακομεταχειρίζονται τη φύση.
Άλλοι ξεκινούν πολέμους για τις ενεργειακές πηγές του πλανήτη.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι το θρησκευτικό αίσθημα και τα χρηστά ήθη που είναι έμφυτα στον άνθρωπο αλλά η ένωση με τον Θεό.
Άβυσσος χωρίζει τον κτιστό άνθρωπο από τον Άκτιστο Θεό. Ο άνθρωπος δεν μπορεί μόνος του να πάει στο Άκτιστο αφού αναγκαστικά είναι κτιστός! Όμως, ο Θεός γίνεται άνθρωπος, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, ενώνοντας το κτιστό με το Άκτιστο, και για αυτό είναι ο μοναδικός Σωτήρας της ανθρωπότητας. Αυτός είναι η Αλήθεια, η Οδός και η Ζωή και κανείς δεν μπορεί να πάει στον Θεό παρά ΜΟΝΟ μέσω Αυτού!
Όχι με οποιαδήποτε πίστη αλλά με την Ορθή Πίστη την οποία δεν την επινόησαν οι άνθρωποι αλλά τους αποκαλύφθηκε. Όποιος παραβαίνει και δεν μένει στη διδαχή του Χριστού δεν έχει ούτε τον Πατέρα, ούτε τον Υιό και φυσικά ούτε το Άγιο Πνεύμα γιατί το Άγιο Πνεύμα δεν δρα ανεξάρτητα από τα άλλα πρόσωπα της Υπεραγίας Τριάδος.
Σε αντίθεση με τον Άγιο Σιλβέστρο Πάπα Ρώμης που τιμούμε σήμερα, οι Παπικοί είναι ΕΚΤΟΣ της Αληθείας, εκτός του Σώματος του Χριστού, εκτός της Εκκλησίας εξαιτίας των αιρέσεων του Παπισμού και δεν έχουν τον Θεό αφού παρενέβησαν τη διδαχή του Χριστού. Ούτε Αγιοπνευματική Χάρη έχουν μια και για την Ιεροσύνη απαιτείται η Ορθόδοξη Πίστη και η Αποστολική Διαδοχή.
"Αν ο άνθρωπος απαξιωθεί υποβαθμίζει το περιβάλλον του" δήλωσε ο Πάπας.
Και αν ο Θεός απαξιωθεί, και θεωρηθεί η Άκτιστη Χάρη κτιστή τότε πολύ απλά στερείται από τον άνθρωπο η δυνατότητα αγιασμού και καταδυναστεύεται ο πιστός στη προσπάθεια "ηθικής τελειώσεως".
Όταν θεωρείται ότι το Άγιο Πνεύμα ότι εκπορεύεται και εκ του Υιού γιατί έτσι μας βολεύει ώστε να υποστηρίξουμε τη βλασφημία ότι μόνο ο Πάπας ως αντιπρόσωπος του Θεού έχει τη δυνατότητα να διαθέτει τις δωρέες που χορηγεί το Άγιο Πνεύμα στην Εκκλησία, τότε τι γίνεται;
Όπως ο Φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο παρουσιαζόταν ως αντιπρόσωπος του Θεού έτσι κάνει σήμερα και ο Πάπας προκειμένου να παγιώσει την εξουσία του γιατί αν μη τι άλλο υποτάσσεται κανείς πιο εύκολα σε έναν "θεό" παρά σε έναν άνθρωπο. Άρα το ζητούμενο δεν είναι η Αλήθεια αλλά η κοσμοκρατορία. Έδωσαν πήραν με Σταυροφορίες και Ουνία, τελικά βρήκαν τη "λύση" να επιβληθούν. Σου λένε "Πίστευε ότι θέλεις, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ"!
Αυτό τους ενδιαφέρει άλλωστε και όχι η Αλήθεια...
Όταν ο Παπισμός διδάσκει στον απλό κόσμο ότι ο Θεός είναι τιμωρός ποιον άνθρωπο θα οδηγήσει στην αγάπη ενός τιμωρού - Θεού;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)