1/1/10

Ά-ΚΑΙΡΟΣ θεολογικός ακροβατισμός

Οργανώνονται οι ευρωθεολόγοι της πολυπολιτισμικότητας προκειμένου να πετύχουν το στόχο της απορθοδοξοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών. Μετά το απαράδεκτο κείμενο των «44 θεολόγων» (Μάιος 2009) που καταδικάστηκε από πλήθος θεολόγων και την ΠΕΘ, τώρα προχωρούν στην ίδρυση νέου θεολογικού συνδέσμου, με την ονομασία «ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης»........

Πριν μερικές μέρες το blog Εθελούσια Λήθη και σήμερα το amen.gr προαναγγέλλουν την ίδρυση του ευρωθεολογικού συνδέσμου.
Η γνωστή ομάδα κουλτουριάρηδων θεολόγων (μεταξύ των οποίων και καθηγητές Θεολογικών Σχολών, Σχολικοί Σύμβουλοι, συγγραφείς σχολικών βιβλίων θρησκευτικών) προσπαθεί τώρα να αποκτήσει ευρύτερη αποδοχή στο χώρο των θεολόγων και να προωθήσει από το Δημοτικό σχολείο έως τις Θεολογικές Σχολές τις ιδέες της «ανοιχτής» θεολογίας της ετερότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Είναι όμως γνωστά πλέον για τις απόψεις τους τα πρόσωπα που συμμετέχουν και στην κίνηση αυτή. Και θα βρούνε απέναντί τους το πλήθος των παραδοσιακών θεολόγων που θα απορρίψουν την πρόσκληση για ευρωθεολογική και οικουμενιστική συνοδοιπορία.
Είναι πάντως λυπηρό, τη στιγμή που το μάθημα των Θρησκευτικών βάλλεται, κάποιοι θεολόγοι με ά-καιρες κινήσεις να οδηγούν τον κλάδο σε διάσπαση αμφισβητώντας ευθέως την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) –κι ας ισχυρίζονται πως δήθεν δεν κάνουν κάτι τέτοιο.
Φαίνεται πως οι ευρωθεολόγοι είναι αδίστακτοι όταν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους. Κατάφεραν να καταλάβουν υψηλές θέσεις (καθηγητές Θεολογικών Σχολών, Σχολικοί Σύμβουλοι), απέκτησαν τον έλεγχο εντύπων, κέντρων και του ραδιοσταθμού της Αρχιεπισκοπής και τώρα σχεδιάζουν την επιβολή των ιδεών τους στους θεολόγους των σχολείων. Θα τους το επιτρέψουμε;

62 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο των "44", όντως, κατεδίκασε με άρθρο του ο κ. Φραγκόπουλος. Από το Δ.Σ. της ΠΕΘ πότε υπήρξε καταδίκη; Εχετε την απόφαση; Παρακαλούμε να τη δημοσιεύσετε, προς ενημέρωσή μας.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ

thriskeftika είπε...

Ο κ. Φραγκόπουλος έγραψε το κείμενο του υπογράφοντας ως Αντιπρόεδρος της ΠΕΘ. Θέλατε δηλαδή ομόφωνη απόφαση της ΠΕΘ; Ή μας λέτε ότι υπάρχουν μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΘ που συμφωνούν με τους 44; Ξέρετε κάτι παραπάνω εσείς;
Εμείς ευχαρίστως δημοσιεύουμε και Ανώνυμα σχόλια - Αλλά έχουμε μια απορία: Ποιοι είστε εσείς οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ;

Η ουσία παραμένει ίδια. Η ομάδα των γνωστών ευρωθεολόγων οργανώνει περισσότερο το σχέδιο απορθοδοξοποίησης του ΜτΘ. Δεν πρέπει όμως να υποταχθεί κανείς θεολόγος στη δική τους νοοτροπία αλλά όλοι να πολεμήσουμε για ορθόδοξα πατερικά χριστιανικά Θρησκευτικά στα σχολεία.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΨΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΑΤΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μας λέτε ότι επειδή ο κ. Φραγκόπουλος υπογράφει ως αντιπρόεδρος της ΠΕΘ, αυτό σημαίνει ότι η δική του (ατομική - προσωπική) άποψη, συνιστά και ομόφωνη ή έστω πλειοψηφική απόφαση της ΠΕΘ;....

Οχι δεν "ξέρουμε κάτι παραπάνω εμείς", όπως, γράφετε, απλά περιμένουμε από σας που - υποτίθεται ότι ξέρετε κάτι παραπάνω, να μας διαφωτίσετε...

Περιμένουμε...

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ

-----------------------

ΥΓ: Τόσοι και τόσοι γράφουν ανώνυμα στο ιστολόγιό σας, για μας σας προκλήθηκε απορία ποιοί είμαστε;

Περιμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗ ΛΥΣΣΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ...

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΙΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ;;;;

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τόσοι και τόσοι γράφουν ανώνυμα στο ιστολόγιο, κανείς ωστόσο με το ιδιάζον ψευδώνυμο ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ, οπότε για σας εύλογα προκλήθηκε απορία ποιοί είσαστε. Μακάρι να μην ανήκετε στους θεολόγους του αχταρμά, στους ''παρεισάκτους ψευδαδέλφους, οίτινες παρεισήλθον κατασκοπήσαι την ελευθερίαν ημών, ην έχομεν εν Χριστώ Ιησού, ίνα ημάς καταδουλώσωνται'' (Γαλάτ. β', 4).

http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1001

-----------------------------------

Υ.Γ.:

"ή άξίνη προς την ρίζαν των δένδρων κείται' παν ούν δένδρο μη ποιούν καρπόν καλόν έκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται"(Ματθ. 3,10).

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Μήπως μπορούν οι διαχειριστές του ιστολογίου ή κάποιοι άλλοι αδελφοί να μας εξηγήσουν περισσότερα αναφορικά με την αναβίωση του "Θεολογικού συνδέσμου" κτλ.

Απολογούμαι για την άγνοιά μου αλλά θα ήθελα να ξέρω πιο πολλά. Ισως και άλλοι αναγνώστες του ιστολογίου να έχουν την ίδια άγνοια με μένα.
Ποιος είναι ο "Θεολογικός σύνδεσμος";. Γιατί έσβησε; Γιατί τώρα κάποιοι θέλουν να τον αναβιώσουν;

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη αλλά ποιά είναι η προσφορά της ΠΕΘ τόσα χρόνια???? ο κλάδος χρειάζεται νέα σε ηλικία άτομα με όραμα, όρεξη για δουλειά και ευρύ νου. Κάποια που για τόσα χρόνια μας ταλαιπώρησαν καιρός είναι να φύγουν από το προσκήνιο

thriskeftika είπε...

Προς κ. Τελεβάντο

Δυστυχώς ούτε εμείς γνωρίζουμε περισσότερα για το "Θεολογικό Σύνδεσμο". Δεν γνωρίζουμε ούτε πόσα ούτε ποια πρόσωπα τον είχαν στελεχώσει, ούτε ποιες ιδέες προωθούσαν. Αν μάθουμε κάποια στοιχεία περισσότερα θα επανέλθουμε στο θέμα.

Προς τελευταίο Ανώνυμο
Όντως κάποια στελέχη της ΠΕΘ είναι μεγάλης ηλικίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχουν όραμα και ορθές ιδέες. Μην ξεχνάμε ότι οι υπόλοιποι θεολόγοι τους ψηφίσαμε (είναι αιρετοί) και ότι και κάποιοι νεότεροι θα μπορούσαν να βάλουν υποψηφιότητα αλλά δεν το έπραξαν. Πέραν αυτού όμως (της ηλικίας) όταν το μάθημα των Θρησκευτικών δέχτηκε την επίθεση Στυλιανίδη η ΠΕΘ έκανε κάποιες ενέργειες στη σωστή κατεύθυνση, στέλνοντας επιστολές, επισκεπτόμενη με τους ΚΟσμήτορες των Θεολογικών Σχολών το Γραφείο του Υπ. Παιδείας, επεδίωξε συνάντηση μαζί του κ.α. (Θα μπορούσε να πράξει περισσότερα; Ναι πολύ πιθανόν).
Την ίδια εποχή αυτοί που τώρα πάνε να ιδρύσουν τον "ΚΑΙΡΟ" εξέδιδαν κείμενο (44 θεολόγων) ζητώντας την απορθοδοξοποίηση του μαθήματος και δεν έλεγαν ούτε λέξη για απόσυρση εγκυκλίων Στυλιανίδη για τις απαλλαγές. Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Αυτοί είναι φίλοι και ομοϊδεάτες των θεολόγων του Παιδ. Ινστιτούτου και κάποιων καθηγητάδων των Θεολογικών Σχολών και δεν πρόκειται να αγωνιστούν ποτέ για Ορθόδοξο μάθημα Θρησκευτικών αλλά θα συμπράξουν με τους θεολόγους του Υπουργείου στην απορθοδοξοποίηση του μαθήματος και στην αλλαγή του χαρακτήρα του.
Αντίθετα η ΠΕΘ εκτός του αγώνα εναντίον των εγκυκλίων για τις απαλλαγές, υποστηρίζει ορθά τον χριστιανικό, πατερικό, ορθόδοξο χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΕΘ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ,ΣΥΧΓΡΟΝΗ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε ότι την καραμέλα περι "γερόντων και παλαιών" στην ΠΕΘ την εκστομίζουν πονηροί άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τον Ορθόδοξο χαρακτήρα της ΠΕΘ που κρατάνε οι "γηραίοι" της ΠΕΘ. Δυστυχώς όμως μπήκαν και άνθρωποι οικουμενιστές εκεί μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 02 Ιανουαρίου 2010 11:33 π.μ. να σου πω εγώ τί θέλετε στην πραγματικότητα;

Διαλυμένη ΠΕΘ, ανευρη, οικουμενιστική που να φιλάει κουρουρημένες ποδιές των οικουμενιστων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Κατάλαβες τώρα τί θέλεις;

Φιλήμονας

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ "44" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΘ; ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως με τον όρο ΠΕθ εννοείται κάποιους συνταξιούχους που επειδή κρατάνε μια σφραγίδα θεωρούν και επιμένουν να λένε πως εκπροσωπούν και τους θεολόγους; Για κάνετε μία στατιστική να μάθετε πόσοι (και ποιοι) τους ψήφισαν ή πόσοι (και ποιοι) συμμετέχουν στις ψηφοφορίες των Παραρτημάτων της ΠΕΘ για να καταλάβετε και τους λόγους που οι θεολόγοι και τα θρησκευτικά βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και ακούγονται συνεχώς φωνές αμφισβήτησης εναντίον τους.

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο σχόλιο 02 Ιαν.2010 2:19 μ.μ. πρέπει να το έγραψε κανένας θολολόγος που στάζει το στόμα τους μίσος εναντίον της Ορθοδοξία και εναντίον όσων την διακηρύσσουν (έντιμα μέλη ΠΕΘ).

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κάποιοι έχουν ξεχάσει πως το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκεται στο δημόσιο σχολείο (που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο) και όχι σε εκκλησιαστική σχολή; Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητοί, κρατείστε την ομολογιακότητα για το κατηχητικό και όχι για το σχολείο (που οφείλει και πρέπει να είναι ουδετερόθρησκο).

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνος θολολόγος αγαπητέ όχι απλά θολολόγος. Πολλοί θολολόγοι υπάρχουν αλλά λίγοι είναι τόσο επικίνδυνοι και συκοφάντες αυτών που θυσιάζονται για την Π.Ε.Θ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΗΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΝΔ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

...ενώ εσύ αξιότιμε Κύριε "Θολολογολόγε" (2:37 μ.μ.),
στάζεις άρωμα ορθοδοξίας, άρωμα...

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Αντί άλλου σχολίου:
"Διδάσκαλε, είδαμε κάποιον που δεν είναι δικός μας να βγάζει δαιμόνια επικαλούμενος το όνομά σου και τον εμποδίσαμε, γιατί δεν ήταν δικός μας. Κι ο Ιησούς απάντησε: Μην τον εμποδίζετε, γιατί δεν μπορεί κανείς, αφού χρησιμοποιήσει το όνομά μου για να κάνει θαύμα, αμέσως μετά να μιλήσει άσχημα για μένα. Όποιος λοιπόν δεν είναι εναντίον μας είναι με το μέρος μας"

Συνάδελφοι μην αφήνετε τα φοβικά σας σύνδρομα να σας παρασύρουν και διαλεχθείτε.
Σάββας

Ανώνυμος είπε...

"Σάββας", "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΟΛΟΛΟΓΟΙ"=ίσως κάποιοι οδοκαθαριστές που είναι πληρωμένοι απο την Νέα Τάξη και την Νέα Εποχή να διαλύσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του ΜτΘ. Κάτι που φαίνεται πονάει αβάστακτα τον διάβολο και τα όργανα του (Π.Ινστιτούτο, Σχ.Σύμβουλοι, προδότες της ΠΕΘ, ΘΟΛΟΛΟΓΟΙκ.α. )

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Ανώνυμος (3.47) με θεωρεί οδοκαθαριστή αποδέχομαι αυτόν τον τιμητικό τίτλο. Τουλάχιστον οι οδοκαθαριστές καθαρίζουν τη "βρωμιά" που αφήνουν οι άλλοι.
Σάββας με το όνομα και όχι ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Αν είμασταν όλοι έστω και λίγο οδοκαθαριστές ο κόσμος θα ήταν πιο καθαρός ...

Ανώνυμος είπε...

Σάββας=Ανώνυμος. Σε τίποτα δεν διαφέρεις απο ένα ανώνυμο που μπορεί άνετα να γράψει οποιοδήποτε όνομα. Οπότε δεν σε παίρνει να μιλάς για ανωνυμία κ."Σάββα"-οδοκαθαριστή.

Ανώνυμος είπε...

O ανώνυμος 02 Ιανουαρίου 2010 3:05 μ.μ. ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ εκ του ασφαλούς τους ανθρώπους της ΠΕΘ που εργάζονται για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του ΜτΘ. Πώς επιτρέπετε να δημοσιεύονται τέτοια σκοτεινά και δόλια σχόλια απο ανθρώπους της προδοσίας;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΙΡΟΣ τρελάθηκε...

Μια φορά κι έναν ΚΑΙΡΟ, κάποιοι πτυχιούχοι περνούσαν τον ΚΑΙΡΟ τους παρα-θεολογώντας για το μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ το Υπουργείο Παιδείας κοιμόταν του καλού ΚΑΙΡΟΥ. Ωστόσο, έχει ο ΚΑΙΡΟΣ γυρίσματα..Ο κόσμος ξύπνησε και τους πήρε χαμπάρι. Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω!Τί να κάνουμε? Δύσκολοι ΚΑΙΡΟΙ για πρίγκηπες!

Πρόγνωση ΚΑΙΡΟΥ για απόψε το βράδυ: σκοτάδι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ορθόδοξοι ανώνυμοι πάψτε να γράφετε εδώ διότι εδώ οποτεδήποτε κάποιος σας συκοφαντήσει ως "Θανάση" ο ιστολόγος θα σας πετάξει έξω χωρίς να έχετε το δικαίωμα να απαντήσετε και να υπερασπίσετε τους εαυτούς σας!

Φύγετε απο εδώ το ταχύτερο, γιατί θα απογοητευθείτε βαθύτατα!...

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είναι το Μτθ [υποχρεωτικό, με εξαίρεση τους αλλόθρησκους-ετερόδοξους (προαιρετικό)] γνήσια Ορθόδοξο και ας εισαχθεί επιπλέον μάθημα (προαιρετικό) για την ιστορία-κοινωνιολογία-δοξογραφία-κουλτούρα-πολυπολυτισμικότητα-διαφορετικότητα- γνωσιακή οικολογία-διαθεματικότητα κλπ. κλπ. συμπαραμαρτούντα των θρησκειών, διδασκόμενο από πτυχιούχους θεολογίας. Το ελάχιστο αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των προσλήψεων (δυστυχώς μόνο αυτό ενδιαφέρει ορισμένους), ενώ το σημαντικότερο είναι αυτονόητο για όσους αγαπούν το μάθημα ως ΑΛΗΘΕΙΑ. Στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας έφτασαν ΠΟΛΛΟΙ (και πρώην άθεοι και αλλόδοξοι) μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών και το μάθημα υποβαθμίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με σκοπό να μη φτάνει στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας ΚΑΝΕΝΑΣ μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών, πιθηκίζοντας από τα ''προοδευτικά'' καθεστώτα τύπου Τσαουσέσκου που αναβιώνουν. Το 80% των πιστών πού διώκονται παγκοσμίως είναι Χριστιανοί... Σταύρωση Χριστιανών στη Βόρεια Κορέα, θανατική ποινή σε όσους αλλαξοπιστήσουν στη Σαουδική Αρα­βία, μαζική δίωξη των Χριστιανών του Ιράκ και καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών των Χριστιανών στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο, στο Πακιστάν ή στην Ινδία...» («Ό Κό­σμος του Επενδυτή» 4.1.09).

Στην Ελλάδα μήπως κάποιοι με φοβικά σύνδρομα εναντίον του ΜτΘ ζηλεύουν τον ''προοδευτισμό'' της αντιχριστιανικής οπισθάγκωνης κόκκινης δουλείας ''ίνα ημάς καταδουλώσωνται'' ? (Γαλάτ. β', 4).

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΘ ΣΤΟ 02 Ιανουαρίου 2010 3:05 μ.μ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Ανώνυμος είπε...

Σάββας Παυλίδης αν δε σε ικανοποιεί το σκέτο Σάββας. Δεν έχω κανένα λόγο να κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε ανονυμία, ούτε νομίζω ότι είμαι τόσο δειλός να χρησιμοποιώ ψευδώνυμα.
Σάββας - οδοκαθαριστής (ευχαριστώ για τον τίτλο)

Ανώνυμος είπε...

@ 7:18 μ.μ.

οποτεδήποτε κάποιος σας συκοφαντήσει ως "Θανάση"..
--------------------------
... το όνομα Θανάσης δεν είναι συκοφαντικό!

Απόδειξη ο Θανάσης Βέγγος.

Ανώνυμος είπε...

"ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ" ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 3:05μμ ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΟΩ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ» ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ» ΠΟΥ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Tο επιεικώς απαράδεκτο κείμενο των «44 θεολόγων» είναι μια σούπα οικουμενισμού και μαρξισμού, η οποία ενώ είναι γεμάτη ξίδι και χολή, έχει μια σταγόνα μέλι στο κουτάλι.

Φταίνε για το ξίδι, αλλά πολύ περισσότερο φταίνε για το μέλι..

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ 02 Ιανουαρίου 2010 9:56 μ.μ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ; ΑΠΟ ΠΙΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ?

http://www.pigizois.net/afieromata/neomartires_rosoi/olokaftoma_roson_1917_1987.doc.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα και δυστυχώς περισσότερο στην Εκκλησία και στους θεολογικούς κύκλους κάθα τι καινούργιο δαιμονοποιείται, και κάθε τι παλιό ορθοδοξοποιείται, χωρίς κρίση, χωρίς διάλογο, δίχως προβληματισμό.Επανάπαυση και εφησυχασμός στο προσκέφαλο της παραδοσιακότητας-επικίνδυνοι νεο-εποχίτες όσοι αγωνιούν με το δικό τους -έστω τρόπο-για το ΜτΘ.
Διάβασα τα σχόλια και αναρωτήθηκα:όλο αυτό το λεξιλόγιο εξέρχεται απο χείλη θεολόγων που θέλουν το μάθημα ορθοδοξοπατερικολειτουργικό;Που υποτίθεται ότι κάνουν κατήχηση στο σχολείο;Λυπάμαι κύριοι αλλά αν έτσι σκέπτεσθε και ενεργείτε τότε όχι να αλλάξει, αλλά να καταργηθή πρέπει το ΜτΘ.
Περί ΠΕΘ: πού την είδατε;Τί διάλογο έκανε με το υπουργείο; να παραμείνει το μάθημα ως έχει; πού ζεί;Το περιοδικό που εκδίδει ποιόν πείθει- γοητεύει-μορφώνει-προβληματίζει στο σήμερα;(υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Θυμάμαι ως φοιτητής, όταν πρόεδρος της ΠΕΘ ήταν ο μέγας κανονολόγος, η κοινή πεποίθηση των φοιτητών ήταν πως ουσιαστικά αποτελούσε την φωνή της Ν.Δημοκρατίας στα θεολογικά δρώμενα.Όταν ήταν να εκλεγεί καθηγητής, πολύ νωρίτερα,παρ'ό,τι σφόδρα οργανωσιακός,αρνήθηκε τη σχέση του αυτή για να εκμαιεύσει τις ψήφους των αντιοργανωσιακών καθηγητών της σχολής οι οποίοι αποτελούσαν την πλειοψηφία, για να επανακάμψει μετά στην προτέρα αγάπη.Ο ίδιος ηγείτο ενός αγώνα κατά του μακ. Σεραφείμ ως πρόεδρος της ΠΕΘ,χωρίς ποτέ να ξεκαθαρίσει άν αυτός ο αγώνας ήταν και της ΠΕΘ. Ο διάδοχος και στη σχολή και στην ΠΕΘ; ΑΝΑΜΗΡΥΚΑΣΜΟΣ.Ο κ. Ορφανός; εξαίρετος καθηγητής, αλλά πολύ αργά για ένα τέτοιο έργο.
Τουλάχιστον ο ΚΑΙΡΟΣ αν μη τι άλλο, καθώς ακόμη δεν ξέρουμε πολλά γι αυτόν,ΤΟΛΜΗΣΕ, και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα μια εφησυχασμένης θεολογίας του τύπου-"καλά είμαστε πάντα έτσι γινόταν, έχει ο Θεός!".
Τσουκνίδα.

Ανώνυμος είπε...

Einai iliou faeinotero oti autos pou ypografei "Orthodoxoi theologoi" kai den xerei ti leei einai ena atomo...
Pws vriskei ton xrono na grafei tosa minimata? Mallon exei diakopes twra.
As plisiasei kanenan Geronta, pneumatiko, Agio ki as rwtisei. Tha ofelithei poly.

Leonidas

Ανώνυμος είπε...

@Τσουκνίδα

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει

Στην Ελλάδα στους οικουμενιστικούς θεολογικούς κύκλους κάθε τι καινούργιο ορθοδοξοποιείται (με ''πατερική'' τεκμηρίωση), και κάθε τι παλιό δαιμονοποιείται, χωρίς κρίση, χωρίς διάλογο, δίχως προβληματισμό. Επανάπαυση και εφησυχασμός στο προσκέφαλο των ''ψευτοπροοδευτικών'' θεολόγων-επικίνδυνοι όσοι αγωνιούν με για τον ορθόδοξο χαρακτήτα του ΜτΘ.
Έχεις διαβάσει το λεξιλόγιο που εξέρχεται απο χείλη θεολόγων που θέλουν το μάθημα ως ιστορικο-δοξογραφικο-θρησκειολογικό; Που υποτίθεται ότι κάνουν ''Θρησκευτικά'' στο σχολείο; Να καταργηθεί όχι το ΜτΘ, αλλά η ευφάνταστες καινολογίες=κενολογίες περί θρησκειολογικού-συγκρητισμικού χαρακτήρα για το Μτθ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ αν μη τι άλλο,τρελάθηκε..από τις πολλές αλλαγές!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος σοφός προπαπούς μας είχε πει κάποτε: Άκουσον μέν πάταξον δε". Πολλοί στα σχόλιά τους ξεκινούν από το δεύτερο

Σάββας - οδοκαθαριστής

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ είπε...

ΠΡΟΣ: Leonidas, 03 Ιανουαρίου 2010 7:08 μ.μ.

Eyxaristoume gia tin sybouli sas agie kai ...dioratike Geronta. Na eisthe kala. Isos sas talaiporisoume ligaki akomi. Kante ypomoni kai mathete na akoute kai tis gnomes ton allon, opos epitassei i orthodoxi theologia.

ORTHODOXOI THEOLOGOI

Ανώνυμος είπε...

Άκουσον μέν πάταξον δε".
------------------------
Καλώς. Πότε θα βγει το Δελτίο ΚΑΙΡΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Kαι πολύ καλά τους ξέρω και ζωντανά μέλη της Εκκλησίας είναι και πολύ υπεύθυνα κάνουν το μάθημά τους και πολύ καλή σχέση έχουν με τους μαθητές τους και όσους τους ζητούν εξομολόγηση τους στέλλουν σε πνευματικούς και πολύ καλή παρουσίαση κάνουν της πίστεως......Αλλά το μάθημα πρέπει να αλλάξει-ο χώρος της κατήχησης είναι αλλού και αφορά άλλον φορέα, εξάλλου δεκαετίες τώρα έχουμε ένα τέτοιο μάθημα αλλά οι εκκλησίες αδειάζουν-στο πολύ βυζάντιο η κατήχηση δεν είχε καμμία σχέση με την εκπαίδευση, όσο για την οικουμενιστική φοβία απευθύνσου σε ανάλογους επιστήμονες.
Τσουκνίδα.

Έλληνας Ορθόδοξος είπε...

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Θ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ε.Θ.

ΑΥΤΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ είπε...

Τα πρώτα ...δελτία "Καιρού", βγήκαν...

http://religiousnet.blogspot.com/2010/01/o-k.html

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1321

...και έπεται δυναμική συνέχεια.

Για να βγεί επιτέλους ο κλάδος μας απο τον ΛΗΘΑΡΓΟ..

Για να έχουν ρόλο οι μάχιμοι και ενεργοί θεολόγοι!

Ανώνυμος είπε...

"Για να έχουν ρόλο οι μάχιμοι και ενεργοί θεολόγοι!"

Το ψευδές ας γίνει ορθό:
" Για έχουν ρόλο οι προδότες και αιρετικοί "θεολόγοι"! "

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα νάξερα γιατί η Ορθοδοξία κάποιων υποστηρικτών της ΠΕΘ είναι πιο ορθόδοξη από αυτών που δεν συμφωνούν μαζί της.
Την έχει κατοχυρώσει με ISO;

Σάββας - οδοκαθαριστής

Ανώνυμος είπε...

Οδοκαθαριστή μου Σάββα, ας αφήσουμε καλύτερα το παιδιώδες ερώτημα σου. Καλύτερα θα ήταν να ασχολιόσουν με τους δρόμους που καθαρίζεις. Δεν είναι αυτά για εσένα ανθρωπε μου. Δεν κάνεις πώς να το κάνουμε;

Ένα μόνο σου λέω οι δόλιοι οικουμενισμοί και προδοσίες της Ορθοδοξίας δεν θα περάσουν.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!Έχεις δίκιο, δεν είναι αυτά για μένα! Τί είμαι αληθεια εγώ! Ένας οδοκαθαριστής, ένα σκουπίδι! Πώς τόλμησα αλήθεια να συγχρωτίζομαι με τόσο υψηλά πνευματικά μεγέθη που έχουν πάρει εργολαβία τον Χριστό και την Εκκλησία!
Σ΄ευχαριστώ και πάλι.

Υ.Γ. Γιατί μου έρχεται στο μυαλό διαρκώς αυτός ο λόγος του Χριστού δεν μπορώ να καταλάβω! "Αλίμονό σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές, γιατί κλείνετε στους ανθρώπους το δρόμο για τη βασιλεία των ουρανών. Ούτε εσείς μπαίνετε ούτε επιτρέπετε σ' όσους θέλουν να μπουν. Αλίμονό σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές, γιατί τριγυρνάτε στη στεριά και τη θάλασσα για να κερδίσετε έναν προσύλυτο. Κι όταν τον κερδίσετε, τον κάνετε ν' αξίζει για την κόλαση δυο φορές παραπάνω από σας" (Μθ. 23, 14-15)

Σάββας - οδοκαθαριστής

Ανώνυμος είπε...

Σάββα είναι κακό να διαστρέφεις τον λόγο του Θεού.
Το εδάφιο που παράθεσες ταιριάζει απόλυτα στους οικουμενιστές θεολόγους που ενώ διδάχθηκαν ορθόδοξη θεολογία, αυτοί δεν την δέχθηκαν και άρχισαν να διδάσκουν οικουμενισμό με αποτέλεσμα και αυτοί να χάνονται και τους άλλους να χάνουν.

Φιλήμονας

Ανώνυμος είπε...

@Τσουκνίδα

Όσο για την οικουμενιστική φοβία απευθύνσου σε ανάλογους επιστήμονες.
--------------------------

Ποιοί άλλοι να απευθυνθούν;
Ο π. Θεόδωρος Ζήσης; Ο Καθηγητής Ιωάννης Καρμίρης; Ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης; Ο Καθηγητής Παναγιώτης Τρεμπέλας; Ο Περιστερίου Χρυσόστομος; Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μουρατίδης; Ο Καθηγητής Μέγας Φαράντος; Ο π. Γεώργιος Καψάνης; Ο Ιωσήφ της Ξηροποτάμου; Ο Καθηγητής Ανδρέας Θεοδώρου; Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος; Ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς; Ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ; Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός; Ο Καθηγητής Νικόλαος Μητσόπουλος; Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος; Ο π. Σαράντης Σαράντης; Ο κ. Νίκος Βασιλειάδης; Ο Καθηγητής Δημήτριος Τσελεγγίδης; Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος;
---------------------------

Τσουκνίδα, για τη φοβία σου απέναντι στο ΜτΘ απευθύνσου στους ανωτέρω πραγματικούς επιστήμονες Θεολόγους και άσε την ψυχανάλυση μόνο για τους εγωμανείς φρουδόπληκτους.

Ανώνυμος είπε...

@ Σάββα Παυλίδη

Η παρείσφρηση του Οικουμενισμού είναι ικανή να στερήσει από τα Μυστήρια της Εκκλησίας τη αγιαστική τους χάρη? Η απάντηση σου (ως Θεολόγος) σε θέτει είτε εκτός είτε εντός αυτών για τους οποίους ''φωνάζει'' το κατά Ματθαίον (Μθ. 23, 14-15).

Ανώνυμος είπε...

Το εδάφιο που παρέθεσα ταιριάζει απόλυτα σε όλους μας.
Το πρόβλημα δε βρίσκεται σ' αυτό. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ψευδαίσθηση της ασφάλειας που μπορεί να έχουμε οχυρωμένοι πίσω από το λόγο του Χριστού, για τον οποίο έχω σοβαρές αμφιβολίες αν πραγματικά έχει κατανοηθεί. Δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά αγωνία για μας και για τους γύρω μας.
Όσο για τον οικουμενισμό που συνεχώς αναφέρεται εδώ μέσα ένα πράγμα καταλαβαίνω: Η άρνηση του διαλόγου φανερώνει, για μένα, έλλειψη πίστης και φοβία. Αν είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και την πίστη μας ποιος φόβος υπάρχει να συζητήσουμε με τον άλλο;
Η ίδια η παράδοση μας διδάσκει ότι κάθε πρόβλημα της Εκκλησία λυνόταν μέσα από διάλογο (Αποστολική Σύνοδος, Οικουμενικές Σύνοδοι)ή βλέπε την παραβολή του Σπλαχνικού Σαμαρείτη. Μήπως είναι καιρός να βγούμε από τον εαυτό μας και να σκύψουμε πάνω στον άλλο;

Σάββας Παυλίδης - οδοκαθαριστής

Ανώνυμος είπε...

To εδάφιο που παραθέσατε ταιριάζει σε εσάς τους οικουμενιστές και στους ομόφρονές σας και σε όσους σας υποστηρίζουν κ.Σάββα, έστω και αν αυτοί είναι επώνυμοι...

Είναι ο Φαρισαϊσμός σ' όλη του την απέχθεια.

Φιλήμονας

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:
1. Δεν με υποστηρίζει κανείς. Εκφράζω απόλυτα ελεύθερα τις απόψεις μου και τις απορίες μου και δεν έχω καμιά σχέση με κανέναν επώνυμο.
2.Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό "οικουμενιστής". Το να δέχομαι να συζητήσω με κάποιον που είναι διαφορετικός από μένα δε με καθιστά αυτομάτως οικουμενιστή.
3.Εκθέτω απλές και αυτονόητες απορίες και ερωτήσεις για τις οποίες ουσιαστικά δεν παίρνω καμιά απάντηση.
4. Αν η έκφραση αγωνίας και αβεβαιότητας για τη σωστή κατανόηση του λόγου του Χριστού με καθιστά Φαρισαίο, ναι, τότε το αποδέχομαι. Εξ' όσων, όμως, γνωρίζω, οι Φαρισαίοι, ως τέκνα του Αβραάμ, πίστευαν πως έχουν το Θεό στο τσεπάκι τους, πράγμα που εγώ δεν το νομίζω για τον εαυτό μου.
5.Αν δεν είμαι μαζί σας είμαι αυτόματα εναντίον σας; Με το πρώτο μου ήδη σχόλια με χαρακτηρίσατε οδοκαθαριστή. Τιμητικός τίτλος για μένα, παρόλο που δείχνει τη ρατσιστική διάθεση του σχολιαστή. Ευτυχώς που κάποτε κάτι αγράμματοι ψαράδες, η πλέμπα της κοινωνίας, άλλαξαν τον κόσμο. Σήμερα μπορεί να είναι σκουπιδιάρηδες, ποιος ξέρει;
6. Μια παλιά κινέζικη παροιμία λέει: φωνάζει πιο δυνατά αυτός που έχει άδικο.
Καταλαγιάστε την οργή σας γιατί σας συσκοτίζει. Ηρεμήστε και δείτε νηφάλια τα πράγματα. Κανείς δε θέλει να φάει κανέναν.

Σάββας - οδοκαθαριστής

Ανώνυμος είπε...

Σάββα άκουσε τον φίλο, σε παρακαλώ. Ασχολήσου με τους δρόμους καλύτερα.

Όταν όλοι οι επιφανείς θεολόγοι ανησυχούν για τους οικουμενισμούς είναι υποκρισία να καμώνεσαι ότι θέλεις να βοηθήσεις με τους "διάλογους" που είναι στημένοι και τίποτα παραπανω.

Αμπλίας

Ανώνυμος είπε...

Ας μην αφήσουμε να ξεπέσει η Θεολογία σε θεωρητική Κοινωνιολογία.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Βάζω το φίμοτρό μου και ξεκινάω το σκούπισμα των δρόμων

Σας εύχομαι καλή φώτιση.
Αντίο
Σάββας - οδοκαθαριστής

Ανώνυμος είπε...

Ενα ξεκαθάρισμα για να μην μακρηγορούμε:
1.Είμαι εκπαιδευτικός και επειδή ούτε ταπεινός είμαι ούτε ταπεινοσχήμων, σας πληροφορώ ότι κάνω πολύ συνειδητά τη δουλειά μου,με επίγνωση σε ποιά εποχή βρίσκομαι και απο όσο γνωρίζω με πολύ καλή σχέση και με τους μαθητές μου και με τους συναδέλφους μου-αλάθητος δεν είμαι αλλά ούτε φοράω "φουστανέλα".
2.Δεν μπορώ να παραδεχθώ αυτόν τον Εκκλησιαστικό νεο-μανιχαισμό: μου αράδιασε κάποιος μια σειρά σύγχρονων θεολογικών προσωπικοτήτων,για να με(μας) πείσει για την σοβαρότητα του αντι-οικουμενισμού του.Λησμονεί ο,τι πολλοί εξ αυτών μετείχαν στούς θεολογικούς διαλόγους (Φλωρόφσκι,Ρωμανίδης),και εξ άλλου γιατί αυτοί καθορίζουν την πρακτική της Εκκλησίας; Θα μπορούσα να αραδιάσω κι εγώ μια σειρά απο άλλους θεολόγους για να υποστηρίξω τις απόψεις μου(τί τραγικό στην Εκκλησία να μιλάμε για απόψεις!)-όλα αυτά δεν συνιστούν έκπτωση του εκκλησιαστικού λόγου σε πολιτικο-ποδοσφαιρική αντιπαράθεση ( θυμάμαι που ως πιτσιρίκια επιστρατεύαμε τις βεντέτες της ομάδας μας για να υποτιμήσουμε την ομάδα των φίλων μας).
3.Όσο για το μάθημα των θρησκευτικών δεν έχω καμμιά φοβία και γι αυτό είμαι στον ΚΑΙΡΟ,άλλοι έχουν φοβικά σύνδρομα και προσπαθούν να τα καλύψουν σε μια επιφανειακή παραδοσιακότητα.
Εξ άλλου δεν μπορω να δεχθώ το υπουργείο ως υπεύθυνο της κατήχησης των παιδιών μας,ας αναλάβει επιτέλους η Εκκλησία την ποιμαντική της ευθύνη επ'αυτού και να μην αρκείται σε παιδαριώδη κατήχηση στα παιδιά του δημ.σχολείου, γιατί στις πιο πάνω βαθμίδες ειναι ανύπαρκτη.Ας καταλάβουν πρωτίστως οι επίσκοποι ότι πρέπει να κατέβουν στο πεζοδρόμιο και να συναντήσουν τον σημερινό άνθρωπο,χωρίς να μεταβάλλουν την Εκκλησία σε πεζοδρόμιο, γιατί ο εκκλησιαστικός λαικισμός δυστυχώς καλά κρατεί.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία-φίλε Σάββα έχε θάρρος!
Τσουκνίδα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΕΧΥΣΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ Ε;
ΣΚΕΤΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ-ΔΙΑΒΟΛΑΓΚΑΘΟ ΕΙΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

@Τσουκνίδα

Κάπου συμφωνούμε στα γενικόλογα κοινωνιολογικόμορφα που γράφεις με ύφος έκθεσης ιδεών.

Διαφωνούμε όμως στην ουσία: όλοι οι αξιολογότατοι θεολόγοι που παρέθεσα επικαλούμενος ''τας σώας φρένας τους'' (στερούνταν οι ανωτέρω οιασδήποτε φοβίας) καταγράφουν ρητά ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να μελετήσει τα ταξινομημένα κείμενα του παρόντος ιστολογίου.Δε θα βρεις ασυνέπειες.

Και ίσως όταν αλλάξει ο ΚΑΙΡΟΣ από Τσουκνίδα γίνεις άλλο καλύτερο φυτό πχ. Ήλιος.Μέχρι τότε προσοχή στα ζιζάνια λόγω ΚΑΙΡΟΥ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)