3/1/10

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Αιρέσεις και παραθρησκεία ΙΣΤ΄

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΤ΄
Γράφει ο Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

Το έχουμε επισημάνει και άλλη φορά αλλά θα το τονίσουμε και πάλι ότι οι χιλιαστές ή αλλιώς «Μάρτυρες του Ιεχωβά» όπως αυτοαποκαλούνται, είναι πολλοί επικίνδυνοι. Και είναι επικίνδυνοι, τόσο για τις φοβερές πλάνες που διδάσκουν, όσο και για το σύστημα που ακολουθούν για να μας αιχμαλωτίσουν στην αίρεσή τους και στην Αμερικανική κερδοσκοπική τους εταιρία......
Είναι ανάγκη λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και να αντιδρούμε σωστά:
1) Όταν τους ανοίγουμε την πόρτα μας, εμείς είμαστε απροετοίμαστοι και ανύποπτοι. Αυτοί αντιθέτως είναι πανέτοιμοι να μας αντιμετωπίσουν με σχέδιο πανούργο, ψυχολογημένο, πολύ καλά μελετημένο και δοκιμασμένο.
2) Πολλοί Χριστιανοί τους δέχονται με την αφελή σκέψη πως με τη συζήτηση μαζί τους είναι πιθανόν να τους βοηθήσουμε. Ας έχουμε λοιπόν υπόψη μας ότι αυτό είναι αδύνατον. Δεν πρόκειται να τους αλλάξουμε γιατί έχουν καταντήσει ρομπότ. Άλλωστε σκοπός τους είναι η δική μας αλλαγή.
3) Η μόνη ορθή αντιμετώπισή τους είναι η χωρίς δεύτερη κουβέντα εκδίωξή τους. Με ευγένεια φυσικά, αλλά και με έμφαση δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν επιθυμούμε καμμία απολύτως επίσκεψη από χιλιαστές.
4) Η συζήτηση για όσους από εμάς δεν γνωρίζουν σωστά και πλατιά την Ορθόδοξη διδασκαλία και την Αγία Γραφή είναι άκρως επικίνδυνη. Θα ρωτήσετε γιατί; Πρώτα-πρώτα σε οδηγούν με ύπουλο τρόπο εκεί που αυτοί θέλουν και ύστερα κινδυνεύεις να σε κατατάξουν στους «υποψήφιους» για την χιλιαστική τους αίρεση. Να σε κατατάξουν στους «ανθρώπους καλής θελήσεως», όπως χαρακτηρίζουν κομψά τα υποψήφια θύματά τους. Έτσι θα σε σημειώσουν, θα σου ανοίξουν ηλεκτρονική καρτέλα με την...πρόοδό σου και δεν θα σε αφήσουν ήσυχο με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις τους έως ότου σε κερδίσουν και σε χάσει η Εκκλησία.
5) Ποτέ να μην αγοράσουμε έντυπα δικά τους, ούτε φυσικά και να τα δεχόμαστε εάν μας τα προσφέρουν δωρεάν, γιατί: α) τους ενισχύουμε οικονομικά στο καταστροφικό τους έργο, β) το όνομά μας θα γραφτεί στα δελτία τους. Με άλλα λόγια θα μας φακελώσουν και θα αρχίσει ένα μακροχρόνιο σχέδιό τους, γ) δίνουμε τη δυνατότητα στον πλανεμένο ή συνειδητό χιλιαστή να χρησιμοποιήσει το όνομά μας όταν επισκεφθεί τους γείτονές μας («Προηγουμένως επισκέφτηκα το γείτονά σας κύριο τάδε, συζήτησα μαζί του και αγόρασε τα έντυπά μας») .
6) Να ενημερώσουμε τους συγγενείς και φίλους μας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν, ώστε να μην πέσουν θύματα δεχόμενοι τους χιλιαστές στα σπίτια τους.
7) Αν εμφανιστούν χιλιαστές στη γειτονιά, το χωριό ή τη συνοικία μας, να ειδοποιούμε αμέσως τον εφημέριό μας και την Ιερά Μητρόπολη. Τους Ιερείς μας πρέπει να τους ενημερώνουμε, αν μάθουμε πως σε κάποιο σπίτι της γειτονιάς μας γίνονται συναθροίσεις χιλιαστών ή πληροφορηθούμε πως κάποιος αδελφός μας χριστιανός, κινδυνεύει να πέσει στα δίχτυα τους.
Θα κλείσουμε το άρθρο μας αυτό με ένα πραγματικό περιστατικό που εκφράζει ακριβώς αυτή τη νοοτροπία της «κλειδωμένης διάνοιας» των χιλιαστών. Εκφράζει τον φανατισμό αλλά και τον φόβο τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με την αλήθεια.
Προ ολίγου καιρού, σε μια επίσκεψή τους, τα μέλη ενός συνεργίου των Μ.τ.Ι., άνοιξαν συζήτηση με τον ιδιοκτήτη μιας οικίας που επισκέφτηκαν. Μεταξύ των άλλων που έλεγαν ως προπέτασμα καπνού, τόνιζαν ότι και οι ίδιοι είναι πρώην Ορθόδοξοι και τώρα ως Μ.τ.Ι. αγωνίζονται να κηρύξουν την αλήθεια του Ευαγγελίου.
Βέβαια ο Χριστιανός του οποίου την οικία επισκέφτηκαν ήταν άνθρωπος καταρτισμένος στα θέματα αυτά και τους έθεσε το εξής. Αφού ως πρώην Χριστιανοί έρχεστε να μιλήσετε σε έναν Ορθόδοξο Χριστιανό, τότε κατά λόγο δικαιοσύνης, θα σας φέρω και εγώ έναν πρώην Μ.τ.Ι. που τώρα όμως είναι συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός, και έτσι να ανοίξουμε συζήτηση.
Στην πρόταση αυτή, την τόσο λογική και έξυπνη, οι Μ.τ.Ι. ταράχτηκαν, αντέδρασαν αμέσως και αρνήθηκαν πεισματικά τον ανοιχτό διάλογο με ένα πρώην θύμα της Σκοπιάς που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.
Και μετά από αυτήν την αλλοπρόσαλλη και φανατική στάση τους, ο πιστός Χριστιανός που είχε δεχθεί την απρόσκλητη επίσκεψή τους, τους τόνισε: «Κύριοι είστε όχι απλώς ανακόλουθοι αλλά εσείς οι ίδιοι κατορθώνετε τελικώς να εξευτελίζετε την εταιρεία σας. Εύχομαι να ανοίξουν τα μάτια σας και να δείτε ότι βρίσκεστε όχι στο «φως του αγωγού»όπως κηρύττετε, αλλά μέσα στο πυκνό σκοτάδι, υπηρετώντας δυνάμεις και συμφέροντα του άρχοντα τους σκότους».
Φίλοι μου αυτή είναι η αλήθεια.
Τρέμουν τα ταλαίπωρα θύματα του Μπρούκλιν μπροστά στην αλήθεια και σε πρώην οπαδούς της εταιρίας και αρνούνται πεισματικά να δουν το φως τους Ιερού Ευαγγελίου που καταυγάζει τις καρδιές των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών.
Εμείς ας μένουμε με τη χάρη του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού σταθεροί και αμετακίνητοι στις θέσεις μας και ας μελετούμε με κάθε σοβαρότητα την ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη, όπως την κατέχει και μας την μεταδίδει συνεχώς και άνευ ουδεμίας χρονικής διακοπής η Αγία μας Εκκλησία.
(συνεχίζεται...)
Το email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) του π. Ιωήλ είναι: p.ioil@freemail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)