3/1/10

Το «Βημόθυρο», ένας ακόμη χειροκροτητής του οικουμενισμού

Όταν το Βημόθυρο ενός ναού ανοίγει ο ιερέας εισέρχεται στο Ιερό Βήμα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο σε όσους άνοιξαν το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Βημόθυρο». Παρόλο που σε αυτό φιλοξενούνται άρθρα σεβαστών προσώπων (π.χ. π. Μωϋσής αγιορείτης) ωστόσο ο συνολικός προσανατολισμός του περιοδικού όχι μόνο Ιερό Βήμα ορθοδόξων απόψεων δεν αποτελεί αλλά μάλλον οικουμενιστικό συγκρητιστικό παραλήρημα θυμίζει.
Δεν θα ασχοληθούμε εδώ παρά μόνο με όσα ο κ. Παναγιώτης Βολάκης αναφέρει στο άρθρο του. Υπεραμύνεται της Ημερίδας με τους Παπικούς στη Θεσσαλονίκη και ψευδώς λέγει ότι «η ημερίδα απέδωσε καρπούς». Ποιους καρπούς απέδωσε;.......
Οδήγησε στο ναυάγιο το Διάλογο στην Κύπρο; Εκτός κι αν ο κ. Βολάκης αναφέρεται στους αληθινούς καρπούς της Ομολογίας της Ορθοδόξου Πίστεως από αγωνιστές πιστούς τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Κύπρο. Αλλά μάλλον αυτούς τους πιστούς με κάθε τρόπο θέλει να προσβάλλει. Λέει για αυτούς ότι «δεν αποχωρίζονται το χάρτινο φωτοστέφανο που έβαλαν στο κεφάλι τους ως σημείο αισθητής αυτεπιβεβαίωσης της αγιότητάς τους», είναι «φωνασκούντες κι ασχημονούντες», «ορθοδοξοκάπηλοι», και συγκροτούν «παρασυνοδικές συνάξεις που φιλοδοξούν να υποκαταστήσουν την εκκλησιαστική σύνοδο». Δεν έχει καταλάβει ο Βολάκης και οι συν αυτώ οικουμενιστές ότι οι ύβρεις τους είναι έπαινος για τους αγωνιστές πιστούς και ότι όλοι κρίνονται με βάση τη θεολογία των αγίων Πατέρων και όχι με τους τίτλους που κατέχουν π.χ. του πανεπιστημιακού ή του επισκόπου, η και τους δυό μαζί όπως ο πολύς για εκείνους Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης.
Τέλος ο Βολάκης βάλλει εναντίον «ζητωρθόδοξων» ιστοτόπων στους οποίους καταλογίζει «ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον προσώπων» και «συστηματική παραπληροφόρηση». Δεν ξέρουμε αν στον κατάλογο των ιστοτόπων αυτών ανήκουμε κι εμείς. Αλλά αν είναι έτσι, τότε με χαρά διαπιστώνουμε ότι το ιστολόγιο μας δεν ανήκει σε εκείνα που έγιναν χειροκροτητές του Πατριάρχη και των οικουμενιστών ή κάποιων καθηγητάδων των Θεολογικών Σχολών. Για μας αυτό που προέχει είναι η Αλήθεια, όπως έφτασε σε μας μέσω των Αγίων Πατέρων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΟΛΑΚΗΣ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ. ΕΤΣΙ;

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους μόνο λάθη βλέπετε σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται? όλοι για σας είναι οικουμενιστές, αθεολόγητοι και προδότες της πίστης??? έχετε κουβεντιάσει με νέους (όχι σε κατηχητικά, έναν τυχαίο νέο της εποχής) να δείτε τη γνώμη του για το μάθημα των θρησκευτικών, την εκκλησία, τους ιερείς??? πώς θα τους προσεγγίσουμε αυτούς?? με τις συντηρητικές απόψεις και ιδέες που ακούγονται?? και επιτέλους , σε αυτό το φόρουμ μην καταδικάζετε κάθε αντίθετη άποψη. Αυτό δείχνει ότι δεν μπορείτε να συνδυαλαγείται. Δε μονοπωλείτε εσείς την Ορθοδοξία Τέλος, ναι, δίπλα στα λάιτ περιοδικά και τα αμφιβόλου ηθικής που πλασάρονται σήμερα, με ενδιαφέρει ένα σοβαρό θεολογικό περιοδικό

Ανώνυμος είπε...

@7:55 μ.μ.

Το καθαρό-πεντακάθαρο νερό μας δροσίζει και μας πλένει, το λίγο ή πολύ βρώμικο νερό δεν μας προσφέρει τίποτα από τα δύο, παρά μόνο μας βρωμίζει.

Κάποια πράγματα είναι ή δεν είναι, δεν έχουν ενδιάμεσες καταστάσεις.

Φρέσκα αυγά.. μια κοτσιλιά μέσα στο τηγάνι..δεν την τρως την ομελέτα έλεγε ο γ.Παίσιος. Έτσι είναι και στην πνευματική τροφή.

Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιώτης Βολάκης είναι ένας από τους 44 θεολόγους που με κείμενο τους το Μάιο ζητούσαν απορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)