26/1/10

Πάπας Βενέδικτος, Η Εκκλησία είναι Μία και Αγία

Ο Πάπας Βενέδικτος στο πλαίσιο της Εβδομάδας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, κατά την οποία προβλέπεται Εσπερινός με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών "εκκλησιών" (και των Ορθοδόξων;) δήλωσε μεταξύ άλλων πως σύμφωνα με το λόγο του Κυρίου και του Αγίου Πνεύματος "Η Εκκλησία είναι Μία και Αγία". Ορθώς τούτο είρηκε! Πλην όμως, ποια είναι αυτή η Μία και Αγία Εκκλησία; Η Παπική αίρεσις ή η Ορθόδοξος Εκκλησία; Και πως τότε ο Πάπας δέχεται να συμπροσεύχεται με άλλες εκκλησίες; Μία είναι τελικά ή πολλές οι εκκλησίες;
Δείτε το σχετικό video. Ακολουθεί το κείμενο που ακούγεται στο video στο πρωτότυπο και σε μια βιαστική μετάφραση στα ελληνικά.


The Week of Prayer for Christian Unity was, once again, at the center of Pope Benedict XVI’s reflections this Sunday, January 24th, during the Angelus prayer.......
In remarks to the faithful, the Pope quoted the First Letter to the Corinthians, where St. Paul likens the Church to the human body: “The Church is conceived as the body of Christ, of which Christ is the head, and forms with Him a unified whole,” explained Benedict XVI, who went on to say that St. Paul “was at pains to communicate the idea of unity in the multiplicity of charisms, which are the gifts of the Holy Spirit,” and it is precisely in Christ and the Holy Spirit that “the Church is one and holy.” It is through “the sacraments, the Word of God, charisms and ministries distributed in the community” that the Church “continues the presence of the Risen Lord in history.”
Looking ahead to Monday’s scheduled celebration of Vespers in the Basilica of St. Paul Outside the Walls, with the participation of representatives of other Churches and Ecclesial Communities in Rome at the conclusion of the Week of Prayer for Christian Unity, the Pope said that “communion among Christians makes the proclamation of the Gospel more credible and effective.”

Η Eβδομάδα της Προσευχής για τη χριστιανική ενότητα ήταν, για άλλη μια φορά, στο επίκεντρο του προβληματισμού του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ, αυτή την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της Angelus προσευχής.
Στις παρατηρήσεις για τους πιστούς, ο Πάπας αναφέρθηκε στην πρώτη επιστολή προς τους Κορινθίους, όπου ο Απόστολος Παύλος παρομοιάζει την Εκκλησία για το ανθρώπινο σώμα: «Η Εκκλησία έχει σχεδιαστεί ως το σώμα του Χριστού, στο οποίο ο Χριστός είναι η κεφαλή, καθώς και όσοι συνδέονται με Αυτόν ένα ενιαίο σύνολο" εξήγησε ο Βενέδικτος ΙΣΤ ', ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι ο Απόστολος Παύλος "φρόντισε να συνδέσει την ιδέα της ενότητας με την πολλαπλότητα των χαρισμάτων, που είναι τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος," και είναι λόγος του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος ότι «η Εκκλησία είναι μία και άγια". Βρίσκεται μέσα "στα μυστήρια, το Λόγο του Θεού, τα χαρίσματα και τα αξιώματα που διανέμονται στην κοινότητα" και ότι η Εκκλησία "συνεχίζει την παρουσία του αναστημένου Κυρίου στην ιστορία."
Αναφερόμενος στην προγραμματισμένη γιορτή της Δευτέρας, τον Εσπερινόστη Βασιλική του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των άλλων εκκλησιών και εκκλησιαστικών Κοινοτήτων στη Ρώμη, κατά τη ολοκλήρωση της Εβδομάδας της προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, ο Πάπας δήλωσε ότι "η κοινωνία μεταξύ των Χριστιανών κάνει τη διακήρυξη του Ευαγγελίου πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική».

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Καυμό το είχα, πατέρες και αδελφοί, να ακούσω μια σωστή κουβλέτα από Πάπα.

Και Ιδού.

Η μέρα αυτή ανέτειλε!

Ο Πάπας αντελήφθη ότι η Εκκλησία είναι Μία.

Καιρός ήταν!

Επομένως φυσιολογικό είναι να ζητήσει να επανενταχθεί στους κόλπους Της με όλους αυτούς που παρέσυρε στην αίρεση.

Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά;

Δεν πιστεύω να θεωρεί τον Παπισμό την Αληθινή Εκκλησία;

Αν αυτό εννοεί ας ξυπνήσουν οι δικοί μας οι Οικουμενιστές που τους λέγει ότι ο Παπισμός είναι η "Μία Εκκλησία" και οι Ορθόδοξοι θα πρέπει να πάνε να τον προσκυνήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Τον Παπισμό εννοεί αλλά με εκλεπτυσμένο τρόπο... δηλαδή λέγοντας μία εκκλησία εννοεί την ενοποίηση των αιρέσεων και των θρησκειών και ο Παπισμός αχνοφαίνεται όταν λένε πίστευε ότι θέλεις αρκεί να αναγνωρίσεις το Πρωτείο του Πάπα.
Και για αυτό εξηγείται πως γίνεται ο Πάπας να συμπροσεύχεται με άλλες "εκκλησίες" αλλά και γιατί στις τελετές αυτές βρίσκεται σε βάθρο ψηλότερα από τους υπόλοιπους.
Κύριε Τελεβάντο για να ακούσετε μια σωστή κουβέντα από τον Πάπα μάλλον θα πρέπει να περιμένετε πολύ...
Μια καλή αρχή θα ήταν η αποκήρυξη όλων των αιρέσεων του Παπισμού κατά το "τυπικό"του Τελώνου: "Ο Θεός ιλασθητί μοι τω αμαρτωλώ".

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)