20/2/10

Α. ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Ο Ερυθρός Σταυρός δεν ταυτίζεται με χριστιανικό σύμβολο!

πηγή: Πρωϊνός Λόγος, 19/2/2010
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. απαντά στον «Π.Λ.»
Α. ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Ο Ερυθρός Σταυρός δεν ταυτίζεται με χριστιανικό σύμβολο!
Καμία αναφορά στην καταγγελία του Σώματος Εθελοντριών Ιωαννίνων
«Η σημαία του Ερυθρού Σταυρού δεν μπορεί να φέρει κανένα θρησκευτικό σύμβολο εξ ου και στις επίσημες παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ουδέποτε το κοντάρι της σημαίας μας έφερε σταυρό», τονίζει σε επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαρτίνης, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας «Καταργούν το σταυρό από το λάβαρο του Ερυθρού Σταυρού»......
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του κ. Μαρτίνη μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε χθες από το δημοσίευμα – καταγγελία του Σώματος Εθελοντριών Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς ωστόσο στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΕΣ να κάνει κάποια αναφορά σ’ αυτή την οποία και στηρίχθηκε το δημοσίευμα του «Π.Λ.».
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέα Μαρτίνη στον «Πρωινό Λόγο» έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Κουτσολιόντο,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σε σχέση με το χθεσινό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας ότι η σημαία του Ερυθρού Σταυρού δεν μπορεί να φέρει κανένα θρησκευτικό σύμβολο εξ ου και στις επίσημες παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ουδέποτε το κοντάρι της σημαίας μας έφερε σταυρό. Όπως γνωρίζετε ο Ερυθρός Σταυρός περιλαμβάνει στους κόλπους του την Ερυθρά Ημισέληνο και την Ερυθρά Κρύσταλλο.
Για περαιτέρω κατανόηση του θέματος θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο Ερυθρός Σταυρός και στη σημαία μας δεν ταυτίζεται με το χριστιανικό σύμβολο, αλλά αποτελεί χρωματική αναστροφή της Ελβετικής Σημαίας προς τιμήν του Ιδρυτή μας Ερρίκου Ντυνάν. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θέλει να σας ευχαριστήσει για την συμπαράστασή σας στην προβολή των δράσεών του, πιστεύοντας ότι τα ΜΜΕ συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο του.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Μαρτίνης»
Σχόλιο του ιστολογίου μας
Αλήθεια, κ. Μαρτίνη, ο σταυρός στην ελβετική σημαία δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο; Δηλαδή δεν είχαν πως να ζωγραφίσουν τη σημαία τους οι Ελβετοί και έφτιαξαν ένα σχέδιο που εντελώς τυχαία έμοιαζε με το Σταυρό του Χριστού!
Και κάτι ακόμη. Ο Σταυρός στην ελληνική σημαία δεν έχει σχέση με το Σταυρό του Χριστού; Και γενικότερα οι σταυροί στις σημαίες των κρατών δεν έχουν σχέση με το Σταυρό του Κυρίου; Έλεος πια. Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυρθού Σταυρού
.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ.
ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΕΣ, ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΛΛΗ Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ.
ΑΦΟΥ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ. ΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΕΒΛΑΨΕ. 70 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

http://radar-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_6907.html

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΛΙΔΑ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=sObEyeNCwVE

http://www.youtube.com/watch?v=Ib7lA4rXSwU

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΕΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ. ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ).
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΙ
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΣΕΣ,
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ.
ΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΝΤΟΡΟΣ; ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ; ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://intv.gr/site/index.php/video/ekpompes/various/199----28--2009

ΠΑΤΡΑ!!!!!!!!!!!

ΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)