23/2/10

Δημοσιεύματα για τις Επιστολές της ΠΕΘ στην Υπουργό Παιδείας και την Ιερά Σύνοδο

Εκτός από πολλά ιστολόγια που δημοσίευσαν τις Επιστολές της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, τις επιστολές δημοσίευσε η ιστοσελίδα εκπαιδευτικών θεμάτων esos.gr. Την Επιστολή της ΠΕΘ προς τη Σύνοδο δημοσίευσε η ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr.
Τέλος η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (23/2/2010) δημοσίευσε το παρακάτω σχετικό άρθρο:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι θεολόγοι ζητούν διευκρινίσεις
ΕΠΙΣΤΟΛΗ στην υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το μάθημα των Θρησκευτικών απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.
Η Ένωση ζητάει.......
να συναντηθεί με την υπουργό προκειμένου να διευκρινιστεί, όπως αναφέρει η Ένωση, εάν αληθεύει η δήλωση που είχε κάνει η κ. Διαμαντοπούλου στην Κύπρο «ότι τα Θρησκευτικά στα σχολεία δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνουν προαιρετικό μάθημα». Ακόμη, οι θεολόγοι επιθυμούν να πληροφορηθούν «τι εξυπηρετεί η προαιρετικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών και ποιοι λόγοι υπέβαλαν ώστε η δήλωση αυτή να γίνει στην Κύπρο».
Στην επιστολή προς τη Σύνοδο, οι θεολόγοι ενημερώνουν τον κ. Ιερώνυμο και τους μητροπολίτες για τις κινήσεις τους και ζητούν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

1 σχόλιο:

thriskeftika είπε...

Και στο troktiko η Επιστολή της ΠΕΘ στην Υπουργό Παιδείας για τα Θρησκευτικά:
http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_7256.html

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)