9/3/10

Σωκράτης Αριστοτέλους, Οι σύμμαχοι του Κίσινγκερ

πηγή: Αλήθεια Online
Οι σύμμαχοι του Κίσινγκερ
Γράφει ο Σωκράτης Αριστοτέλους
Ο ιστορικός Γάλλος Πουκεβίλ, στα απομνημονεύματα του γράφει ότι περιοδεύοντας την Ανατολική Θράκη τον Μάρτη του 1815 διενυκτέρευσε και στους Φιλίππους. Στο χάνι που έμεινε ο ξενοδόχος είχε στην υπηρεσία του ένα νέο 15 χρόνων. Ο νέος μόλις αντιλήφθηκε ότι κοιμήθηκαν οι πελάτες έβγαλε από το κόρφο του ένα φυλλάδιο και διαβάζοντάς το έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του.....
Παρατήρησε ο Πουκεβίλ και είδε ότι το φυλλάδιο εκείνο περιείχε κηρύγματα του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και τραγούδια του Ρήγα και καταλήγει ο Γάλλος ιστορικός: «Λαός ο οποίος ανατρέφει τα τέκνα του με τα ιδανικά της πίστεως και της πατρίδος δεν είναι δυνατό παρά να ζήσει και να μεγαλουργήσει».
Έτσι είναι. Είναι αυτά που στους μαύρους αιώνες της σκλαβιάς τον κράτησαν στη ζωή και του έδωσαν τη δύναμη μέσα σε αμέτρητες αντιξοότητες να ελευθερωθεί. Ο ιστορικός Καμπούρολου παρατηρεί, «όλα τα έθνη για να υψωθούν πρέπει να βαδίσουν εμπρός πλην του ελληνικού, το οποίον πρέπει να βαδίσει πίσω». Τι σημαίνει να γυρίσει πίσω;
Να γυρίσει να βρει τον πραγματικό εαυτό του στα ιδανικά και στις αξίες του που δυστυχώς τις ξεχάσαμε και δεν είναι λίγες οι φορές που τις ρίχνουμε στην παλιαποθήκη σαν άχρηστα σιδερικά. Λέει ο Πουκεβίλ ότι πρόσεξε τον νέο να διαβάζει τον Κοσμά τον Αιτωλό και τα τραγούδια του Ρήγα και να δακρύζει. Εδώ αναπόφευκτα θυμόμαστε και τον κορυφαίο μισέλληνα Κίσινγερ που είπε τα εξής: «Έως πότε οι Έλληνες θα ζουν με τη δόξα των προγόνων τους; Αν δεν καταφέρουμε τους Έλληνες να ξεχάσουν την ιστορία και τη θρησκεία τους, ποτέ δεν θα καμφθούν».
Δεν νομίζετε ότι αυτοί οι Έλληνες που σήμερα προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία μας και να υποβαθμίσουν το μάθημα των θρησκευτικών στην εκπαίδευση δεν είναι πιστοί σύμμαχοι του Κίσινγκερ; Ναι έτσι είναι, γνήσιοι σύμμαχοι του. Είθε ο Θεός να τον φωτίσει.
Σωκράτης Αριστοτέλους
Σωτήρα Αμμοχώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)