9/3/10

Κύπρος: Χωρίς μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα

Mε πληροφορίες από Sigmalive.com και Music.net.cy

Οι σχεδιαστές των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων της Κύπρου αρνήθηκαν την εισαγωγή μαθήματος Σεξουαλικής Αγωγής στα νέα Προγράμματα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το μάθημα της Αγωγής Υγείας στο οποίο θα συμπεριλαμβανόταν η Περιεκτική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση δεν εισήχθη τελικά στα νέα Προγράμματα, παρά τις πιέσεις που ασκούσαν προς αυτή την κατεύθυνση γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις και πρόσωπα......
Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου είχε προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής ειδικών εμπειρογνώμων οι οποίοι δημιούργησαν ένα αναλυτικό πρόγραμμα για το θέμα της Αγωγής Υγείας. Παρόλα αυτά καμία από τις προτάσεις της επιτροπής αυτής δεν υιοθετήθηκε στα νέα αναλυτικά προγράμματα.

Θυμίζουμε ότι και στην Ελλάδα, επί της προηγούμενης κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, είχε ξεκινήσει πρόγραμμα εισαγωγής μαθήματος Σεξουαλικής Αγωγής στο Δημοτικό. Είχαν μάλιστα συγγραφεί και βιβλία από την ομάδα του Θάνου Ασκητή. Αλλά κάτω από την υγιή αντίδραση γονέων, εκπαιδευτικών και εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων το μάθημα ποτέ δεν εισήχθη στα ελληνικά σχολεία. Ελπίζουμε πως και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα λάβει σοβαρά υπόψη της τις ορθές αποφάσεις των υπευθύνων παιδείας της Κύπρου αναφορικά με το μάθημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)