14/6/12

Προκλητικότατη δήλωση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλατζή

Έχει...ξεφύγει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής. Σε Δήλωση του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας υποστηρίζει με τον πιο προκλητικό τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και το Μνημόνιο χωρίς το οποίο "10.397 Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι καθώς και 97 Μητροπολίτες, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα θα πληρώνονταν σε δραχμές"! Στηρίζει ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα με "βαρύγδουπες" δηλώσεις αριστερισμού όπως ότι "Τη δαιμονοποίηση της Αριστεράς και την ενίσχυση των άκρων, η δική μας χώρα την έχει πληρώσει με δύο δικτατορίες και έναν εμφύλιο πόλεμο"! Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση πατώντας το Διαβάστε περισσότερα . Είναι... τραγελαφικά απολαυστική! ! !

Δελτίο Τύπου
Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλατζή
Η υποστήριξη που προσφέρουν θρησκευτικοί ηγέτες, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι Ιεράρχες της επικρατούσας θρησκείας, σε οποιονδήποτε προπαγανδίζει ρατσιστικές και χουντικές θέσεις, αποτελεί στίγμα για την αντίστοιχη θρησκευτική κοινότητα και ντροπή για κάθε Έλληνα πολίτη. Τέτοιου είδους κινήσεις συνιστούν ενσυνείδητη προσπάθεια για την πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ Πολιτείας και της αντίστοιχης θρησκευτικής κοινότητας ενώ υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα σε μια στιγμή που το έθνος κινδυνεύει να υποστεί μιαν ανυπολόγιστη καταστροφή.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο νόμιμα εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας με 44%, επί 2 ολόκληρα χρόνια δέχθηκε τόνους λάσπης και αισχρών προσωπικών επιθέσεων που αποτελούν πλέον τον ορισμό του πολιτικού κανιβαλισμού. Η Συμφωνία που διέσωσε τη χώρα και την οποία σήμερα, σχεδόν όλοι αποδέχονται ως βάση για κάθε διαπραγμάτευση, επιτεύχθηκε από την Κυβέρνησή του με Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Χωρίς αυτή τη Συμφωνία 10.397 Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι καθώς και 97 Μητροπολίτες, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα θα πληρώνονταν σε δραχμές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, άρα εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Η κριτική στις προτάσεις και τις θέσεις του, η διαφωνία με τον τρόπο που πολιτεύεται είναι δικαίωμα του καθενός, αποτελεί όμως ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα από τις άθλιες προσωπικές επιθέσεις που προσπαθούν να τον παραστήσουν ως εντολοδόχο ξένων πρεσβειών. Τη δαιμονοποίηση της Αριστεράς και την ενίσχυση των άκρων, η δική μας χώρα την έχει πληρώσει με δύο δικτατορίες και έναν εμφύλιο πόλεμο.

Οι αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον κορυφαίων θεσμικών παραγόντων της Ελληνικής Πολιτείας συνιστούν προσβολή για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Η αποφυγή κάθε είδους εμφυλιοπολεμικών λογικών και πρακτικών είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ, αναγκαία.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΙΣΧΟΣ!

ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!

Ανώνυμος είπε...

Θύμωσε το αγόρι από όσα έγραψε ο Καλαβρύτων:

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 17η ΙΟΥΝΙΟΥ!
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ
____________Βρισκόμαστε ένα βήμα προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Οι καιροί είναι εξόχως κρίσιμοι. Η αριστερή Κουλτούρα της Χώρας φαίνεται, ότι έχει πάρει τα πάνω της! Η κόπωση από τα λεγόμενα «κόμματα της Εξουσίας» φαίνεται, ότι έχει οδηγήσει τον Έλληνα ψηφοφόρο σε μεγάλη απόγνωση! Παρά ταύτα, όταν για πολύ σοβαρά θέματα της ζωής μας παίρνουμε αποφάσεις σε περίοδο που είμαστε ψυχικά καταπονημένοι, τότε ένα είναι βέβαιο, ότι οι αποφάσεις μας και οι επιλογές μας θα είναι πάντοτε λανθασμένες!

Η συνέχεια εδώ: http://mkka.blogspot.gr/2012/06/17.html

Ανώνυμος είπε...

Εμετός!

Ανώνυμος είπε...

Μην χρησιμοποιείται το "απολαυστική". Αυτό το χρησιμοποιούν κάποια ανώμαλα πατρινά ρεμάλια.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Τόσα χρόνια οι ίδιοι ανθέλληνες και εκκλησιομάχοι Κυβερνούσαν.
Και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ.

Πάντα περνούσαν τις διαταγές τους για εκτόπιση της εκκλησίας από τα σχολεία και ως θεσμό
και πάντα οι Ορθόδοξοι πιστοί κάναμε ότι δεν βλέπαμε.

Ε λοιπόν ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
Αρκετά ανεχθήκαμε τους Μασόνους και τους ανθέλληνες.
Έφτασαν οι εκλογές, τους ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ και τους δυο,
αρκετά μας πούλησαν το παραμύθι ότι τάχα "αγαπάνε" την Εκκλησία (ειδικά από τη ΝΔ).

ΕΞΩ οι Μασόνοι.
http://antiparakmi.blogspot.gr/2010/11/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Μαχητή της Θεσσαλονίκης δυστυχώς υποστηρίζεις εσύ την Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή που δεν έχει στα γραφεία τα κεντρικά του κόμματος της, απο όσο είδα στις φωτογραφίες ούτε μια εικόνα, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απο την ΝΔ στη στάση της έναντι της Εκκλησίας. Αυτό το μπλογκ έχει δείξει πόσο άσχετα είναι Ορθοδοξία και Χρυσή Αυγή.

Μην με εκνευρίσεις και δώσω και άλλα links.

Η ΝΔ είναι πολύ καλύτερη της Χρ.Αυγής στα θέματα Εκκλησίας.

Κ.

π. Geras Imos είπε...

Να πάψουν επιτέλους οι μουσίτσες που υποστηρίζουν τη ΝΔ και τον Καμμένο. Αυτοί φταίνε για τη κατάντια της χώρας και επειδή πάνε και γλείφουν τους δεσποτάδες (τους οποίους κατήντησαν δημ. υπαλλήλους) εσείς τους υποστηρίζετε! Ε, το αίμα των αυτοκτονούντων θα βαραίνει και εσάς αν τους ψηφίσετε. (@8:16)
Τουλάχιστον αν τους ψηφίσετε πείτε το σταράτα, όχι λέγοντας ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τον έβαλε αυτόν- που δεν μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα - εκεί;
Σλ.

Ανώνυμος είπε...

Άκου να σου πω G.N.A. να αφήσεις το χυδαίο υβρεολόγιο και τις μπούρδες σου και να μιλήσεις με στοιχεία. Φυσικά και η ΝΔ και ο Καμμένος είναι καλύτεροι απο τους Χρυσαυγίτες και πολύ περισσότερο καλύτεροι απο τους αριστεριστές εκκλησιομάχους και υπάρχουν αποδείξεις.

Ανώνυμος είπε...

Το αίμα των αυτοκτονούντων βαραίνει αυτούς που ψήφισαν εκκλησιομάχους αριστεριστές που δίδαξαν αθεϊα την κοινωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

Για τους αριστερούς σχηματισμούς που παίζουν δυνατά πλέον (ΣΥΡΙΖΑ, Δημ.Αρ., αλλά και Οικολόγους), ξέρουμε πως έχουν θέσεις φουλ αντιχριστιανικές και ανθελληνικές.

Ανώνυμος είπε...

Ορθόδοξο ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή!
http://radiofloga.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Ο ΤΥΠΟΣ...

ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ Των ΜΝΗΜΟΝΙΟΠΑΣΟΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡιΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙ ΙΣΧΥΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ..ΚΟΤΑ

ΕΥΓΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ. ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΕ...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ...ΑΛΛΑ..

Ανώνυμος είπε...

Ο G.N.A. πάνω στον πανικό του έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να βρίζει. Περαστικά του αλλά οι αλήθειες δεν κρύβονται.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ διαχειριστή να μάθεις να είσαι αντικειμενικός και όχι να αφήνεις τον G.N.A. να βρίζει και να κόβεις τα επιχειρήματα και τις απαντήσεις μας. Άδικοι δεν θα δουν Βασιλεία Θεού να ξέρεις -αδικείς και τον εαυτό σου .

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται δεν σου είχαν έρθει τα σχόλια και για τον λόγο αυτό δεν τα δημοσίευες. Συγγνώμη αν είναι έτσι.

ο 6:52μμ

π. Geras Imos είπε...

Προς τους υπόλοιπους σχολιαστές.

Ζητώ συγγνώμη για το σκανδαλισμό που μπορεί να σας προξένισαν οι εκφράσεις μου. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να χυδαιολογίσω. Επειδή θεωρείτε την έκφραση «πάνε και γλείφουν» ως αισχρή, θέλω να γνωρίζετε ότι δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο. Αυτό που λέω είναι ότι οι «δεξιοί» κερδίζουν τις ψήφους των ορθοδόξων με το να κολακεύουν τους επισκόπους μας σε αντίθεση με τους αριστερούς που κερδίζουν τις ψήφους των αθέων «χτυπώντας» την Εκκλησία. Δεν θεωρώ άξιους ούτε τους μεν ούτε τους δε. Επίσης δε συμφωνώ ούτε με τη λογική του «λιγότερου κακού» και θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μου να το πιστέυω. Έχει αποδειχτεί ότι όλοι οι πολιτικοί που «σέβονται» την Εκκλησία εμφανίζονται μόνο στις μεγάλες γιορτές. Κατά τα άλλα δεν έχουν πρόβλημα να καταντήσουν τα Θρησκευτικά έτσι όπως είναι το βιβλίο του 2012... Ακόμα, τους θεωρώ υπεύθυνους για τις αυτοκτονίες των συνανθρώπων μας οι οποίοι λόγω άγνοιας των συνεπειών της αυτοκτονίας την είδαν ως λύση απέναντι στα προβλήματα του Μνημονίου (το οποίο ψήφισαν). Τέλος μην ξεχνάτε τα «ανταλλάγματα» που ζητούσε ο Καμμένος για να συγκυβερνήσει μετά τις πρώτες εκλογές (2 Υπουργεία, μόνο...) και τη στήριξή του στους Σχισματικούς διαιωνίζοντας το τραύμα. Το τελευταίο είναι χειρότερο και από την αθεΐα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρώ πως το Σχίσμα, το οποίο αν περάσει αρκετός χρόνος οδηγεί σε αίρεση( Ιω. Χρυσ.), είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερο κακό. Συγγνώμη και πάλι που δεν εξηγήθηκα καλύτερα όπως είπα και στον διαχειριστή μέσω του e mail του blog.
Γ.Ν.Α., φοιτητής Θεολογίας

ΥΓ.: Για να μη θεωρήσει κανείς ότι προμοτάρω κάποιο κόμμα, στις σημερινές εκλογές απέχω καθώς δεν βλέπω ότι μπορεί να υπάρξει «ανθρώπινη» λύση στα προβλήματα της χώρας μου.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)