9/3/10

Ξάνθη: «Πολυπολιτισμικότητα στην επιτυχή μορφή της» ή μια πόλη στο έλεος του ισλαμικού προσηλυτισμού;

Δύο εντελώς αντιφατικά άρθρα κυκλοφόρησαν χθες και σήμερα στο διαδίκτυο που αναφέρονται στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στην πόλη της Ξάνθης.
Το πρώτο είναι άρθρο του Αρχιμανδρ. Παντελεήμονα Μουτάφη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης στο amen.gr με τον τίτλο «Ξάνθη: Πόλη αρμονικής συμβίωσης λαών με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές». Σε αυτό ο π. Παντελεήμων αφού περιγράφει με ρόδινα χρώματα τη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Ξάνθη καταλήγει:.....
«Ένας ουδέτερος λοιπόν και αντικειμενικός παρατηρητής, ο οποίος δεν παρασύρεται από παγιωμένα στερεότυπα, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι διάφορες εθνοθρησκευτικές ομάδες στην πόλη της Ξάνθης συγκροτούν ένα ενδιαφέρον παράδειγμα. Δηλαδή διατηρούν τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους χωρίς αποκλεισμούς και συγκρούσεις, ενώ διαπιστώνεται μία αρμονική συμβίωση. Αυτή η πραγματικότητα θα μπορούσε να ονομαστεί πολυπολιτισμικότητα και μάλιστα σε μία επιτυχή μορφή της».
Το δεύτερο άρθρο με τίτλο «Η Θράκη εκτουρκίζεται αλλά και εξισλαμίζεται!» που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο Ας μιλήσουμε επιτέλους περιγράφει την προσηλυτιστική δράση ενός διδύμου που αποτελείται από «έναν ιμάμη του κεντρικού τζαμιού της Κομοτηνής και μία γυναίκα…φανατική νέο-μουσουλμάνα (πρώην χριστιανή κατά δήλωση της ιδίας) εξ Αθηνών… Η δράση των δύο γίνεται ιδιαίτερα αισθητή σε παλιννοστούντες, τους οποίους πλησιάζουν και τους προσφέρουν το Κοράνι (μεταφρασμένο φυσικά) για να το διαβάσουν και συζητούν μαζί τους για την κοινωνία αγάπης που μπορούν να συναντήσουν στους «κόλπους» της ισλαμικής θρησκείας. Πολλοί παλιννοστούντες «πέφτουν» στα δίχτυα του προσηλυτισμού, αφού εξασφαλίσουν σειρά «παροχών», κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος…! Το θράσος, μάλιστα, αυτών των δύο, έφτασε να τους οδηγήσει στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Ξάνθης (στο Πόρτο Λάγος), όπου άφησαν το Κοράνι σε Αγιορίτες μοναχούς, προκειμένου να το μελετήσουν και να το συζητήσουν με το «ζευγάρι» όταν αυτό θα τους ξανα-επισκεφθεί…!»
Τα συμπεράσματα δικά σας.

1 σχόλιο:

Ali Al-Yunani είπε...

"αφού εξασφαλίσουν σειρά «παροχών», κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος"

Απολύτως ψευδές. Ζω στην Κομοτηνή και γνωρίζω τον ένα από τους 2 του ζευγαριού.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)