13/4/10

Στη Διαρκή Σύνοδο ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Μελέτιος για το θέμα των μεταφράσεων των λειτουργικών κειμένων

πηγή: romfea.gr
Συντάχθηκε απο τον Αιμίλιο Πολυγένη
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα βρεθεί αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Μελέτιος.
Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως θα βρεθεί ενώπιον της ΔΙΣ, για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, σχετικά με τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των ιερών Ακολουθιών (οι οποίες τελούνται στη Μητρόπολη του) στη καθομιλουμένη......
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ασχοληθεί αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου με το εν λόγω ζήτημα, λόγω των πολλών διαμαρτυριών που κατέφθασαν στο Σώμα εδώ και πολύ καιρό. Για τον λόγω αυτό καλείται αύριο ενώπιον τους.

Επίσης, Εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολιάζοντας το γεγονός της τέλεσης των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας στη καθομιλουμένη, τόνισαν: «το ζήτημα της μεταγλωττίσεως είναι σημαντικό, αλλά δεν μπορεί να γίνεται μεμονωμένα σε κάθε τοπική Εκκλησία».

Τέλος, μητροπολίτης μιλώντας «Romfea.gr» για το εν λόγω ζήτημα, τόνισε ότι «για να γίνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρχει απόφαση του Σώματος της Ιεραρχίας, ώστε αυτό να ισχύει σε όλους τους Εκκλησιαστικούς χώρους. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί κάθε αλλοίωση των ιερών κειμένων».

4 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αναμένουμε με ανυπομονησία το αποτέλεσμα.

Θα απαγορευθεί η χρήση των μεταγλωττισμένων λειτουργιών;

Θα καταδικασθεί ο Νεοβαρλααμισμός;

Θα καθαιρεθούν οι πρωταίτιοι του εκκλησιαστικού εγκλήματος Μπέης και Θερμός ή απλά θα τους πουν άστε να το συζητήσουμε στο μέλλον εν συνόδω;

Να σημειώσουμε τούτο μόνο με απέραντη θλίψη:

Ο αγαπητός μας π. Μελέτιος θα βρεθεί στη σύνοδο για να απολογείται για τις ασχημίες του Μπέη και των Νεοβαρλααμιτών.

Και όλα αυτά επειδή οι πολλοί και συνετοί άνθρωποι που τον περιβάλλουν δεν έπραξαν το καθήκον τους για να τον απεγκλωβίσουν από την κλίκα των Νεοβαρλααμιτών.

Ανώνυμος είπε...

Να μετανοήσει ο Μελέτιος.

Φ.

Διανοητής είπε...

Καλὰ λάθος εἶναι δὲν διαφωνεῖ κανένας, ὅμως τέτοιες ἐκφράσεις σὲ Μητροπολίτη δὲν ἐπιτρέπονται….λίγο σεβασμός…..

Ανώνυμος είπε...

Ρωμιέ σοβαρέψου, ο μητροπολίτης δεν είναι Πάπας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)