16/5/10

Από τις προτροπές περνάει στις απειλές ο Κύπρου Χρυσόστομος προς όσους αντιδράσουν στην επίσκεψη του Πάπα

Διαβάστηκε σήμερα στους ναούς της Εκκλησίας της Κύπρου η εγκύκλιος των Μητοπολιτών της Κύπρου στην οποία "καλούσαν πατρικά" τους πιστούς "ὅπως ὅλοι παραμείνετε ἤρεμοι καί κωφεύσετε στίς ὁποιεσδήποτε προτροπές ἀνεύθυνων στοιχείων γιά ἔκφραση διαμαρτυριῶν, ἤ δημιουργία ἀσχημιῶν, κατά τήν ἐπικείμενη ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα. Ὁ Πάπας εἶναι προσκεκλημένος τῆς δικῆς μας Κυβέρνησης καί στοιχειώδης εὐγένεια ἐπιβάλλει ἀποχή ἀπό τέτοιες ἐκδηλώσεις". Από τις πατρικές συμβουλές όμως ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε άμεσα στις "πατρικές" απειλές! Έτσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος απειλεί να θέσει εκτός Εκκλησίας όσους δεν θα υπακούσουν στις προτροπές της Συνόδου. Μεταφέρουμε το σχετικό δημοσίευμα από το ιστολόγιο Ακτίνες:
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»-16/05/2010 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο είπε:
Επίκειται η επίσκεψη του Πάπα. Θα υπάρξουν καθαιρέσεις εάν κάποιοι ιερωμένοι αντιδράσουν;
Ομόφωνα η Σύνοδος αποφάσισε να απευθυνθεί στο λαό......
Θα έχει εγκύκλιο την προσεχή Κυριακή και θα διαβαστεί σε όλους του ναούς της Κύπρου και θα ξαναδιαβαστεί την τελευταία Κυριακή προτού έρθει ο Πάπας. Πρέπει να ενημερωθεί όλος ο λαός μας και οι κληρικοί μας είναι υπόχρεοι να δουν τι λέει ο Επίσκοπός τους, η διοικούσα Εκκλησία. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει δική του Εκκλησία και να σηκώνει μπαϊράκι μέσα στην εκκλησία. Οφείλουν υπακοή στη διοικούσα Εκκλησία, στη Σύνοδο. Δεν μπορεί να διατάζει η Σύνοδος κάτι και οι κληρικοί να μην υπακούνε. Όσοι δεν ακούουν είναι εκτός Εκκλησίας

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Να θεωρούνται ανεπίτρεπτες οι ειρηνικές διαμαρτυρίες για τις οικουμενιστικές ενέργειες!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)