14/5/10

Θα ανεχτούμε νέα υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών;

Η σημερινή Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών φανερώνει πως το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα λόγω της ασάφειας των εγκυκλίων Στυλιανίδη που εκδόθηκαν το 2008. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, οι γνωστές αθεϊστικές δυνάμεις της Αριστεράς ζητούν νέα υποβάθμιση του θρησκευτικού μαθήματος με τη χορήγηση ξεκάθαρου δικαιώματος απαλλαγής και προς τους Ορθόδοξους μαθητές.
Είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή πως οι εγκύκλιοι Στυλιανίδη έπρεπε να αποσυρθούν. Ο στόχος αυτός όμως εγκαταλείφθηκε τόσο από πολλούς θεολόγους όσο και από την αδιαφορούσα για το θέμα Διοίκηση της Εκκλησίας......
Πολλοί θεολόγοι μάλιστα αντί της απόσυρσης των εγκυκλίων Στυλιανίδη άρχισαν να σχεδιάζουν ένα «ανοιχτό», μη ορθόδοξο μάθημα ώστε να εκλείψει ολοκληρωτικά κάθε δικαίωμα απαλλαγής. Όσοι όμως πιστεύουν ότι με την αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος θα σταματήσουν οι απαλλαγές είναι μακριά νυχτωμένοι. Απαλλαγές θα υπάρχουν πάντοτε όσο υπάρχει μάθημα Θρησκευτικών. Το ερώτημα είναι ποιοι και με ποιο τρόπο θα έχουν δικαίωμα αίτησης απαλλαγής.

Αναμένοντας την απάντηση Διαμαντοπούλου στον Φώτη Κουβέλη είναι απαραίτητο να υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη θέση των θεολόγων προς την Υπουργό ότι δεν θα δεχτούμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση του μαθήματος μας, που πρέπει να παραμείνει υποχρεωτικό για τους Ορθόδοξους μαθητές. Κάθε αντίθετη υπουργική απόφαση θα πρέπει να απορριφθεί από τους θεολόγους.

3 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Η ανάγκη δυναμικής τοποθέτησης των θεολόγων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Οι ΚΑΙΡΟΣκόποι κάνουν τη δουλειά τους αλλά η ΠΕΘ πώς αντιδρά;

Αυτό είναι το ζητούμενο!

Ο ΙΣΚΕ πότε θα τοποθετηθεί δυναμικά;

Αναμένουμε από τους Ιεράρχες μας σαφή τοποθέτηση.

Είναι αδιανόητο να θεωρούν ότι το θέμα είναι ελάσσονος σημασίας.

Ανώνυμος είπε...

H ΠΕΘ αντέδρασε ζητώντας συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Ωστόσο χρειάζεται όντως πιο δυναμική αντίδραση και νέα παρέμβαση στην παρούσα στιγμή, πριν την απάντηση της Υπουργού στην ερώτηση του κ. Κουβέλη
Γ.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Κε Τελεβάντε, σας παρακαλώ! Η ιεραρχία έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί! Με το μάθημα των θρησκευτικών θα ασχολείται τώρα; Γιατί να γίνεται κατήχηση στους Ορθοδόξους μαθητές; Τι τους θέλουμε τους πιστούς στην Εκκλησία; Τον οβολό τους να αφήνουν και να στρίβουν. Τα υπόλοιπα θα τα κανονίσει η...ιεραρχία!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)