7/5/10

Δήλωση του Πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίου για τις σχέσεις με τους Παπικούς

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος δήλωσε στο Νις ότι του είπε ένας ιεράρχης της Ρώμης πως η γνώμη τους είναι - ότι το Νις είναι ο πιο κατάλληλος τόπος όπου θα διοργανώταν ο κεντρικός εορτασμός, με αφορμή τη συμπλήρωση 17 αιώνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, το 2013.
«Ένας ιεράρχης της Ρώμης μου είπε ότι κατά τη γνώμη του αυτό είναι το πιο κατάλληλο μέρος, διότι δεν είναι ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή, αλλά μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης», είπε ο Ειρηναίος......
στον εναρκτήριο λόγο στη διάλεξη του ακαδημαϊκού Βλαντέτα Γιέροτιτς αφιερωμένη στον Μέγα Κωνσταντίνο (271-337) και τον Χριστιανισμό, υπό την οργάνωση του Κέντρου για εκκλησιαστικές σπουδές στο Νις.
«Αυτό θα είναι ευκαιρία για μας τους Ορθόδοξους και για τις πιο στενές με μας θρησκευτικές κοινότητες, όπου θα συναντηθούν για πρώτη φορά ορισμένες εκκλησίες και κοινότητες, να γνωριστούν, να επιστραφούν στον καιρό εκείνο, τη μεγάλη αρχή της χριστιανικής σκέψης», ανέφερε ο πατριάρχης Ειρηναίος στον Οίκο του Αγίου Σάββα στο Νις.
Το Κέντρο για εκκλησιαστικές σπουδές άρχισε μια σειρά διαλέξεων, βημάτων και επιστημονικών συγκεντρώσεων για τον Χριστιανισμό και τον Μέγα Κωνσταντίνο, ο οποίος γεννήθηκε στο Νις, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2013.
Το Διάταγμα των Μεδιολάνων διακύρηξε ο Μέγας Κωνσταντίνος το 313 με το οποίο θεσπίζεται η ανεξιθρησκεία και η διακοπή της καταδίωξης των Χριστιανών.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/112365/(VIDEO)+Patrijarh+Irinej:+Niš+najpogodniji+za+obeležavanje+jubileja+Milanskog+edikta.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)