1/5/10

Βελιγράδι - Αγιοκατάταξη των π. Ιουστίνου Πόποβιτς και Ηγουμένου Συμεών

πηγή: Ακτίνες
Κατά την απογευματινή συνεδρία της Πέμπτης, 29 Απριλίου 2010 η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατέταξε στα Δίπτυχα τον Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Πόποβιτς (1894 – 1979) και τον Ηγούμενο της Μονής Ντάιμπαμπε του Μαυροβουνίου κοντά στην Ποντγκόριτσα, Συμεών Πόποβιτς (1854 – 1941).
Η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας αποφάσισε η μνήμη του Αρχιμανδρίτη Ιουστίνου Πόποβιτς να τιμάτε στις 14 Ιουνίου (νέο ημερολόγιο) και του Ηγουμένου Συμεών στις 1 Απριλίου. Την Κυριακή 2 Μαΐου 2010, θα τελεστεί στο Βελιγράδι Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων όλων των Αρχιερέων της Σερβικής Εκκλησίας.
Βελιγράδι, 29 Απριλίου 2010
(Ванредно саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To ίδιο θέμα στη romfea:

http://www.romfea.gr/component/content/article/13/4866-%CE%91%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%99%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%97%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B5%CF%8E%CE%BD-%CE%A0%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δόξα σοι ο Θεός!

Τώρα πια οι Οικουμενιστές έχασαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς χαρακτήρισε τον Παπισμό αίρεση (όχι "αδελφή Εκκλησία") και τον Οικουμενισμό Παναίρεση (όχι οικουμενική κίνηση) και μιλούσε για τις τρεις πτώσεις του ανθρώπου που συγκεφαλαιώνονται στa πρόσωπα του Αδάμ, του Ιούδα, και του Πάπα.

Ας τολμήσουν από δω και εμπρός οι Οικουμενιστές να χαρακτηρίσουν ως φονταμενταλιστές του παραδοσιακούς πιστούς που μιλούν για Παπισμό (όχι για "ρωμαιοκαθολική Εκκλησία") και για την "παναίρεση του Οικουμενισμού" (και όχι για οικουμενική κίνηση).

Ας τα δουν αυτά οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου οι οποίοι όχι μόνον προσκάλεσαν τον Πάπα στην Κύπρο αλλά και καρφώνουν πισώπλατα τους παραδοσιακούς πιστούς που αγωνίζονται εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Ποιος λέγει ότι ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση;

Οι φονταμενταλιστές, οι φανατικοί και οι ζηλωτές;

ΟΧΙ είναι η απάντηση. Το λέγει ο Αγιος (ας το χωνέψουν καλά) ο ΑΓΙΟΣ Ιουστίνος Πόποβιτς.

Ας τολμήσουν από εδώ και εμπρός να ανοίξουν το οικουμενιστικό στόμα τους οι Αγιομάχοι, οι οποίοι έχουν ως μόνιμο διακόνημα τη διόρθωση των Αγίων και τον πολυβολισμό των αληθειών της πίστης μας και το γκρέμισμα των θεσμών της Παράδοσης της Εκκλησίας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)