29/6/10

Αναφορά στην ομιλία του π.Σαράντη Σαράντου για την Κάρτα του Πολίτη (28 Ιουνίου 2010)

πηγή: Ορθόδοξο Παρατηρητήριο
Αρχίζοντας ο π. Σαράντης , υπενθύμισε στους παρευρισκομένους αυτό που είχε πει και στην προηγούμενη ομιλία του, ότι δηλαδή για να ανταποκριθούμε ως Χριστιανοί στα εμπόδια που πρόκειται να συναντήσουμε εξ αιτίας της "Κάρτας του Πελάτη" (bar-code για τον κάθε έναν) και λίγο αργότερα της "Κάρτας του Πολίτη" που σκοπεύει να επιβάλλει η Ελληνική κυβέρνηση,πρέπει να έχουμε προετοιμασθεί πνευματικά μέσω της προσευχής και της συμμετοχής μας στα μυστήρια της Εκκλησίας.
Πράγματι, όντας "τακτοποιημένοι" πνευματικά, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε δια της Θείας Χάριτος το Ομολογιακό φρόνημα και την απαιτούμενη διάκριση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον καλό αγώνα χωρίς αμφιταλαντεύσεις και φόβους αλλά με λεβεντιά και ενθουσιασμό, μάλιστα σχετικά με αυτό , ο π.. Σαράντης μας προέτρεψε να γίνουμε "ενθουσιώδεις όπως οι πρώτοι Χριστιανοί".......
Στην αρχή ακόμα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην θέση του Γέροντος Παϊσίου πάνω στο ζήτημα των "νέων ταυτοτήτων" ( από τότε είχε τεθεί το ζήτημα αυτό) τονίζοντας με έμφαση ότι ο λόγος του Οσίου Γέροντος είναι επίκαιρος και προφητικός μιας και σήμερα η "νέα ταυτότητα", η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι η εκ της κυβερνήσεως αναγγελθείσα "κάρτα του πολίτη" είναι σαφώς ένα εισαγωγικό μέσο πριν το "χάραγμα".Αφορμή για αυτή την μικρή αναφορά στάθηκε η πρωτοβουλία κάποιου εκ των παρευρισκομένων να διανείμει στο ακροατήριο μία παλαιότερη ανάρτησή μας με τίτλο "Γέροντας Παϊσιος:"Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το φακέλωμα , θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα" - Απαντήσεις Γέροντα Παϊσίου σε απορίες για Ταυτότητες" (για να διαβάστε την ανάρτηση πατείστε εδώ ).Το περισσότερο μέρος της ομιλίας του όμως ήταν αφιερωμένο στον βίο και κυρίως στην "Πνευματική διαθήκη" του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου Λουκά του Ιατρού και Επισκόπου Κριμαίας.Η περιγραφή των διώξεων , των βασάνων ,της ασθένειας (στο τέλος της ζωής του) και η αναφορά στην βαθύτατη πίστη, στο ασάλευτο ομολογιακό φρόνημα και στην ισχυρή αίσθηση του ποιμαντικού και ιατρικού καθήκοντος που είχε ο Άγιος, θα λέγαμε ότι ήταν τρόπον τινά μια "εισαγωγή" για την επόμενη ομιλία στην οποία όπως είπε θα αναφερθεί λεπτομερώς στο μείζον ζήτημα γύρω απο την κάρτα του πολίτη .Έτσι όπως τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε εμείς ,η αναφορά αυτή στον Άγιο Επίσκοπο Λουκά ,και η προτροπή του π. Σαράντη να τον μιμηθούμε , είχε σκοπό να μας προετοιμάσει αφ΄ενός για αυτά που μας περιμένουν και να μας καταδείξει αφ΄ετέρου το πως πρέπει να είναι ο αληθινός ποιμένας.Μετά το τέλος της ομιλίας μερικοί εκ των πιστών, του έθεσαν πολλές ερωτήσεις γύρω απο τα θέματα του ΑΜΚΑ και της "Κάρτας του πολίτη" στις οποίες ο π.Σαράντης απαντούσε με υπομονή και διάκριση.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η εφαρμογή του ΑΜΚΑ δείχνει να έχει ατονήσει μάλλον διότι μέσω του "νέου" συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης των πολιτών δεν θα υπάρχει θέμα αποδοχής ή όχι της παραλαβής του ΑΜΚΑ, αφού όλες οι κοινωνικές μας δραστηριότητες θα εξαρτώνται απόλυτα απο τη χρήση της "Κάρτας του Πολίτη",όπως δηλαδή περιγράφεται στο Ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως απο τον Άγιο Ιωάννη (Αποκ. ιγ. 17). " Και ινα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος αυτού "Μίλησε επίσης και για την προσφυγή εναντίοντου ΑΜΚΑ που πρόκειται να γίνει μόλις ολοκληρωθεί η νομική της επεξεργασία απο νομικό ειδικό σε θέματα διοικητικού δικαίου.Αφού απήντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ο π. Σαράντης παραχώρησε το "βήμα" στον κ. Γ. Βολουδάκη ο οποίος διάβασε μια ένα κείμενό του με τιτλο "ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά εμένα με προβληματίζει η "πνευματική τακτοποίηση" λόγω της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τον Οικουμενισμό και τον Παπισμό. Εξαιτίας αυτών μπορεί να υπάρξει "πνευματική τακτοποίηση";
Μακάρι να γινόμασταν σαν τους πρώτους Χριστιανούς...εκείνοι είχαν αληθινή αγάπη...εμείς;

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον π.Σαράντα για τον αγώνα του κατα του ΑΜΚΑ και της προετοιμαζόμενης ελεύσης του Αντίχριστου.

Φίλος του Φιλήμονα

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μίλησε μόνο 5-10 λεπτά, τα τελευταία. Όλη η ομιλία του ήταν για τον αγιο Λουκα τον ιατρό. Άλλα ανακοινώθηκαν (καρτα-ΑΜΚΑ) και άλλα είδαμε να συμβαίνουν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)