24/6/10

Καμία απόφαση της Ιεραρχίας για το Διάλογο με τους Παπικούς

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας μέσα στον Ιούνιο. Έκτακτη σύγκληση και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεραρχίας. Και όλα αυτά για να γίνει η «Αλληλεγγύη» «Αγάπη», για να μετακινηθεί ένας βοηθός επίσκοπος από τη μία σε άλλη Μητρόπολη, για οικονομικές και άλλες μικροεκκρεμότητες. Πλήρης σιωπή για το θέμα του Διαλόγου με τους Παπικούς στη Βιέννη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ούτε η αγωνιστική Επιστολή του Μητροπολίτου Κυθήρων προς τη Σύνοδο για το θέμα της εκπροσώπησης της Εκκλησίας μας στο Διάλογο με τους Παπικούς δεν οδήγησε στη συζήτηση για το θέμα ούτε και οι «κραυγές» του Μητροπολίτου Μεσσηνίας εναντίον του Μητροπολίτου Κυθήρων έθεσαν το θέμα έστω και με ανορθόδοξο τρόπο......
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η Σύνοδος είναι κοιμωμένη. Είναι όμως έτσι; Όπως όλα δείχνουν ο Αρχιεπίσκοπος και πολλοί άλλοι φιλοπατριαρχικοί Ιεράρχες προσπαθούν να αφήσουν κλειστό το θέμα του Διαλόγου με τους παπικούς, προκειμένου να πετύχουν την αποστολή στη Βιέννη του μητροπολίτου Μεσσηνίας ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Διάλογο με τους παπικούς. Αν το θέμα άνοιγε, είναι βέβαιο ότι πολλοί αγωνιστές Ιεράρχες, μετά μάλιστα την παρέμβαση του Μητροπολίτου Κυθήρων, θα ζητούσαν την απομάκρυνση του Μεσσηνίας από τη θέση του εκπροσώπου στο Διάλογο με τους παπικούς. Κάτι τέτοιο όμως πέραν της δυσαρέσκειας του ίδιου του Μεσσηνίας, θα προξενούσε νέους τριγμούς με το Φανάρι, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στο Διάλογο ακολουθεί οπίσω της χαρασσόμενης από τον Μητροπολίτη Περγάμου γραμμής. Με Περγάμου και Μεσσηνίας στο Διάλογο ο φαναριώτικος και ελλαδικός οικουμενισμός είναι ήσυχος ότι θα μπορέσει να προωθήσει τα φιλοπαπικά του σχέδια. Τακτοποιώντας λοιπόν διά της σιωπής το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεταβαίνει στο Φανάρι κι από εκεί, παρέα με τον Πατριάρχη, στην Καππαδοκία σε μια φιέστα επιβεβαίωσης των καλών σχέσεων και της κοινής γραμμής (και στο θέμα του Διαλόγου με τους Παπικούς).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όντως προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό το γεγονός ότι δεν έγινε ούτε η παραμικρή αναφορά,έτσι για τα προσχήματα.Όμως δε νομίζω ότι τόσο εύκολα θα πετύχουν τους στόχους τους οι Οικουμενιστές.Όταν έρθει η ώρα του Διαλόγου στη Βιέννη,το ζήτημα αναπόφευκτα θα τεθεί επί τάπητος και θα ακουστούν όλες οι απόψεις.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)