23/6/10

Λύνει τὴ σιωπή της ἡ «Φαναριωτικὴ Φερε-Φωνία»

Πατήστε το Fullscreen για να διαβάσετε καλύτερα το Scribd
Φαναριώτικη Φερε Φωνία

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aπό το μπλογκ του Αρχιοικουμενιστή Ανδριόπουλου:

Μου αρέσει, δεν το κρύβω αγαπητοί συνοδίτες, που κάποιοι σούπερ ορθόδοξοι, “ζηλωτές”, “αντι-οικουμενιστές”, όπως θέλετε πέστε τους, απαντούν με “σεντόνια” σε κείμενά μου! Ξεκοκαλίζουν κυριολεκτικά το ιστολόγιό μου και όποια κείμενα νομίζουν πως τους αφορούν, και γράφουν κατεβατά με παραπομπές!
Τώρα, ένας ταλαίπωρος ονόματι Νεμέσιος (!), ανώνυμος δηλαδή, απαντά στο κείμενό μου “Κυθήρων αναφανδόν εναντίον Μεσσηνίας”. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τα ...χαριτωμένα που γράφει για μένα. Απλώς τού επισημαίνω ότι ουδέποτε “έλυσα τη σιωπή μου”, διότι απλούστατα ουδέποτε εσιώπησα! Κι αυτό είναι το ελάττωμά μου. Ή το μεράκι μου! Είμαι ομιλητικός τύπος. Προτρέπω τον κ. Νεμέσιο να συνεχίσει στην ίδια λογική: Μόλις γράφω δέκα αράδες να βγαίνει να τις ανασκευάζει με δέκα σελίδες!
Δεν θα ήταν, επίσης, κακό να διάβαζε ο ανώνυμος Νεμέσιος την πραγματεία για την ανθρώπινη φύση του Νεμεσίου Επισκόπου Εμέσης, μήπως και διανοιχθούν οι οφθαλμοί του δια τα της ανθρωπίνης υπάρξεως.

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας των λεγομένων του Νεμέσιου τίποτε δεν μας λέει ο Ανδριόπουλος.
Αρκείται μόνο σε χαρακτηρισμούς ("ταλαίπωρος Νεμέσιος") και αοριστολογίες.
Αλλά τι θα μπορούσε να απαντήσει σε όσα αληθή, ξεκάθαρα και σαφή του γράφει ο Νεμέσιος;
Γ.

Ανώνυμος είπε...

Οι οικουμενιστές έχουν συνήθεια να υβρίζουν και να συκοφαντούν και γι' αυτό δεν πρέπει κανείς να συνδιαλέγεται μαζί τους. Όταν ωστόσο φτάσουν στην ΥΒΡΙ τότε αναγκαστικά έρχεται η ΝΕΜΕΣΙΣ (ή μήπως ο ΝΕΜΕΣΙΟΣ;)
Ι.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδριόπουλος διαμαρτύρεται για το ανωνύμως σχολιάζειν. Αλλά αυτός είναι ο πρώτος διδάξας με το να δίνει βήμα στους ανωνύμους ρυπαρογράφους!
Καλά του έγραψε κάποιος ότι οι ανώνυμες ύβρεις εναντίον του του τρέφουν την αρρωστημένη ψυχοσύνθεσή του. Δημοσιεύει μόνο τα υβριστικά εναντίον του. Ποτέ δε δημοσιεύει τεκμηριωμένο αντίλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ : ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Ταλαίπωρο παιδί.
Αξιολύπητη ύπαρξη.
Συγκατάβαση, όχι εχθρότητα για τον Παναγιωτάκη μας.
Ρωτάτε και κανένα Πατρινό.
Ένας Πατρινός

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ είπε...

O Νεμέσιος ποιός είναι; Ξέρει κάνείς;

Πάντως σίγουρα πρέπει να είναι ένας καλός θεολόγος. Το δείχνει το επίπεδο γραφής του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νεμέσιος είναι ο Νεμέσιος. Εσύ Δημοσθένη ποιος Δημοσθένης είσαι;

Τελικά πρέπει να ξέρει κανείς πάντα ποιος ακριβώς γράφει ένα κείμενο ή έχει περισσότερη αξία το περιεχόμενο του κειμένου;
Και εγώ ο Γ. ποιος είμαι;
Γ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβατε το πνεύμα μου κ.Γ.
Δεν το είπα με την Τελεβάντικη προοπτική, να κατηγορήσω τους ανώνυμους. Αλλά ρώτησα μήπως ξέρει κανείς. Διότι ως καλός θεολόγος μπορεί να είναι και κανένας απο τους θεωρούμενους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα, π.χ. π.Ζήσης ή κ.Τσελλεγγίδης. Και ενδιαφέρον και καλό θα ήταν αν ξέρει κανείς να μας πληροφορήσει. Μήπως και είναι κανένας γνωστός και ξακουστός. Βέβαια η αξία του κειμένου και οι αλήθειες που λέει δεν χάνονται είτε είναι άγνωστος είναι γνωστός. Απλά για ενημέρωση περισσότερη το είπα και καθόλου καχύποπτα.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ είπε...

Δεν ξέρω γιατί δεν σημειώθηκε το όνομα μου, στο παραπάνω μου σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά σας τα γράφει ο Ανδριόπουλος:

Δεν είχα σκοπό να επανέλθω στο κείμενο του Νεμέσιου, που δημοσιεύθηκε σε πολλές ιστοσελίδες, και αφορούσε σε "κριτική" του κειμένου μου Κυθήρων αναφανδόν εναντίον Μεσσηνίας, αλλά με δικαιώνει ο Ορθόδοξος Τύπος που κυκλοφορεί (!) και δεν μπορώ να το προσπεράσω.
Ο ανώνυμος και ως εκ τούτου ρυπαρός κ. Νεμέσιος - αναλόγου ποιότητος και το μπλογκ Θρησκευτικά που δημοσιεύει γελοία σχόλια εναντίον μου - έγραψε ότι "ο κ. Ανδριόπουλος αυθαίρετα ερμηνεύει τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Κυθήρων ως παρότρυνση προς καθαίρεση του Μεσσηνίας" και χαρακτήρισε την ερμηνεία μου αυτή "το λιγότερο αστεία"!
Ο Ορθόδοξος Τύπος της σήμερον κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τρανταχτό: "Την καθαίρεσιν του φιλοπαπικού Μεσσηνίας ζητεί ο Κυθήρων"! Το ιστολόγιο Θρησκευτικά, που είναι το alter ego του Ο.Τ. ας εξηγήσει σχετικώς στον συντάκτη του Νεμέσιο.
Κι ακόμα, έγραψα: "Νομίζω ότι στην σύντομη ιστορία της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και δη στις μέρες μας, ουδέποτε έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Ένας Μητροπολίτης να απαιτεί Ομολογία Πίστεως από έναν άλλον, αλλιώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η καθαίρεση...". Και ο Νεμέσιος έσπευσε να μου ζητήσει Έλεος!!!
Ας πάει καλύτερα να το ζητήσει από τον ομοϊδεάτη του Ο.Τ. ο οποίος γράφει ολοκάθαρα:
"Ὁ Μητροπολίτης Κυθήρων εἰς τὴν ἐπιστολήν του θέτει πολὺ σοβαρὰ θέματα καὶ δι᾽ αὐτὸ ἡ ἐπιστολή του ἀποτελεῖ πραγματικὴν βόμβαν διὰ τὴν Διοικοῦσαν Ἐκκλησίαν. Δὲν ζητεῖ μόνον τὴν καθαίρεσιν τοῦ Μεσσηνίας. Ζητεῖ Ὁμολογία Πίστεως ἀπὸ τὸν Μεσσηνίας. Αὐτὸ τὸ ὁποῖον ζητεῖ εἶναι συγκλονιστικόν. Ἀμφισβητεῖ τὴν Πίστιν ἑνὸς ἄλλου ἐν ἐνεργεία Ἐπισκόπου καὶ ἀξιώνει, διὰ νὰ τὸν ἀποδεχθῆ ὡς κανονικὸν Ἐπίσκοπον τῆς Ἐκκλησίας νὰ προβῆ εἰς ὁμολογίαν Πίστεως ἐνώπιον τῆς Ἱεραρχίας".
Από τα παραπάνω, άκρως ενδεικτικά, αντιλαμβάνεται ο καθείς λογικός άνθρωπος ότι πρέπει κάποιοι να μάθουν να προφέρουν σωστά την πραγματικότητα. Αλλιώς καθίστανται απλώς καταγέλαστοι!

Ανώνυμος είπε...

@Καλά σας τα γράφει ο Ανδριόπουλος:...

Μάλλον έχει ζαλιστεί ο Ανδριόπουλος από το κείμενο του Νεμεσίου και απαντάει Άλλαν Ντάλον...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)