28/7/10

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στη Ρωσία ο καρδινάλιος Μπερτόνε επαναφέρει τη "θεωρία των δύο πνευμόνων"

πηγή: romfea.gr

Την Ρωσία θα επισκεφθεί στις αρχές του νέου έτους (2011) ο Υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιος Ταρζίσιο Μπερτόνε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καρδινάλιος Μπερτόνε, βρίσκεται στις Άλπεις για ολιγοήμερες διακοπές, και σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους τους ενημέρωσε σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του.
Ο Καρδινάλιος Ταρζίσιο Μπερτόνε, ανέφερε ότι "στόχος της επισκέψεως του στην Αγία Ρωσία, είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία".......
Επίσης, ανέφερε, ότι θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρ/Καθολικής και Ρωσικής Εκκλησίας σταδιακά βελτιώνονται μετά την εκλογή του Πατριάρχη Κυρίλλου.
Να αναφερθεί, ότι το θέμα της συνάντησης του Πάπα Βενέδικτου με τον Πατριάρχη Μόσχας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το κυριότερο εμπόδιο για την συνάντηση αυτή είναι Ελληνο-Καθολική Εκκλησία στην Ουκρανία.
Τέλος, όπως δήλωσε ο Καρδινάλιος Μπερτόνε, "σήμερα οι Ορθόδοξοι και οι Καθολικοί πρέπει να εργαστούν από κοινού, όπως είχε πει ο Ιωάννης Παύλος ο 2ος , προκειμένου η Ευρώπη να αναπνέει με δύο πνεύμονες"
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

..για να καταλήξει η Ευρώπη από πνευμονία και ασφυξία..

Επώνυμος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)