7/8/10

Ερώτηση βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. Ηλία Πολατίδη για τις προκλητικές δηλώσεις Αλβανών

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν - ΛΑ.Ο.Σ.
Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856
Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531
Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: http://www.polatidis.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τις προκλητικές ανθελληνικές ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο αυτοαποκαλούμενος «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (UKSH). Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «News 24»......
και τον επίσης ειδησεογραφικό ιστότοπο «Balkanweb», ο αυτοαποκαλούμενος «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (UKSH - Ushtria Kombetare Shqiptave) διοχέτευσε μία ανθελληνική και προκλητικώτατη ανακοίνωση στο Διαδίκτυο και σε Μ.Μ.Ε. της Αλβανίας, του Κοσσόβου, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο UKSH ξεκίνησε τις προετοιμασίες για στρατιωτικές(!) επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση της «Μεγάλης Αλβανίας»! Τονίζει δε μεταξύ άλλων ότι «ήλθε ο καιρός για απαλλαγή των Αλβανών από τους Σέρβους, τους «σλαβομακεδόνες» και τους Έλληνες κατακτητές οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι’ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος»!
Δεδομένης της ξεκάθαρης ανωτέρω προκλήσεως εις βάρος της Ελλάδος αλλά και της μη οφειλομένης αντιδράσεως του επισήμου αλβανικού κράτους, το οποίο φιλοδοξεί να εισέλθει στην Ε.Ε. με τις ευλογίες μάλιστα των ελληνικών κυβερνήσεων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Είναι εις γνώσιν της ελληνικής κυβερνήσεως οι προαναφερθείσες ενέργειες του λεγομένου «Αλβανικού Εθνικού Στρατού»;
2. Προτίθεται αυτή να αντιδράσει ζητώντας εξηγήσεις από την αλβανική κυβέρνηση η οποία με την ανεκτική της στάση, αλλά και με μία σειρά άλλων γνωστών ενεργειών εις βάρος του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, στο λεγόμενο «τσάμικο» κ.λπ., πυροδοτεί τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την ευρωπαϊκή της πορεία;

Αθήναι, 30 Ιουλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)