17/9/10

Ο Θυατείρων Γρηγόριος χαιρετίζει την επίσκεψη του Πάπα στη Βρετανία

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ αλλά και τις ανταποκρίσεις ελληνικών ΜΜΕ την επίσκεψη του Πάπα στη Βρετανία εκτός των πολλών Προτεσταντών χαιρέτισε και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Γρηγόριος σημειώνοντας ότι ελπίζει πως η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει μέρος της συνέχειας της διαδικασίας "... για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα σε εκείνους που ομολογούν το όνομα του Χριστού". Πιστό τέκνο του Φαναριώτικου Οικουμενισμού ο Μητροπολίτης Θυατείρων παρείχε πλήρη αναγνώριση στον Πάπα παρευρισκόμενος και στην παπική "λειτουργία" στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί Προτεστάντες. Πλήρης οικουμενιστική σύγχυση.
Εν τω μεταξύ ο Πάπας δεν αρκέστηκε στη διαχριστιανική αναγνώριση που του παρείχαν Ορθόδοξοι και Προτεστάντες της Βρετανίας αλλά έσπευσε να καλλιεργήσει και τη διαθρησκειακή του παγκόσμια επιβολή. Συναντήθηκε και μίλησε με εκπροσώπους πολλών θρησκειών, μεταξύ αυτών με Εβραίους, Μουσουλμάνους, Ινδουϊστές και Σιχ. Από τη συνάντηση αυτή το παρακάτω video.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρίν από δέκα και πλέον έτη, ήμουν διδακτορικός φοιτητής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί είχα την τύχη να γνωρίσω τον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο. Έναν άνθρωπο αγνό σαν χωριάτη, απλό, μα πάνω απ'όλα παραδοσιακό. Τόσο προσκολημμένο στις ορθόδοξες παραδόσεις, αταίριαστο σχεδόν στο περιβάλλον της Μεγάλης Βρετανίας. Οι "μπιχτές" λοιπόν εναντίον του για το ότι παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τον Πάπα, μάλλον αφελείς είναι. Στο κάτω κάτω ο Πάπας πήγε εκεί με την ιδιότητά του ως αρχηγός κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο Πάπας πήγε ως αρχηγός κράτους (και έτσι όντως πήγε) γιατί ο "παραδοσιακός" Θυατείρων έσπευσε να χαιρετίσει τον ερχομό του; Ας τον υποδέχονταν οι πολιτικοί της Βρετανίας.
Η δε παρουσία του Θυατείρων στην παπική "λειτουργία" τι δείχνει; Την εμμονή του στην Ορθοδοξία; Ή το ότι είναι "παραδοσιακός";

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 18 Σεπτεμβρίου 2010 1:32 μ.μ.: Ή με τον αστυφύλακα ή με τον χωροφύλακα. Κι από εδώ κι από κεί κι από αλλού: το χαρακτηριστικό γνώρισμα των οικουμενιστών μητροπολιτών/καθηγητών...Οι άγιοι μάρτυρές της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας θα ήταν δυνατόν να "διαλεχθούν" με τους ειδωλολάτρες διώκτες τους και να περάσουν ζωή φίνα! Ομολόγησαν όμως την πίστη τους ΜΟΝΟΝ στον Άγιο Τριαδικό Θεό και υπέστησαν όσα υπέστησαν...Αλλά αυτοί ήταν το "ενθουσιαστικό κίνημα των πρώτων χριστιανών" (δηλαδή κορόιδα) σύμφωνα με τα γραφόμενα κορυφαίου θεολόγου και τέως προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)