23/9/10

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας λέει ΟΧΙ στο Διάλογο με τους Παπικούς

Όπως είναι γνωστό στην περσινή συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών (Παπικών) και Ορθοδόξων στην Κύπρο, οπότε ξεκίνησε η συζήτηση για το πρωτείο του Πάπα, το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας με συνοδική απόφαση αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής. Και στη φετινή συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής που διεξάγεται τις ημέρες αυτές στη Βιέννη και ολοκληρώνει τις εργασίες της την προσεχή Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν απέστειλε εκπροσώπους, αρνούμενη τη συμμετοχή σε ένα Διάλογο με τους Παπικούς κάτω από τις προϋποθέσεις με τις οποίες διεξάγεται. Την πληροφορία μας δίνει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr που σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρει:
«…στην Συνάντηση συμμετέχουν είκοσι μέλη εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και με εξαίρεση το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, εκπροσωπήθηκαν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες:.....
Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριαρχείο Σερβίας, Πατριαρχείο Ρουμανίας, Πατριαρχείο Γεωργίας, Εκκλησία Κύπρου, Εκκλησία Ελλάδος, Εκκλησία Πολωνίας, Εκκλησία Αλβανίας και Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας».
Η Εκκλησία της Βουλγαρίας αντιστέκεται στην οικουμενιστική γραμμή που χαράζουν πολλές άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Διάλογο αυτό από πρόσωπα γνωστά για τις φιλοπαπικές διδασκαλίες και πράξεις τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος δείχνει τον δρόμο. Και δεν είμαστε εμείς.
Συγχαριτήρια στον Πατριάρχη Βουλγαρίας και την Ιερά του Σύνοδο.

κ.α.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)