22/10/10

Στέλιος Μάρκελος, Για την ελληνοχριστιανική στάση ζωής

ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ
ΟΛΟ ΚΑΙ ΞΕΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΑΠ΄ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
Νέο πρόγραμμα του Λυκείου : Το μάθημα των Θρησκευτικών γίνεται επιλεγομένο. Απομακρύνεται σιγά-σιγά απ την εκπαίδευση, σαν ενοχλητικός επισκέπτης. Σαν την σκόνη απ τα παπούτσια του μαθητή !
Καταργείται η υποχρεωτική διδασκαλία του στο Λύκειο. Αγνοείται η συνταγματική κατοχύρωση του μαθήματος ως βασικού, ουσιώδους. Η αλέκιαστη, καθαρή ανθρώπινη ψυχή, κτυπά μίλλια μακρυά απ΄αυτή τη συναλλαγή με την θεοποιημένη λογική. Σαφής και πλήρης η περιφρόνηση στην ισορροπία νου και σώματος, πνεύματος και ύλης......
Ολοφάνερη η αδιαφορία στον ταλαίπωρο άνθρωπο, στις εσωτερικές του ανάγκες, στο μάθημα των Θρησκευτικών. Μεθοδευμένη η απαξίωση. Ολοκάθαρες οι σκοπιμότητες αποχριστιανοποίησης της ελληνικής εκπαίδευσης. Καθοδηγούμενη η επιλογή ανάμεσα στην υλική ευμάρεια και στα ηρωικά όνειρα της δικαιοσύνης και της ηθικής. Εγκαταλείπεται στο γεμάτο από λάσπες δρόμο ο αρχιτέκτονας της μεγαλειώδους ψυχικής μας γαλήνης. Σβήνουν μία μία και οι τελευταίες ακτίδες του γλυκού δειλινού. Ιδού η συμφορά ενός πολιτισμού δίχως μνήμη. Δίχως μέτρο !
Πολεμούν με ψέματα όμως. Θα πολεμηθούν με αλήθειες. Οι παραπάνω αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, υποδαυλίζουν το ζωηρό, ολοζώντανο αίσθημα της πολυμέτωπης φτώχειας. Προκαλούν την οργή στους πιστούς έλληνες. Άμεση και δυναμική θα είναι η απάντηση. Θα διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του μαθήματος. Τοποθετημένοι πάνω σένα ερημικό, ψηλό ακρωτήρι, κρίνουμε διαφορετικά. Φρόνιμα. Σαν στοχαστές. Σαν ελληνορθόδοξοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)