13/11/10

Οικουμενιστικός βηματισμός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Θλίψη δημιουργούν στους Ορθοδόξους τα συνεχή οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Μιμητές των οικουμενιστών του Φαναρίου ή της Σερβίας οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προωθούν διαρκώς τη διαχριστιανική οικουμενιστική «ενότητα» πρωτοστατώντας σε διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις. Παπικοί καρδινάλιοι, Προτεστάντες αλλά και Μουσουλμάνοι ή Εβραίοι γίνονται δεκτοί διαρκώς από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, φωτογραφίζονται μαζί του και διαδηλώνουν την κοινή επιθυμία τους για την προώθηση της παγχριστιανικής ενότητας ή της διαθρησκειακής συνεννόησης.
Όλοι οι Χριστιανοί, σε όλες τις Ορθόδοξες χώρες τρέφουν ιδιαίτερη ευλάβεια για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αφού σε αυτό ανήκουν οι Άγιοι Τόποι. Πολλοί έχουν συνδέσει το Πατριαρχείο με την δικαιολογημένη πνευματική συγκίνηση που έχουν γευθεί σε κάποιο προσκύνημά τους στους Αγίους Τόπους....
Δυστυχώς η αγιότητα των Τόπων και η μεγάλη ασκητική παράδοση του Πατριαρχείου δεν συμβαδίζουν με τη σημερινό οικουμενιστικό βηματισμό του Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Η παρουσία Παπικών και Προτεσταντών και κάθε είδους αλλοθρήσκων ηγετών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μοιάζει με θριαμβευτική άλωση του κέντρου της Ορθοδοξίας από τους κακόδοξους αιρετικούς.
Κανένας πιστός δεν αναπαύεται από την συμφωνία Ιεραρχών και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων με την οικουμενιστική γραμμή που χαράσσει το Φανάρι. Θα χαροποιούσε όλους τους πιστούς μία αυστηρή γραμμή των Αγιοταφιτών που θα έλεγχε τις οικουμενιστικές αποκλίσεις Ορθοδόξων επισκόπων σε όλο τον κόσμο. Τέτοια ευαισθησία για τα ζητήματα της Πίστης όμως μπορεί κανείς να βρει μόνο στους απλούς μοναχούς και κληρικούς των Αγίων Τόπων και όχι στους ελέγχοντες σήμερα τη Διοίκηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)