4/11/10

Δελτίο Τύπου και δηλώσεις φοιτητών για τον Αγιασμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου ακαδημαϊκού έτους, πραγματοποιήθηκε σήμερα (4 Νοεμβρίου 2010, λίγο μετά τις 12:00),στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσία των Πρυτανικών Αρχών του ιδρύματος αλλά και πλήθους μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού.....
ο παρών στην εκδήλωση έδωσαν πλήθος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιοι διδάκτορες, καθηγητές, καθώς και μέλη του διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος.

Τον Αγιασμό τέλεσε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη της ευλογίας του Θεού, ιδιαιτέρως κατά την στιγμή που η θέληση του ανθρώπου για γνώση χρήζει ενίσχυσης και ανανέωσης. Παράλληλα, μετέφερε και τις εγκάρδιες πατρικές ευχές κι ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής Ιωάννης Χατζηδημητρίου, ο οποίος επεσήμανε την σημασία της πίστης, αλλά και την ενθάρρυνση που λαμβάνει ο καθένας από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ώστε να εργαστεί για το καλό του πανεπιστήμιου και της κοινωνίας εν γένει. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως για την παρουσία του και του ζήτησε να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες όλων και προς τον Παναγιώτατο.

Από την μεριά της η εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας –που είχε και την ευθύνη της διοργανώσεως της εκδήλωσης-, επεσήμανε την ανάγκη του ανθρώπου να στραφεί στον Θεό και να ζητήσει την Αλήθεια Του, αλλά και την ιδιαίτερη σημασία του Αγιασμού στην απαρχή κάθε έργου. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους κι ευχήθηκε το νέο ακαδημαϊκό έτος, που ήδη ξεκίνησε, να αποβεί ευλογημένο και καρποφόρο σε κάθε έκφανση της λειτουργίας του ιδρύματος.

Στην συνέχεια του χαιρετισμού της καλωσόρισε, εκ μέρους των παλαιοτέρων φοιτητών, τους πρωτοετείς, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Τέλος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προσωπικά προς τον κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για την αγάπη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στην συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι πέρασαν για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να αγιασθούν, ενώ στην δεξίωση που παρατέθηκε τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για την νέα χρονιά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ
Αποστόλης (φοιτητής, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής): Θεωρώ την εκδήλωση μια από τις κορυφαίες εκφάνσεις της πανεπιστημιακής ζωής, διότι είναι η μοναδική ίσως στιγμή μέσα στο ακαδημαϊκό έτος, όπου παλιοί και νέοι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, ομότιμοι καθηγητές, δάσκαλοι που παρέδωσαν την έδρα αλλά κι εκείνη που συνεχίζουν το εκπαιδευτικό λειτούργημα, Πρυτανικές Αρχές, διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό, όλοι σαν μια οικογένεια, βρισκόμαστε σε έναν κοινό τόπο, υπό την σκέπη και την ευλογία του Θεού.

Νίκος (φοιτητής, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής): Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους όσους κοπίασαν και συνέβαλαν με τον τρόπο τους για να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον κ. Πρύτανη για την αμέριστη συμπαράστασή του, καθώς και την εταιρεία Χούτος Catering, και τον ίδιο τον κ. Χούτο προσωπικά, για την δεξίωση που μας παρείχαν.

Γιούλη (πρωτοετής φοιτήτρια Οικονομικού): Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει να ξεκινά η σχολική χρονιά με τον Αγιασμό, και χάρηκα πολύ όταν πληροφορήθηκα ότι κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο πανεπιστήμιο.

Δημήτρης (πρωτοετής φοιτητής Πληροφορικής): Ήταν πολύ όμορφη εκδήλωση και πολύ κατανυκτική. Καλή χρονιά σε όλους.

Κώστας Π. (τελειόφοιτος Οικονομικού): Αυτήν την περίοδο υπηρετώ την στρατιωτική μου θητεία και βρέθηκα στο πανεπιστήμιο για να διεκπεραιώσω κάποιες υποθέσεις μου. Δεν ήξερα κάτι για τον Αγιασμό, και χάρηκα ειλικρινά που δόθηκε η ευκαιρία να παρευρεθώ.

Ιωάννα ( φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων): Είναι κάποιες στιγμές σαν αυτή, που βλέπεις το πανεπιστήμιο με άλλο μάτι. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και καλή σταδιοδρομία στους πρωτοετείς.

Στέλιος (υποψήφιος διδάκτορας): Είναι η δέκατη τελετή Αγιασμού στην οποία συμμετέχω κι ομολογώ ότι η συγκίνησή μου είναι πάντα η ίδια, όπως την πρώτη φορά που ως πρωτοετής φοιτητής περνούσα το κατώφλι αυτού εδώ του χώρου.

Παναγιώτης (μεταπτυχιακός): «Χωρίς εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν», νομίζω ότι αυτή η ρήση δικαιώνεται απόλυτα και στις μέρες μας. Πιστεύω όμως ότι με την Χάρη του Θεού και πολλά μπορούμε να πετύχουμε και πολλά μπορούμε να βελτιώσουμε. Αυτό φρονώ ότι είναι το μήνυμα του σημερινού Αγιασμού.

Τίμος (μεταπτυχιακός): Πολύ συχνά φίλοι, ζητούν -ως οικονομολόγοι- να απαντήσουμε σε διάφορα ερωτήματα που αφορούν στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Θεωρώ όμως ότι ο σημερινός Αγιασμός μας καλεί να απαντήσουμε στο ουσιαστικότερο ερώτημα: Αν πραγματικά θέλουμε τον Θεό στην ζωή μας. Από την απάντησή μας σε αυτό εξαρτάται κι η όλη πορεία των πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)