12/11/10

Τα Θρησκευτικά στο Λύκειο ενόψει της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος συνέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα από την Τρίτη 16 έως την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου. Οι Θεολόγοι και οι γονείς των μαθητών αναμένουν τη δυναμική απάντηση των Συνοδικών Μητροπολιτών στη σχεδιαζόμενη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών του Λυκείου σε επιλεγόμενο.
Η απλή και μόνο αναφορά του Αρχιεπισκόπου στο ζήτημα πριν λίγες μέρες, ενώπιον των πρωτοετών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, προκάλεσε καταιγισμό δημοσιευμάτων στον τύπο και το διαδίκτυο. Αν τη δήλωση αυτή ακολουθήσει σαφής και ξεκάθαρη τοποθέτηση της Συνόδου είναι βέβαιο ότι μπορεί να ανατρέψει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το θρησκευτικό μάθημα στο Λύκειο....
Σαφής άρνηση ρύθμισης που θα καταργεί τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των Θρησκευτικών στο Λύκειο και θα φέρει την υπογραφή όλων των Συνοδικών Μητροπολιτών θα αναγκάσει το Υπουργείο Παιδείας σε αναδίπλωση και διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών, όπως συνέβη και για άλλα μαθήματα (Ιστορία, Μαθηματικά κ.α.). Αναμένουμε σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση της Συνόδου απέναντι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.
Ομοίως η παρούσα Σύνοδος οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στο ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)