8/12/10

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, «Η Εκκλησία θα έπρεπε να χτυπήσει καμπάνες για το μάθημα των Θρησκευτικών»

Στο αρχονταρίκι του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 (δείτε το σχετικό video στην ιστοσελίδα της Ι.Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου) ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης έκανε αναφορά στην Εκκλησία της Βουλγαρίας και την προσπάθειά της να εισάγει ορθόδοξο χριστιανικό μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία. Ο π. Θεόδωρος ανέγνωσε το παρακάτω κείμενο του περιοδικού «Εκκλησία»:


Σχολιάζοντας την είδηση αυτή ο π. Θεόδωρος Ζήσης τόνισε: «Εκεί λοιπόν που είχαν επί χρόνια κομμουνισμό, αθεΐα και είχαν βγάλει τα Θρησκευτικά από τα σχολεία, τώρα ξεσηκώνεται η Εκκλησία και χτυπάει καμπάνες για να μπούνε τα Θρησκευτικά στα σχολεία και να μπει η Ορθοδοξία μέσα στο σχολείο. Και εμείς εδώ;....Εμείς εδώ με τη Δραγώνα και με τους αθέους βγάζουμε τα Θρησκευτικά από τα σχολεία, κάνουμε ποραιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών, κατεβάζουμε τις εικόνες από παντού και δυστυχώς εδώ δεν ηχούν καμπάνες, δεν διαμαρτύρονται όσο θα έπρεπε. Είναι τόσο πολύ σοβαρό το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών που θα έπρεπε η Εκκλησία να χτυπήσει καμπάνες και να κηρύξει εαυτήν εν διωγμώ, όπως είχε πει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ. Εντούτοις δεν το κάνουμε αλλά συμπορευόμαστε – οι ηγέτες της Εκκλησίας συμπορεύονται με την Πολιτεία».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...να κηρύξει εαυτήν εν διωγμώ";!
Ποιος διωγμός; Μήπως υπάρχει τεράστια υπερβολή και ανακρίβεια εδώ;
Τι σχέση έχει η απομάκρυνση των συμβόλων από τα δημόσια κτίρια και η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών με το διωγμό;
Έτσι χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας στην επιχειρηματολογία σας.

thriskeftika είπε...

"στην επιχειρηματολογία σας"

Ποιων την επιχειρηματολογία; Τη δική μας; Του π. Θεοδώρου; Η του Μητροπολίτου Σεραφείμ;

Αν εσείς δεν μπορείτε να δείτε καμία μεθόδευση και δίωξη της χριστιανικής πίστης στις επιθέσεις της κυβέρνησης προς το μάθημα των Θρησκευτικών και όχι μόνο, κάποιοι άλλοι μπορούν εύκολα να διακρίνουν την αντιχριστιανική δράση της κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 11:07μμ
ή είστε τυφλός ή παριστάνετε τον τυφλό.
Τί απο τα δύο; Εσείς θα το επιλέξετε

Ευριπίδης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)